• -50%
Centurion Wood L (71-90cm)
Centurion Wood L (71-90cm)

Centurion Wood L (71-90cm)

€ 12,45 Bespaar 50%
€ 24,90
Inclusief belasting
Centurion Wood is hout voor het aquarium met diepe, donkere bruintinten en sierlijke vormen. Grillig, elegant, authentiek en complex; Centurion Wood heeft het allemaal. Nergens is het oppervlak hetzelfde en overal zijn er lijnen, spleten en knoesten aanwezig. Dit leent zich uitstekend om epiphyten op vast te laten groeien.
Aantal
Niet op voorraad

Geen voorraad
Er zijn nog geen reviews.

Direct meebestellen

Plak aan elkaar met

Superglue

Superglue

€ 8,95

Centurion Wood L (71-90cm)

Centurion Wood is hout voor het aquarium met diepe, donkere bruintinten en sierlijke vormen. Grillig, elegant, authentiek en complex; Centurion Wood heeft het allemaal.

Jarenlang is het hout met zorg gecultiveerd in mediteraanse gebieden. Sommige stukken zijn meer dan 100 jaar oud. Het hout vertegenwoordigd de relatie tussen mens en aarde. Veelal zijn de stukken langwerpig van vorm. Dat klinkt saai, maar niets is minder waar. Talloze kronkelingen en uitstulpingen geven het hout een boeiende dynamiek. Nergens is het oppervlak hetzelfde en overal zijn er lijnen, spleten en knoesten aanwezig. Dit leent zich uitstekend om epiphyten op vast te laten groeien.

Wat ons betreft zou Centurion Wood misschien niet een voor de hand liggende keuze voor een traditionele aquascape zijn. Dit is een hardscape type dat absoluut gezien moet worden en snel een overhand in het aquarium zal hebben. Voor wie eens wat anders wil, is dit wel een originele keuze. Een combinatie met donkere stenen zoals Lavasteen Dark, Yamaya Stone, Dark Seiryu Stone of Round Flat Rock levert een goede match op. Door de langwerpige vorm kan er ook eenvoudig in de hoogte gewerkt worden. Ideaal voor bijvoorbeeld Juwel aquariums waar de hoogte groter is dan de diepte. Of als alternatief op de (saaie) slagtanden die we vaak zien in Amazone biotoop aquariums. Hoe prachtig is het om maanvissen of discusvissen er tussendoor te zien zwemmen?

Een shallow aquarium of terrarium? Ook daar is Centurion Wood uitermate geschikt voor. Het vind een perfecte aansluiting bij het landgedeelte. In een handomdraai kunnen er varens, bromelia's of tillandsia's op worden bevestigd. Wie creatief kan een stuk op een plaat of schaal plaatsen en dat aankleden met mos en tillandsia's. Het hout is prachtig, dus het is vrij eenvoudig een prachtig totaalplaatje te maken.

Centurion Wood eigenschappen

Foto is ter indicatie. Prijs is per stuk. De kleur op de foto kan afwijken van de werkelijkheid. TIP: Combineer meerdere stukken (van verschillende formaten) Centurion Wood voor maximaal effect!

LETOP: In veel gevallen blijft het hout drijven. In de eerste maand zal het veel tanines afgeven die het water verkleuren. Vóór gebruik in het aquarium het stuk hout eerst inwateren, om zeker te zijn dat het uit zichzelf zinkt en de verkleuring af is genomen. Kort koken of spoelen in warm water versneld dit proces. Afhankelijk van de dikte kan het alsnog enige tijd duren. Volledig natuurproduct. Schimmelvorming in de eerste periode is normaal en onschadelijk. Gebruik op eigen risico.

Datasheet

Product soort:
Aquarium decoratie
Materiaal:
Volledig natuurproduct
Gebruik deze calculator om de inhoud te berekenen of de benodigde hoeveelheid Aqua Soil. Een soil bodem dient tenminste 4cm dik te zijn aan de voorruit. Voor een goede dieptewerking dient hij schuin op te lopen naar achteren. Een gemiddelde hoogte van 6,5cm is het advies. De uitkomst geeft het benodigde aantal liters en zakken van 9L aan.