Stel hier uw vraag

Compleet CO2 systeem - CO2 bemesting voor het aquarium Bekijk groter

Compleet CO2 systeem

Complete CO2 set met alle benodigdheden voor zorgeloos CO2 toe te voegen aan een aquarium. CO2 is de belangrijkste voedingsbron voor aquariumplanten, dus het toevoegen van CO2 aan het aquarium is een logische stap.

Meer details

€ 0,00

direct leverbaar

Voorraad

Beoordelingen en reviews

(4,8/5)
36 beoordeling(en) - 36 review(s)
Bekijk verspreiding

Must-have accessoires

CO2 fles (maak een keuze)

CO2 drukregelaar (inbegrepen)

CO2 magneetventiel (inbegrepen)

CO2 slangenset (inbegrepen)

CO2 bellenteller (maak een keuze)

CO2 Diffusor (maak een keuze)

    Voordelig compleet CO2 systeem

    Complete CO2 set  voor een aquarium waar mooie plantengroei gewenst is. CO2 bemesting wordt dan vrijwel onmisbaar. CO2 is namelijk de belangrijkste voedingsbron voor aquariumplanten. Planten groeien vele malen beter als er CO2 wordt toegediend aan het aquarium. Deze complete CO2 set is speciaal door ons samengesteld met top-kwaliteit producten. Eenvoudig in gebruik en een duurzame stap naar betere plantengroei!

    Deze set is geschikt voor een aquarium tot ca. 200 Liter. Dit omdat de meegeleverde CO2 diffusor Bowl 30 de beperkende factor is. Heeft u een groter aquarium? Gebruik dan deze set met een grotere CO2 diffusor. Of stel deze zelf naar wens samen: CO2 set samenstellen

     

    Complete CO2 set met alle benodigdheden voor CO2 toe te voegen aan een aquarium. CO2 toevoegen zonder poespas en voor iedereen eenvoudig aan te sluiten.

    Complete CO2 Set bestaande uit

    CO2 drukregelaar
    - CO2 slangenset
    - CO2 fles (500 gram, 2kg, 6kg of 10kg)
    - CO2 magneetventiel

    Kies optioneel uit een CO2 diffusor en bellenteller
    - CO2 diffusor Bowl 30 (tip)
    - CO2 bellenteller Spiral (tip)

    Met beschrijving om het Co2 systeem eenvoudig aan te sluiten (zie ook downloads)

     

    De CO2 drukregelaar met manometers en fijnafstemming

    De CO2 drukregelaar beschikt over 2 manometers. Op één kan de flesdruk worden afgelezen om te zien hoe vol de fles nog zit, op de andere meter kan de werkdruk worden afgelezen. Met het naald-/doseerventiel is deze heel nauwkeurig in te stellen en kan er een precieze hoeveelheid CO2 aan het aquarium worden gedoseerd. Ook is de drukregelaar beveiligd tegen overdruk. De CO2 drukregelaar past op vrijwel alle hervulbare CO2 flessen met een uitwendig schroefdraad en heeft een zogeheten DIN 477 schroefdraad (Europees standaard). 

    CO2 Magneetventiel / Nachtafsluiting

    Het CO2 magneetventiel is het systeem op een tijdschakelaar aan te sluiten. Zo kan het CO2 systeem 's nachts worden uitgezet. Ook kan het CO2 magneetventiel op een PH-controller worden aangesloten voor gebruik icm een PH gestuurd CO2 systeem.

    CO2 fles

    De meegeleverde CO2 fles is vol en weer hervulbaar. Voorzien van draagbeugel en veiligheidsnet. De 2kg CO2 fles is rechtop neer te zetten.

    CO2 flesAfmeting (Hx⌀)
    Aquarium inhoudVerbruik 60 L aquarium*
    Verbruik 300 L aquarium*
    0,5 kgca. 45 x 5 cm< 60 L~ 10 maanden~ 2-3 maand
    2 kgca. 49x 12 cm> 60 L~ 40 maanden~ 8-12 maand

    * Geschatte verbruik is sterk afhankelijk van diverse factoren. Het daadwerkelijke verbruik kan sterk variëren.

    CO2 slangen en terugslag ventiel

    Voor de verbinding tussen de drukregelaar en het magneetventiel wordt hoogwaardige zwarte drukslang (max. 20 bar) meegeleverd. Voor de verbinding van het magneetventiel naar de ADA CO2 terugslagklep en CO2 diffusor, wordt flexibele, transparante CO2 slang (max. 2 bar) meegeleverd. De hoogwaardige ADA terugslagklep voorkomt dat er water naar het magneetventiel en drukregelaar kan hevelen.

