Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?
Catappa bladeren
Catappa bladeren - S - 5 stuks Catappa bladeren Catappa bladeren Catappa bladeren Catappa bladeren - S - 12 tot 17cm

Catappa bladeren

€ 1,95
€ 0,39 / Pcs.
Inclusief belasting
v.a. € 1,95

Catappa bladeren hebben vele goede eigenschappen en bieden een volkomen natuurlijke oplossing tegen huid- en vinproblemen bij vissen. Ook werken deze catappabladeren preventief tegen het beschimmelen van eieren en voorkomen stress bij vissen en garnalen.

S = ca. 12 tot 17cm
M = ca. 17 tot 23cm
L = ca. 23 tot 27cm


Per 5, 10 of 25 stuks verpakt

Aantal
Maat
Aantal
direct leverbaar

1 op voorraad
(4,9/5) uit 8 totale beoordelingen
Lees de recensies

Catappa bladeren

Catappa bladeren zijn al sinds lange tijd bekend bij kwekers van tropische vissen. Ketapang bladeren (Catappabladeren) komen van de amandelboom en hebben vele goede eigenschappen en bieden een volkomen natuurlijke oplossing tegen huid- en vinproblemen bij vissen. Ook werken deze bladeren preventief tegen het beschimmelen van eieren en voorkomen stress bij vissen en garnalen.

Catappa bladeren werken preventief tegen diverse visziekten zoals: Gatenziekte, Oogproblemen, Parasieten, Sluimhuid aandoeningen, Vinrot, Bacteriële infecties en Wonden. De bladeren worden veel gebruikt om vissen te stimuleren tot ei afzetting. Door de Catappabladeren aan het aquarium toe te voegen, komen geleidelijk organische stoffen in het water zoals looizuur. De vrijgekomen stoffen remmen de ontwikkeling van schimmels en ontdoen zelfs het water van zware metalen.

Aan Betta's, dwergcichliden en Harnasmeervallen bieden de bladeren vele voordelen. Voor het gebruik in een aquarium met garnalen zijn de bladeren ook zeer interessant, omdat zij een goede voedselbron zijn. Het organische materiaal wordt graag door de garnalen gegeten. Ook blijven de bladeren lang stabiel en hierdoor is er geruime tijd voeding aanwezig voor de garnalen. Dankzij de vele werkzame stoffen zouden de kweekresultaten vele malen hoger moeten liggen, doordat ook de kans op uitval door ziektes en vergiftigingen kleiner is.

De Catappabladeren geven looizuren af waardoor het water iets bruin kleurt. Tevens kunnen ze de pH verlagen. Na ca. 4 weken is de meeste werking wel gedaan en kunnen ze worden vervangen.
De bladeren zijn bovendien ook decoratief goed te gebruiken als bodembedekking in een Discus- of Zuid-amerika biotoop aquarium.

Waar op te letten met Catappa bladeren in het aquarium

Het gaat hier om een 100% natuurproduct. In het begin kan er verkleuring van het water optreden. Worden er meer bladeren toegevoegd, dan is de verkleuring sterker. De pH verlagende werking is dan als gevolg ook sterker. Ze zullen een korte tijd drijven, om vervolgens te zinken naar de bodem. Het is niet nodig om ze uit het water te halen. Na verloop van tijd blijft enkel de nerf over

Catappa bladeren zijn verkrijgbaar in:

Formaat Lengte Dosering Verpakt per
S ca. 12 tot 17cm 1 blad per 30 Liter 5, 10 of 25
M ca. 17 tot 23cm 1 blad per 40 Liter 5, 10 of 25
L ca. 23 tot 30cm 1 blad per 50 Liter 5, 10 of 25

 

Onze tip:
In de natuur is het zo dat zodra je 1 blad op de grond ziet, zie je er meer. Voor het meest natuurgetrouwe effect kunnen dus het beste clusters worden gemaakt van deze "afgevallen bladeren". Gebruik ook verschillende bladformaten door elkaar voor het beste effect!

Datasheet

Product soort:
Aquarium decoratie
Productnaam:
Catappa bladeren
Fabrikant:
Azaqua
Inhoud:
5, 10 of 25 stuks

Specifieke referenties

ean13
2000001010621
upc
31000010621