Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?
  • Nieuw
Azalea root XL02
Azalea root XL02

Azalea root XL02

€ 76,50
Inclusief belasting

Azalea Root spreekt tot de verbeelding en het is bijna niet voor te stellen dat dit door de natuur gevormd is. Een mooie layout in het aquarium maken, wordt met dit hardscape materiaal dan ook vrij eenvoudig. In een forest scape mag het eigenlijk niet ontbreken.

Product aanpassing

Vertel ons waar we rekening mee moeten houden bij het selecteren. (Vergeet deze voorkeuren niet op te slaan).
  • 250 karakters max
Aantal
direct leverbaar

1 op voorraad
Er zijn nog geen reviews.

Must-have accessoires

Plak aan elkaar met

Superglue

Superglue

€ 8,95

Azalea root XL02

Azalea is een prachtige plantenfamilie welke voor komt in China, Japan, Korea en de verenigde staten. Wortels van Azalea staan bekend om de kronkelige, sierlijke vormen. Alom bekend voor gebruik in het aquarium is Spiderwood, dat ook de wortels van Azalea zijn. Minder bekend zijn deze vorm Azalea Roots, maar dit type wortelhout is minstens net zo mooi.

Azalea Root spreekt tot de verbeelding en het is bijna niet voor te stellen dat dit door de natuur gevormd is. Met tal van kronkelige takken en diepe stucturen wordt maar weer eens aangetoond dat de beste kunstenaar nog altijd moeder natuur is. Een mooie layout in het aquarium maken wordt met dit hardscape materiaal dan ook vrij eenvoudig. In een forest scape mag het eigenlijk niet ontbreken.

In het aquarium zullen de Azalea roots eerst blijven drijven. Na enige tijd zal het zich volgezogen hebben en blijft het onder water. Er kan nog een beetje schimmel uit vrijkomen en als dekentje over het hout liggen, maar dit zal vanzelf verdwijnen. Na de inloopfase zal het hout voor een zeer lange tijd probleemloos in het aquarium kunnen worden gebruikt. In het terrarium/paludarium zal het eveneens prima te gebruiken zijn.

Azalea Root gebruiksaanwijzing

Vóór gebruik in het aquarium moet het wortelhout lang genoeg worden voorgeweekt, zodat u zeker bent dat het hout niet boven gaat drijven. Door het hout in warm water te weken, wordt dit versneld. Afhankelijk van de dikte van het hout duurt het 1-2 dagen, maar kan soms ook weken duren. ONZE TIP: Om te voorkomen dat het hout gaat drijven, kan het worden verzwaard door er een steen met een Tie-wrap aan vast te maken. Het is volkomen normaal dat Azalea Root in de eerste periode een witte slijmerige laag produceert. Dit is een soort schimmel en gaat vanzelf weg en is onschadelijk. In de eerste weken kleurt het hout een beetje rood, maar na verloop van tijd kleurt het hout bruin tot donkerbruin. Omdat dit een natuurproduct betreft, kan het stoffen aan het aquarium afgeven. Het gebruik is op eigen risico. 

Datasheet

Product soort:
Aquarium decoratie
Productnaam:
Azalea Root
Synoniemen:
Curl Wood, Millenium Tree, Crinckle Root
Lengte:
0-80 cm
Bijzonderheden:
Kan een lichte verkleuring aan het water geven.