    CO2 Diffusor

    Standaard wordt de CO2 diffusor Bowl 30 meegeleverd. De Bowl 30 is geschikt voor een aquarium van 80-180 Liter. Is het aquarium groter of heeft u liever een andere oplossing? Kies dan een losse CO2 diffusor uit het aanbod: CO2 diffusors.

    CO2 bellenteller

    De CO2 bellenteller is een handig product om te zien hoeveel CO2 er nu aan het aquarium wordt toegevoegd. Het helpt bij het afstellen van de dosering. Dit kan in combinatie met het meten van de pH of het kijken naar de kleur van de CO2 checker (optioneel). Bijgeleverd wordt de CO2 bellenteller Spiral. Hiermee kan een groter aantal bellen per seconde gemakkelijker worden geteld. Hoeveel bellen er voor het aquarium precies nodig zijn, is afhankelijk van diverse factoren zoals watervolume, verlichting, waterparameters, hoeveelheid planten etc. 1 bel per seconde per 50 Liter watervolume is een redelijk uitgangspunt, maar zal zoals gezegd sterk afhankelijk zijn van de situatie.

    Kan het ook nóg goedkoper?

    Ja, kies de gewenste onderdelen of laat onderdelen weg met behulp van de handige configurator:

    Compleet CO2 systeem tot 50 literCompleet CO2 systeem voor aquarium vanaf 50 liter
    Nano set tot 50 liter samenstellenGroot aquarium vanaf 50 liter samenstellen

    CO2 fles leeg? Kijk hier voor de mogelijkheden om de fles weer te laten vullen: (link)


    Lees hier: alles over CO2 toevoegen in het aquarium

    Artikel nummer:meerdere opties
    Fabrikant:Azaqua
    Type:Compleet CO2 systeem
    Inhoud:2 kg
    Toebehoren:CO2 fles, CO2 drukregelaar, CO2 magneetventiel, 2m flexibele CO2 slang, 1m CO2 drukslang, CO2 check valve, CO2 bellenteller, CO2 diffusor

Reviews

Van op 15 Apr 2018 (Compleet CO2 systeem) :
(4/5

Co2 set compleet

Set op zich is compleet en werkt goed. Spijtig van Engelstalige handleiding. Meer extra info over het systeem mag wel. Prijs is zeker perfect en correct voor het aangeboden systeem. Spijtig van de levertijd van 14 dagen. Heb zelf elke keer contact moeten opnemen om te horen hoelang nog tot levering. Dus communicatie naar klant kan beter voor mij. Ook spijtig dat je maar 3 dagen per week telefonisch contact kan opnemen met het bedrijf.

 Rapporteer

Bedankt voor uw product review op onze website. Op de andere zijde van de handleiding is de Nederlandse versie te vinden. De levertijd heeft in uw geval inderdaad veel te lang geduurd en dat zal in de toekomst beter gaan. Hopelijk kunt u na de installatie voor een hele lange tijd gaan genieten van het CO2 systeem.

Antwoord van verkoper op 16 Apr 2018
Van op 02 Feb 2018 (Compleet CO2 systeem) :
(5/5

Co2 drukregelaar met slangenset

Deze set voldoet aan mijn verwachtingen. Snelle levering en de artikelen waren degelijk verpakt.

 Rapporteer
Van op 28 Jan 2018 (Compleet CO2 systeem) :
(5/5

Super setje, voor een super prijs!

Op zondag een leuk Co2 setje samengesteld en dezelfde dag nog opgehaald!

Wat een geweldige indruk bij binnenkomst, al het aquarium schoon wat daar te bewonderen is, straalt direct vertrouwen en expertise uit.
Ook zijn de zelfde onderdelen als in de "samenstel set" werkend te aanschouwen in een paar prachtige scapes die opgesteld staan.
Wilco maakte er ook totaal geen probleem van om alles uitgebreid uit te leggen aan een leek.
Gelukkig word alles nog eens herhaald in de beknopte handleiding die bij de set geleverd word.
Binnen no-time stond alles netjes opgesteld en werkte de set zoals beloofd.

Ik beschouw mijzelf een vaste klant na deze super ervaring, bedankt Wilco/Azaqua!

 Rapporteer

Accessoires