Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?
Tropica CO2 System Nano
Tropica CO2 System Nano
Sleep en draai
360 Tropica CO2 System Nano Tropica CO2 System Nano Tropica CO2 System Nano

Tropica CO2 System Nano

€ 89,90
Inclusief belasting

Tropica CO2 System Nano is een complete CO2 set met een elegant nano design. Hiermee kan CO2 simpel en nauwkeurig worden toegevoegd aan een klein aquarium.

Aantal
direct leverbaar

 Reviews
 (3,5/5)  - 2 Beoordeling(en) - 2 review(s)
Bekijk verspreiding

Must-have accessoires

Tropica CO2 System Nano Complete CO2 set

Tropica CO2 System Nano is een complete CO2 set met een elegant nano design. Hiermee kan CO2 simpel en nauwkeurig worden toegevoegd aan een klein aquarium. Met de bijgeleverde houder kan hij aan de rand van het aquarium worden gehangen of er naast worden neergezet.

CO2 bemesting heeft een positieve uitwerking op de groei van aquariumplanten en verbeterd de kleurontwikkeling.

De set wordt compleet geleverd met CO2 slang, drukregelaar, 3-in-1 CO2 diffusor, houder en één cartridge.

Tropica CO2 System Nano heeft een positieve uitwerking op de groei van aquariumplanten en verbeterd de kleurontwikkeling !

Gebruiksaanwijzing Tropica CO2 System Nano

1. Zorg dat de drukregelaar volledig dichtgedraaid is, voordat deze op de cartridge wordt gedraaid.
2. Vul de diffusor kamer met water.
3. Plaats de cartridge in de houder, schuif de zuignappen over de slang en verbind de slang met de drukregelaar en diffusor.
4. Bevestig de diffusor aan de binnenkant van het aquarium in de buurt van de bodem.
5. Laat de diffusor 24 uur in het aquarium om er zeker van te zijn dat de keramische schijf volledig is volgezogen.
6. Draai de drukregelaar voorzichtig open en tel het aantal bellen per minuut in de diffusor-kamer.
7. Wacht 5 minuten, doe aanpassingen en herhaal deze stappen tot het aantal bellen per minuut overeenkomt met de adviesdosering in onderstaande tabel.

Tropica CO2-System-Nano.jpg

De tabel laat een adviesdosering zien (bellen per minuut) in verschillende aquariumformaten. Een 95 gram CO2 cartridge bevat 50.000 ml CO2.
Het natuurlijke CO2 gehalte in een aquarium is slechts 0-0,5 mg/L. Zelfs de kleinste toevoeging van CO2 kan een groot verschil maken in het verbeteren van de groei en ontwikkeling van aquariumplanten. Als het aquarium alleen maar langzaam groeiende planten (Easy) bevat, dan zou het CO2 gehalte ca. 3mg/L moeten zijn voor goede groeiomstandigheden. Voor gemiddeld groeiende aquariumplanten (Medium) is de behoefte ca 10 mg/L en voor moeilijkere aquariumplanten (Advanced) ligt het gehalte op ca. 25 mg/L.

*) Als het aquarium groter is met gemiddelde en moeilijke aquariumplanten, dan is de CO2 cartridge snel leeg. In dit geval is het aan te raden om voor een groter CO2 systeem te kiezen, bijvoorbeeld met een 2kg fles.

TRO-702

Datasheet

Product type:
CO2 systeem
Artikel nummer:
TRO-702
Fabrikant:
Tropica
Soort:
CO2 System Nano
Toebehoren:
CO2 drukregelaar, CO2 cartridge 95gr, 3-in1 CO2 diffusor, Houder, CO2 slang, zuignappen

Download

Tropica Plant Care

Flyer (PDF)

Download (176.85KB)
door op  10 Dec 2021 (Tropica CO2 System Nano) :
(3/5

Ruimtebesparend maar ongemakkelijk

Handig en makkelijk aan te sluiten maar de cilinder valt makkelijk om als je er een magneetventiel op aansluit vanwege het geringe gewicht en naast/onder de bak laat staan. Aan de bak hangen vind ik te opzichtig voor een nanotank.

door op  09 May 2021 (Tropica CO2 System Nano) :
(4/5

Uitstekend keuze voor beginners

Ik gebruik deze opstelling intussen al drie weken en ben uiterst tevreden over dit product. Het systeem ziet er netjes uit en is eenvoudig in elkaar te zetten en te gebruiken. Met het oog op de installatie vond ik het fijn dat er een overvloed aan tubing en een houder werd meegeleverd. Voor mensen die dit aanschaffen voor een nano-aquarium zou ik aanraden ook de vorm en grootte van de diffuser in het achterhoofd te houden om plaatsgebrek te voorkomen. De diffuser is gebogen (de slang komt naar binnen onder een hoek van 45 graden) en heeft bij benadering de volgende dimensies: 50 x 50 x 30 mm.
Ik had eerst de ambitie om manueel de aan- en afvoer dagelijks te openen maar ik heb ondervonden dat het ventiel zich niet zo makkelijk laat regelen (je hoeft amper te draaien en hij staat volledig open). Ik zou voorstellen om continu een bescheiden flow aan te houden. Voor een klein aquarium lijkt me dit zeker haalbaar. Ik voeg momenteel CO2 toe tot een concentratie van 20 mg/l, het aquarium is druk beplant en heeft een volume van 19l. Het is moeilijk in te schatten hoelang de cyclinder mee gaat gaan maar ik zie op dit moment amper drukverlies na 3 weken gebruik (24/7). Ik plaats een nieuw bericht wanneer hij leeg is.

Eerder samen gekocht met

Video