Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?
ADA CO2 System 74-YA/Ver.2 - CO2 bemesting voor een klein aquarium
ADA CO2 System 74-YA/Ver.2 - CO2 bemesting voor een klein aquarium

ADA CO2 System 74-YA/Ver.2

€ 109,90
Inclusief belasting

CO2 System 74-YA/Ver.2 is de oplossing van ADA om CO2 toe te voegen aan een klein aquarium. Deze standaard CO2 regulator is geschikt voor de ADA CO2 small cartridge. Het systeem zelf is gemaakt van betrouwbare Japanse onderdelen om de hoeveelheid CO2 bemesting nauwkeurig mee af te stemmen.

Kleur: wit of zwart

Kleur
Aantal
direct leverbaar

1 op voorraad
 Reviews
 (5/5)  - 1 Beoordeling(en) - 1 review(s)
Bekijk verspreiding

ADA CO2 System 74-YA/Ver.2

ADA CO2 System 74-YA/Ver.2 is de oplossing om CO2 toe te voegen aan een klein aquarium. Het door ADA geintroduceerde CO2 systeem is de eerste in de wereld die dit mogelijk maakte. Inmiddels is het systeem verder uitgewerkt en waar nodig verbetert. Veiligheid, betrouwbaarheid en design komen samen in deze CO2 regulator.
Deze standaard CO2 regulator is geschikt voor de ADA CO2 small cartridge. Voor de fabricage is uitsluiten gebruik gemaakt van betrouwbare Japanse onderdelen. Met de Speed Controller is de hoeveelheid CO2 bemesting nauwkeurig af te stemmen en eenvoudig in gebruik om nieuwe flessen op te schroeven.

Wordt geleverd inclusief een CO2 system 74 Tropical Forest No.1 Amazonia Cartridge.


Let op: gebruik de CO2 cartridge alleen in rechtopstaande positie. Gebruik hiervoor een ADA Cap Stand of ADA Clear Stand.

Bekijk de ADA brochure in PDF formaat: A series of leaflet, CO2
Lees hier: alles over CO2 toevoegen in het aquarium

Bekijk ook de artikelen:

ADA-101-006

Datasheet

Product type:
CO2 systeem
Productnaam:
CO2 System 74-YA/Ver.2
Artikel nummer:
meerdere opties
Fabrikant:
ADA (Aqua Design Amano)
Kleur:
Wit of Zwart

Specifieke referenties

ean13
4537934010066
upc
31009648610

Download

Booklet CO2 system

ADA brochure - CO2 (PDF)

Download (1.03MB)

ADA CO2 System 74-YA/Ver.2

Gebruiksaanwijzing (PDF)

Download (3.31MB)
door op  29 Oct 2016 (ADA CO2 System 74-YA/Ver.2) :
(5/5

Het beste co2 systeem voor nano's

Voor een aquascape in een Mini M (=19 liter) zocht ik een geschikt co2 systeem. Ik had van vroeger al ervaring met het vergelijkbare u201 systeem voor nano's van jbl, maar bij een zeer kleine co2 toevoeging van bijvoorbeeld minder dan 1 bps (bellen per seconde) was dat systeem niet echt nauwkeurig te noemen. Daarom kwam ik bij mijn zoektocht bij dit ADA systeem uit. Deze zou een two-stage drukverminderaar hebben (in tegenstelling tot de single-stage van de andere merken met wegwerp-cartridges, zoals jbl) en zorgt er zo voor dat de co2 toevoer veel constanter blijft gedurende het gebruik. Dit is echt merkbaar, eens de co2 toevoer ingesteld is, blijft hij ook weken stabiel zonder veel te veranderen.
Ook handig is de nauwkeurigheid van het naaldventiel, waarmee heel precies de snelheid van de co2 toevoer in te stellen is. (bij mij 1 bubbel per 3 seconden, of dus 0,33 bps) Het naaldventiel kan je, via een het andere schroefje, ook vast zetten op de gewenste positie zodat deze niet per ongeluk wordt verdraaid. Erg handig, want met de jbl durfde dit wel eens gebeuren (en dan ben je meteen een hele poos bezig met alles weer correct in te stellen...)

De regulator is van Japanse makelij en straalt kwaliteit en degelijkheid uit. Het is echt gemaakt om jaren zonder problemen zijn job te doen.
De co2 patroontjes (wegwerp-cartridges) zijn iets kleiner (74 gram co2) dan die van de andere merken. (co2 patronen van andere merken passen trouwens niet op deze regulator of omgekeerd!)
Als extraatje (het is nu eenmaal een ADA product dus dan mag het wat meer zijn...) bevatten de co2 patronen nog de geur van het Amazonegebied, of de regenwouden in Borneo of de regenwouden van West-Afrika, samen met nog enkele andere toevoegingen.
Het systeem heeft, in tegenstelling tot de meeste andere systemen, ook een design dat écht mag gezien worden, deze staat bij mij in een open kast net onder het aquarium.

Mijn conclusie: dit systeem is zeker zijn geld waard. Niet het goedkoopste, maar geen van de andere co2 systemen met kleine wegwerp co2-flesjes werkt zo goed of is zo kwalitatief en doordacht gemaakt. Een top product!

Denk er echter nog aan: deze set bevat ENKEL de regulator + 1 flesje. De benodigde stand om de fles rechtop te zetten, slangen, terugslagklep, bellenteller, diffuser, eventueel magneetventiel, kraantjes... zitten hier niet bij!

Video