Stel hier uw vraag

Compleet CO2 systeem - CO2 bemesting voor het aquarium Bekijk groter

Compleet CO2 systeem

Deze complete CO2 set voor het aquarium bevat een CO2 fles, CO2 drukregelaar, CO2 magneetventiel, terugslagklep en CO2 slangen. Gemakkelijk aan te sluiten. Het enige wat nog extra nodig is, is een CO2 diffusor (geschikt voor het formaat aquarium) om CO2 daadwerkelijk in het aquarium op te lossen!

Selecteer de gewenste opties:


Meer details

€ 154,90

direct leverbaar

Beoordelingen en reviews

(4,8/5)
33 beoordeling(en) - 33 review(s)
Bekijk verspreiding

  Voordelig uw aquarium met CO2 bemesten

  Voor een aquarium wenst met mooie plantengroei is CO2 bemesting vrijwel onmisbaar. CO2 is namelijk de belangrijkste voedingsbron voor aquariumplanten. Planten groeien vele malen beter als er CO2 wordt toegediend aan het aquarium. Deze complete CO2 set is speciaal door ons samengesteld met top-kwaliteit producten. Eenvoudig in gebruik en een duurzame stap naar betere plantengroei!


  Complete CO2 Set bestaande uit

  CO2 fles
  CO2 drukregelaar
  - CO2 magneetventiel
  - 2 meter flexibele CO2 slang
  - 1 meter zwarte CO2 drukslang
  - CO2 terugslagventiel
  - 4x zuignap
  - CO2 diffusor (optioneel)
  - CO2 bellenteller (optioneel)

  Met beschrijving om eenvoudig CO2 te doseren aan het aquarium!

  Compleet CO2 systeem voor het bemesten van aquariumplanten. Eenvoudig aan te sluiten onmisbaar voor een plantenaquarium!

  De CO2 drukregelaar met manometers en fijnafstemming

  De CO2 drukregelaar beschikt over 2 manometers. Op één kan de flesdruk worden afgelezen om te zien hoe vol de fles nog zit, op de andere meter kan de werkdruk worden afgelezen. Met het naald-/doseerventiel is deze heel nauwkeurig in te stellen en kan er een precieze hoeveelheid CO2 aan het aquarium worden gedoseerd. Ook is de drukregelaar beveiligd tegen overdruk. De CO2 drukregelaar past op vrijwel alle hervulbare CO2 flessen met een uitwendig schroefdraad en heeft een zogeheten DIN 477 schroefdraad (Europees standaard). 

  CO2 Magneetventiel / Nachtafsluiting

  Het CO2 magneetventiel is het systeem op een tijdschakelaar aan te sluiten. Zo kan het CO2 systeem 's nachts worden uitgezet. Ook kan het CO2 magneetventiel op een PH-controller worden aangesloten voor gebruik icm een PH gestuurd CO2 systeem. Kies uit het hoogwaardige Aqua Medic of het eveneens betrouwbare, maar voordeligere Bavaria Fluid magneetventiel.

  CO2 fles

  De meegeleverde CO2 fles is vol en weer hervulbaar. Voorzien van draagbeugel en veiligheidsnet. De 2kg CO2 fles is rechtop neer te zetten. De 0,5kg fles heeft een ronde onderkant. Kies optioneel voor een CO2 flesvoet.
  LET OP: Gebruik de fles alleen in rechtopstaande positie! Zorg dat de fles niet om kan vallen!

  CO2 slangen en terugslag ventiel

  Voor de verbinding tussen de drukregelaar en het magneetventiel wordt hoogwaardige zwarte drukslang (max. 20 bar) meegeleverd. Voor de verbinding van het magneetventiel naar de ADA CO2 terugslagklep en CO2 diffusor, wordt flexibele, transparante CO2 slang (max. 2 bar) meegeleverd. De hoogwaardige ADA terugslagklep voorkomt dat er water naar het magneetventiel en drukregelaar kan hevelen.

