Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?
Eikenbladeren voor het aquarium
Eikenbladeren voor het aquarium Eikenbladeren voor het aquarium Eikenbladeren voor het aquarium Eikenbladeren voor het aquarium Eikenbladeren voor het aquarium Eikenbladeren voor het aquarium

Eikenbladeren

€ 1,90
Inclusief belasting

Eikenbladeren in het aquarium zijn ideaal voor natuurlijke decoratie in biotoop aquaria. De vrijkomende humuszuren en schuilplekken zorgen er voor dat vissen zich prettig voelen. Een eersteklas natuurproduct! 

Inhoud: 25 stuks

Aantal
Niet op voorraad

Geen voorraad
(5/5) uit 6 beoordelingen
Lees de reviews

Eikenbladeren

  • Verlaagt de pH en KH op natuurlijke wijze
  • Bevat veel microscopisch voedsel
  • Helpt bij de preventie van ziekten en schimmels
  • Biedt natuurlijke schuilmogelijkheden voor vissen en kreeftachtigen

Eikenbladextract kennen we allemaal, maar waarom niet gewoon het natuurlijke product gebruiken? Eikenbladeren hebben de eigenschap om de pH van het aquariumwater op natuurlijke wijze te verlagen, zonder dat er een sterke verkleuring van het water optreedt. De pH verlagende werking is overigens wel veel minder sterk in vergelijking met bijvoorbeeld elzenproppen.

In de regenwouden van het Amazonegebied of de rivieren en beekjes in Azië, vallen vele afgestorven bladeren in het water. De bladeren geven mineralen, looizuren en humusstoffen aan het water af, waardoor de pH en de hardheid daalt. Eikenbladeren zijn een bijzonder geschikt hulpmiddel om deze natuurlijke omstandigheden na te bootsen in het aquarium. Door het vergaan van de bladeren, wordt het microbiologisch leven gestimuleerd. Dat levert een verbetering op voor het natuurlijk, biologisch evenwicht!

Een laag met bladafval levert ontelbare schuilplaatsen op voor vissen en garnalen. Vissen voelen zich thuis tussen de afgevallen bladeren en met name corydoras en dwerg cichliden verstoppen zich graag onder de bladeren en kan de kweekresultaten verbeteren. De eikenbladeren blijven in het aquarium lang goed. Plantaardig etende vissen of andere dieren eten graag van de eikenbladeren en dit is dan ook een goede afwisseling op een gevarieerd dieet.

Ook garnalen zijn er dol op door de aanwezigheid van het vele microscopisch voedsel wat er in te vinden is! Eikenbladeren bevatten ook stoffen die helpen bij het vervellen van garnalen en stoffen die algengroei tegengaan. De decoratieve waarde in biotoop aquaria maken van dit product een zwaar onderschat natuurproduct!

Inhoud: 25 stuks

Doseeradvies:
Aantal naar persoonlijke voorkeur
(houd ten alle tijden de pH van het water in de gaten!)

De bladeren zijn gedroogd en zinken na 1 tot 2 dagen. Dit proces kan worden versnelt door de bladeren in te weken in heet water. Na ca. 2 maanden zijn ze uitgewerkt, maar kunnen gerust blijven liggen ter decoratie.

* 100% Gedroogd natuurproduct zonder toevoegingen, gebruik op eigen risico, droog bewaren, onbeperkt houdbaar.

AZ-1005

Datasheet

Productnaam:
Eikenbladeren
Fabrikant:
Azaqua
Inhoud:
25 stuks

! ! ! !    O P G E L E T    ! ! ! ! !

- SLAKKEN en GARNALEN worden NIET verzonden op vrijdag
- GEEN verzending bij temperaturen <14°C en >28°C
- Waardebon op DEAD ON ARRIVAL
(alleen als er foto's gemaakt zijn direct na ontvangst)
- GEEN garantie na die tijd