Talawa Wood - ca. 900 gram - 67 cm
Talawa Wood - ca. 900 gram - 67 cm Talawa Wood - ca. 600 gram - 59 cm Talawa Wood - ca. 300 gram - 93 cm Talawa Wood - ca. 600 gram - 73 cm Talawa Wood - ca. 400 gram - 63 cm Talawa Wood - ca. 400 gram - 55 cm Talawa Wood - ca. 300 gram - 59 cm Talawa Wood - ca. 200 gram - 43 cm Talawa Wood - ca. 100 gram - 41 cm Talawa Wood - ca. 900 gram - 86 cm Talawa Wood - ca. 700 gram - 61 cm Talawa Wood - ca. 1000 gram - 52 cm Talawa Wood - ca. 300 gram - 81 cm Talawa Wood - ca. 600 gram - 86 cm Talawa Wood - ca. 59 cm Talawa Wood - ca. 600 gram - 100 cm Talawa Wood - ca. 2400 gram - 57 cm

Talawa Wood L (60-80cm)

€ 44,95
Inclusief belasting
Talawa hout is een prachtige houtsoort voor het aquarium. Talawa is afkomstig uit Azië. Meestal bestaan de stukken uit een basis stronk waar vele takken uit ontspringen. Anders dan bijvoorbeeld Spiderwood, zijn de takken van Talawa hout veel rechter van vorm. Dit geeft nieuwe mogelijkheden voor andere ontwerpvormen in het aquarium.

Maat L: 60-80cm

Product aanpassing

Vertel ons waar we rekening mee moeten houden bij het selecteren. (Vergeet deze voorkeuren niet op te slaan).
  • 250 karakters max
Aantal
1-2 weken

Geen voorraad
Er zijn nog geen reviews.

Direct meebestellen

Plak aan elkaar met

Superglue

Superglue

€ 8,95

Talawa Wood L (60-80cm)

Talawa hout is een prachtige houtsoort voor het aquarium. Talawa is afkomstig uit Azië. Meestal bestaan de stukken uit een basis stronk waar vele takken uit ontspringen. Anders dan bijvoorbeeld Spiderwood, zijn de takken van Talawa hout veel rechter van vorm. Dit geeft nieuwe mogelijkheden voor andere ontwerpvormen in het aquarium.

Het oppervlak van Talawa wood is ruw. Dit biedt een goede ondergrond om varens en mossen op te laten groeien. Soms zijn er nog stukken schors aanwezig. Samen met de knoesten is dit een hele interessante houtsoort. In een aquascape zijn de stukken te gebruiken om een bos mee na te bootsen. De takken zijn af te zagen en rechtop te plaatsen, zodat een bomenrij kan worden gemaakt. Meer voor de hand liggend is om Talawa hout te gebruiken in een Zuid-Amerika biotoop aquarium. Daar kan het hout rechtopstaand of ondersteboven worden gebruikt. Bijvoorbeeld voor het nabootsen van mangrove wortels. Hierin ontstaan tal van schuilplaatsen voor bijvoorbeeld discusvissen of maanvissen. Pleco's en andere meervallen zullen zich tegoed kunnen doen met de cellulose uit het oppervlak. Ook in een garnalen aquarium is Talawa een uitstekende keuze.

Talawa Wood eigenschappen

Naast dat het hout erg decoratief is, kan het helaas wel wat verkleuring afgeven aan het water. In een biotoop-aquarium vormt dat geen probleem. In een aquascape is het minder wenselijk. Hier kan dan ook Seachem Purigen worden ingezet om het water helder te krijgen. Door het vrijkomen van tannines kan ook de pH zakken.

Het kan enige tijd duren voordat het hout zich helemaal heeft volgezogen met water en zijn drijfvermogen verliest. Inwateren van het hout wordt dan ook ten zeerste aangeraden, bijvoorbeeld in een groot vat. Daarbij kan een sterke geur vrijkomen en dit water kan regelmatig ververst worden. Indien nodig kan het hout (tijdelijk) verzwaard worden door er een steen bovenop te leggen. Vastzetten met kit of tie-wraps aan stenen biedt ook uitkomst. In de opstartfase is het ook mogelijk dat er wat slijm/schimmel uit het hout vrijkomt. Dat kan geen kwaad, maar we raden wel aan om dit zo veel mogelijk te verwijderen waar het kan. Laat je niet te veel door het bovenstaande afschrikken, maar ga er wat moois mee maken en van genieten!

Talawa wood is breed inzetbaar. Zo kan het ook uitstekend worden gebruikt in het terrarium. Zowel in een jungle terrarium als in een woestijn terrarium.

Talawa Wood kopen

Foto's op deze pagina dienen ter indicatie. Online bestellen? Neem vooraf even contact op. Stuur ons een bericht met wensen/voorkeuren/ideeën. Bij voorkeur via Facebook, dan kunnen we gemakkelijk enkele foto's toesturen van passende stukken om uit te kiezen. Vervolgens wegen we het en kan het aantal in de webshop worden besteld. We sturen dan de uitgekozen stukken op. In onze winkel is uitzoeken ter plaatse mogelijk.

Maat L: 60-80cm

Talawa-L

Datasheet

Product soort:
Aquarium decoratie
Soort:
Talawa Wood
Lengte:
60-80cm
Bijzonderheden:
Geeft verkleuring aan het water, heeft tijd nodig om in te wateren
Herkomst:
Azië