Caridina cf. babaulti "green"
Caridina cf. babaulti "green"

Caridina cf. babaulti "green"

€ 4,50
€ 4,50 / Pcs.
Inclusief belasting
Caridina cf. babaulti var "green" komen voor in India. Er zijn verschillende kleuren bekend en daar dankt de c. babaulti zijn Nederlandse naam aan: Regenboog garnaal. Hij kan rood, bruin, groen, geel en zelfs zebra strepen hebben. De variant die wij aanbieden is de groene uitvoering.

Minimale afname: 5 stuks
Aantal
Niet op voorraad

Het minimum bestel hoeveelheid voor dit product is 5.

Geen voorraad

Dieren worden niet verzonden

! ! ! O P G E L E T ! ! ! !

SLAKKEN en GARNALEN worden momenteel NIET verzonden

In verband met het koude weer kunnen dieren niet meer worden verzonden. Afhalen is wel mogelijk.

Er zijn nog geen reviews.

Direct meebestellen

Basis benodigdheden

Transport emmer

Transport emmer

€ 0,50

Combineer met

Schepnet Shrimpcatcher

Schepnet Shrimpcatcher

€ 14,90
Shrimp King Complete

Shrimp King Complete

€ 74,49
GlasGarten Shrimp Dinner

GlasGarten Shrimp Dinner

€ 7,95
HS aqua Shrimp Protect

HS aqua Shrimp Protect

€ 7,95

Caridina cf. babaulti "green"

Caridina cf. babaulti var "green" komen voor in India. Er zijn verschillende kleuren bekend en daar dankt de c. babaulti zijn Nederlandse naam aan: Regenboog garnaal. Hij kan rood, bruin, groen, geel en zelfs zebra strepen hebben. De variant die wij aanbieden is de groene uitvoering.

In het aquarium zal het even zoeken zijn naar de garnalen, want de kleur springt niet direct in het oog tegen een groene achtergrond. Dat maakt de Caridina cf. babaulti "green" een leuk alternatief voor andere "onnatuurlijke" kleuren. Houdt wel rekening mee dat de garnalen erg gevoelig zijn bij het vervellen. Grote schommelingen in de waterkwaliteit zouden vermeden moeten worden. Dit maakt het transport iets lastiger, maar dat zou de populariteit van deze prachtige garnalensoort niet in de weg moeten zitten.

Minimale afname: 5 stuks

Caridina cf. babualti informatie

Caridina cf. babaulti is niet veeleisend wat betreft zijn leefomgeving. Het zijn vrij sterke garnalen. Tijdens het vervellen zijn ze erg kwetsbaar. Wat betreft de pH kunnen ze een groot bereik verdragen tussen 6,5 en 8. Een hardheid van 4-14°dGH is prima en een optimale temperatuur ligt tussen 24 en 28°C. Erg fijn is dat deze soort iets groter wordt dan bijvoorbeeld Neocaridina of Caridina logemanni soorten. Net als andere garnalensoorten zullen ook deze de hele dag bezig zijn met eten van microscopisch voedsel. Ze dragen actief bij aan het bestrijden van algen.

Uiterlijke kenmerken
Caridina cf. babaulti is een bijzondere verschijning. Ze komen voor in verschillende kleuren en hebben ook de eigenschap om van kleur te wisselen, afhankelijk van hun stemming. Het lichaam is erg langgerekt, waardoor ze eenvoudig van andere soorten te onderscheiden zijn. Ook hun rostrum is langgerekt waarop een duidelijke kartelrand te herkennen is. Leuk detail is dat ze ook een pupil hebben in hun ogen. Volwassen exemplaren kunnen tot 4cm groot worden. Hierbij zijn de vrouwtjes iets voller en ronder dan mannelijke soortgenoten. Bij vrouwtjes is ook een "eivlek" of "zadel" zichtbaar.