  CO2 Diffusor

  Standaard is er te kiezen voor de Bowl 20 of Bowl 30. De Bowl 20 is geschikt voor een aquarium van 30-80 Liter. De Bowl 30 is geschikt voor een aquarium van 80-180 Liter. Is het aquarium groter of heeft u liever een andere oplossing? Kies dan een losse CO2 diffusor uit het aanbod: CO2 diffusors.

  CO2 bellenteller

  De CO2 bellenteller is een handig product om te zien hoeveel CO2 er nu aan het aquarium wordt toegevoegd. Het helpt bij het afstellen van de dosering. Dit kan in combinatie met het meten van de pH of het kijken naar de kleur van de CO2 checker (optioneel). De CO2 bellenteller regular is geschikt om tot 4 bellen per seconde te tellen en zodoende geschikt voor een aquarium tot maximaal zo'n 120 Liter. Bij een aquarium vanaf 90cm en groter is de CO2 bellenteller Spiral beter geschikt. Hiermee kan een groter aantal bellen per seconde gemakkelijker worden geteld. Hoeveel bellen er voor het aquarium precies nodig zijn is afhankelijk van diverse factoren zoals watervolume, verlichting, waterparameters, hoeveelheid planten etc. 1 bel per seconde per 50 Liter watervolume is een redelijk uitgangspunt, maar zal zoals gezegd sterk afhankelijk zijn van de situatie.  Kies uw eigen CO2 diffusor (link) en/of CO2 bellenteller (link) en het CO2 systeem is compleet voor CO2 bemesting in het aquarium!

  CO2 flesAfmeting (Hx)
  Aquarium inhoudVerbruik 60 L aquarium*
  Verbruik 300 L aquarium*
  0,5 kgca. 45 x 5 cm< 60 L~ 10 maanden~ 2-3 maand
  2 kgca. 49x 12 cm> 60 L~ 40 maanden~ 8-12 maand

  * Geschatte verbruik is sterk afhankelijk van diverse factoren. Het daadwerkelijke verbruik kan sterk variëren.

  CO2 fles leeg? Kijk hier voor de mogelijkheden om de fles weer te laten vullen: (link)


  Lees hier: alles over CO2 toevoegen in het aquarium

  Artikel nummer:meerdere opties
  Fabrikant:Azaqua
  Type:Compleet CO2 systeem
  Inhoud:500 gram of 2 kg
  Toebehoren:CO2 fles, CO2 drukregelaar, CO2 magneetventiel, 2m flexibele CO2 slang, 1m CO2 drukslang, CO2 check valve

Reviews

Van op 20 Nov 2017 (Compleet CO2 systeem) :
(4/5

co2 set

het is een zeer goede co2 set. Het werkt naar behoren en alles ziet er degelijk uit.
de levering was zeer snel, binnen 24 uur, werd het bij mij thuis afgeverd.
mijn complimenten.

 Rapporteer
Van op 10 Oct 2017 (Compleet CO2 systeem) :
(5/5

Co2 systeem

Werkt simpel en goed, makkelijk aan sluitbaar. In het begin goed nakijken of alles na behoren (blijft) werkt. Siliconen slang was afgescheurd van magneetventiel, te strak aangedraaid misschien?
Wellicht dat er in de handleiding bij kan staan hoeveel bellen per minuut te kiezen. Verschilt nogal veel op de diverse websites.

 Rapporteer
Van op 02 Oct 2017 (Compleet CO2 systeem) :
(4/5

bellenteller

compleet systeem met bellenteller was in 2 dagen geleverd, maar de bellenteller was gebroken. Een mailtje gestuurd en de volgende dag werd een nieuwe verstuurd die gelukkig wel heel aankwam. Ben zeer tevreden. Alles aangesloten en het wekt allemaal prima. nogmaals hartelijk dank.

 Rapporteer

Accessoires