Need help?


Send us a message and we ll get back to you soon.

Need help?
ADA CO2 System 74-YA / Ver.2 - CO2 fertilization for a small aquarium
ADA CO2 System 74-YA / Ver.2 - CO2 fertilization for a small aquarium

ADA CO2 System 74-YA / Ver. 2

€109.90
Tax included

CO2 System 74-YA / Ver.2 is ADA's solution to add CO2 to a small aquarium. This standard CO2 regulator is suitable for the ADA CO2 small cartridge. The system itself is made of reliable Japanese parts to accurately adjust the amount of CO2 fertilization.

Color: white or black

Color
Quantity
directly available

1 item on stock
 Customer ratings and reviews
 (5/5)  - 1 rating(s) - 1 review(s)
View distribution

ADA CO2 System 74-YA / Ver. 2

ADA CO2 System 74-YA / Ver.2 is the solution to add CO2 to a small aquarium. The CO2 system introduced by ADA is the first in the world to make this possible. The system has now been further developed and improved where necessary. Safety, reliability and design come together in this CO2 regulator.
This standard CO2 regulator is suitable for the ADA CO2 small cartridge. Only reliable Japanese parts have been used for manufacturing. With the Speed Controller, the amount of CO2 fertilization can be precisely adjusted and is easy to use to screw on new bottles.

Comes with a CO2 system 74 Tropical Forest No.1 Amazonia Cartridge .


Note: only use the CO2 cartridge in an upright position. Use an ADA Cap Stand or ADA Clear Stand for this .

View the ADA brochure in PDF format: A series of leaflet, CO2
Read here: everything about adding CO2 to the aquarium

Also view the articles:

ADA-101-006

Data sheet

Product type:
CO2 system
Productname:
CO2 System 74-YA/Ver.2
Article number:
multiple options
Manufacturer:
ADA (Aqua Design Amano)
Color:
White or Black

Specific References

ean13
4537934010066
upc
31009648610

Download

A Series Of Booklet CO2 system

Download (1.03MB)

ADA CO2 System 74-YA/Ver.2

Download (3.31MB)
By on  29 Oct. 2016 (ADA CO2 System 74-YA / Ver. 2) :
(5/5

Het beste co2 systeem voor nano's

Voor een aquascape in een Mini M (=19 liter) zocht ik een geschikt co2 systeem. Ik had van vroeger al ervaring met het vergelijkbare u201 systeem voor nano's van jbl, maar bij een zeer kleine co2 toevoeging van bijvoorbeeld minder dan 1 bps (bellen per seconde) was dat systeem niet echt nauwkeurig te noemen. Daarom kwam ik bij mijn zoektocht bij dit ADA systeem uit. Deze zou een two-stage drukverminderaar hebben (in tegenstelling tot de single-stage van de andere merken met wegwerp-cartridges, zoals jbl) en zorgt er zo voor dat de co2 toevoer veel constanter blijft gedurende het gebruik. Dit is echt merkbaar, eens de co2 toevoer ingesteld is, blijft hij ook weken stabiel zonder veel te veranderen.
Ook handig is de nauwkeurigheid van het naaldventiel, waarmee heel precies de snelheid van de co2 toevoer in te stellen is. (bij mij 1 bubbel per 3 seconden, of dus 0,33 bps) Het naaldventiel kan je, via een het andere schroefje, ook vast zetten op de gewenste positie zodat deze niet per ongeluk wordt verdraaid. Erg handig, want met de jbl durfde dit wel eens gebeuren (en dan ben je meteen een hele poos bezig met alles weer correct in te stellen...)

De regulator is van Japanse makelij en straalt kwaliteit en degelijkheid uit. Het is echt gemaakt om jaren zonder problemen zijn job te doen.
De co2 patroontjes (wegwerp-cartridges) zijn iets kleiner (74 gram co2) dan die van de andere merken. (co2 patronen van andere merken passen trouwens niet op deze regulator of omgekeerd!)
Als extraatje (het is nu eenmaal een ADA product dus dan mag het wat meer zijn...) bevatten de co2 patronen nog de geur van het Amazonegebied, of de regenwouden in Borneo of de regenwouden van West-Afrika, samen met nog enkele andere toevoegingen.
Het systeem heeft, in tegenstelling tot de meeste andere systemen, ook een design dat écht mag gezien worden, deze staat bij mij in een open kast net onder het aquarium.

Mijn conclusie: dit systeem is zeker zijn geld waard. Niet het goedkoopste, maar geen van de andere co2 systemen met kleine wegwerp co2-flesjes werkt zo goed of is zo kwalitatief en doordacht gemaakt. Een top product!

Denk er echter nog aan: deze set bevat ENKEL de regulator + 1 flesje. De benodigde stand om de fles rechtop te zetten, slangen, terugslagklep, bellenteller, diffuser, eventueel magneetventiel, kraantjes... zitten hier niet bij!

Video