Huisvesting
Deze garnalen zijn eenvoudig te houden en hebben niet veel nodig. Een aquarium van 25 liter is al voldoende. Groter is uiteraard beter om een redelijke groep van minstens 7 exemplaren te kunnen houden. Schuilplaatsen worden zeer op prijs gesteld. Dit kan in de vorm van beplanting, hout, stenen of andere spleten waar ze tussen kunnen kruipen. Mos en planten met fijne bladeren in hun omgeving zullen er voor zorgen dat ze zich veilig voelen. Aanwezige planten zullen de waterkwaliteit aangenamer voor ze maken. In het mos kunnen ze naar harte lust op zoek naar voedsel en beschutting.

Gedrag en medebewoners
Garnalen zijn echte groepsdieren. Ze gebruiken de aanwezigheid van soortgenoten voor een gevoel van veiligheid. Houdt dus bij voorkeur altijd meer dan 10 exemplaren samen. Vrijwel constant zijn ze bezig met het zoeken naar voedsel. Alles waar ze overheen lopen, wordt afgeplukt. Met andere vissen bemoeien ze zich niet en ze zijn zeer vredelievend. Ze kunnen dan ook probleemloos met alle andere aquariumdieren worden gehouden. Andersom is niet altijd een goed idee. Door het kleine formaat zullen ze als voer kunnen dienen voor grotere vissoorten. Pas op met vissoorten waarvan de bek groot genoeg is om een garnaal in te passen. Betta's, Chichliden, Gourami's, grote tetra's en grote barbelen zijn geen goede match. Zouden ze niet opgegeten worden, dan kunnen ze zo'n 2 jaar oud worden.

Voeding
Zoals gezegd zijn Caridina cf. babaulti garnalen continue bezig met oppervlaktes afzoeken. Algjes en andere eetbare substanties uit de biofilm worden opgegeten. Planten laten ze met rust. Bijvoeren is gewenst als er in verhouding veel garnalen in het aquarium aanwezig zijn. Dit kan bijvoorbeeld met sticks, granulaat of pads uit ons aanbod garnalenvoer. Ook Catappa bladeren, Walnoot bladeren en andere natuurlijke materialen kunnen worden bijgevoerd. Gekookte groentes zoals wortelen en spinazie zullen ook in de smaak vallen. Houdt er rekening mee dat het kleine dieren zijn met kleine magen. Te veel voeren is niet gewenst.

Kweek van Caridina cf. babaulti garnalen
Het kweken van Caridina cf. babaulti garnalen is vrij eenvoudig en vergelijkbaar met die van vuurgarnalen. Er is eigenlijk niets speciaals voor nodig. De opbrengst zal wel lager liggen. Na het verschalen van het vrouwtje komt een chemische stof vrij. Dit activeert mannetjes om het vrouwtje te bevruchten. Een vrouwtje draagt zo'n 40-60 eitjes bij zich die vervolgens na ca. 30 dagen uitkomen. Baby garnalen zijn mini versies van de volwassen dieren en moeten direct voor zichzelf zorgen.

Datasheet

Soort:
Caridina cf. babaulti "green"
Lengte:
4 cm
Aquarium inhoud:
vanaf 25L
pH-tolerantie:
6,5-8
Temperatuur:
24-28°C
Totale hardheid:
4-14 dGH
Geslacht
Caridina
Gebruik deze calculator om de inhoud te berekenen of de benodigde hoeveelheid Aqua Soil. Een soil bodem dient tenminste 4cm dik te zijn aan de voorruit. Voor een goede dieptewerking dient hij schuin op te lopen naar achteren. Een gemiddelde hoogte van 6,5cm is het advies. De uitkomst geeft het benodigde aantal liters en zakken van 9L aan.

Bijpassende accessoires

  • Schepnet Shrimpcatcher
    Prijs € 14,90
  • Heat Pack
    type: Geopend Ongeopend
    Prijs € 1,25