Catappa Bark stripes
Catappa Bark stripes

Catappa Bark stripes

€ 4,50
Inclusief belasting

Catappa Bark stripes zijn stukken gedroogde schors van de Zee Amandelboom. Catappa schors heeft een positieve invloed op de waterkwaliteit. Catappa Bark gaat lang mee in aquarium.

Lengte: ca. 8 tot 15cm
Gewicht: ca. 20 gram
Prijs: per zakje van 20 gram

Aantal
direct leverbaar

Er zijn nog geen reviews.

Catappa Bark stripes

Catappa Bark tubes zijn stukken gedroogde schors van de Zee Amandelboom. Catappa schors heeft een positieve invloed op de waterkwaliteit. Door de opgerolde vorm ontstaat er een veilige schuilplek voor garnalen. Catappa Bark gaat lang mee in aquarium.

Bij het kweken van vissen is het gebruik van Catappa bladeren en schors al jaren bekend. Aan de bladeren worden schimmelwerende eigenschappen toegekend, waardoor minder eieren verloren gaan. Daarnaast verlaagt het de pH van het aquarium op een natuurlijke wijze. Tanines die langzaam vrijkomen uit het hout, werken stressverlagend voor vissen en garnalen. Het ligt voor de hand om Catappa in ieder aquarium te gebruiken. Met name Betta's, dwergcichliden en meervallen zullen de aanwezigheid van Catappa in het aquarium op prijs stellen. Catappa Bark tubes zijn voor garnalen nog eens extra leuk. De binnenzijde biedt bescherming en kan worden afgezocht naar voedsel. De buitenzijde heeft een andere textuur waarop ook veel voedsel zal vormen.

Door de tanines die Catappa Bark tubes afgeven, kan het water een bruine tint krijgen. Catappa Bark heeft een sterkere werking dan Catappa bladeren. Ze blijven ook langer werkzaam in het aquarium. Wees voorzichtig met het doseren van Catappa Bark. Na een maand zal het grootste effect wel voorbij zijn.

Droog bewaren. Onbeperkt houdbaar. Direct klaar voor gebruik, maar afspoelen met heet water is aan te raden.

Waar op te letten met Catappa in het aquarium

Het gaat hier om een 100% natuurproduct. In het begin kan er verkleuring van het water optreden. Wordt er meer toegevoegd, dan is de verkleuring sterker. De pH verlagende werking is dan als gevolg ook sterker. Ze zullen een korte tijd drijven, om vervolgens te zinken naar de bodem. Het is niet nodig om ze uit het water te halen.

Catappa Bark stripes eigenschappen

Lengte: ca. 8 tot 15cm
Gewicht: ca. 20 gram
Prijs: per zakje van 20 gram
Foto: ter indicatie
Dosering: 1 stuk per 30-50 Liter
Werkzaam: ca. 4 maanden

BOT-catBs20

Datasheet

Product soort:
Aquarium decoratie
Materiaal:
Volledig natuurproduct