Orange Sakura garnalen

Orange Sakura garnalen

€ 3,35
€ 3,35 / Pcs.
Inclusief belasting
Orange Sakura garnalen hebben een prachtige oranje kleur. Zoals je aan de kleur op onze site kunt zien, zijn wij groot fan van de oranje kleur. Deze oranje garnalen zijn echter niet erg populair in onze hobby. Erg jammer, want de kleur geeft goed contrast met groene planten en een donkere bodem. Daarnaast zijn deze garnalen niet veeleisend en zullen zich snel thuis voelen in het aquarium.
Aantal
direct leverbaar

Het minimum bestel hoeveelheid voor dit product is 5.

(4,3/5) uit 3 beoordelingen
Lees de reviews

Direct meebestellen

Basis benodigdheden

Transport emmer

Transport emmer

€ 0,50

Combineer met

Schepnet Shrimpcatcher

Schepnet Shrimpcatcher

€ 14,90
Shrimp King Complete

Shrimp King Complete

€ 74,49
GlasGarten Shrimp Dinner

GlasGarten Shrimp Dinner

€ 7,95
HS aqua Shrimp Protect

HS aqua Shrimp Protect

€ 7,95

Orange Sakura garnalen

Orange Sakura garnalen hebben een prachtige oranje kleur. Zoals je aan de kleur op onze site kunt zien, zijn wij groot fan van de oranje kleur. Deze oranje garnalen zijn echter niet erg populair in onze hobby. Erg jammer, want de kleur geeft goed contrast met groene planten en een donkere bodem. Daarnaast zijn deze garnalen niet veeleisend en zullen zich snel thuis voelen in het aquarium.

Orange Sakura garnalen informatie

Deze garnalensoort is een robuuste soort. Ze beschikken over een groot aanpassingsvermogen. Zowel in hard water als in zacht water kunnen ze overleven. Een pH bereik tussen 6,0 en 8,0 en temperatuur tussen 10 en 30°C geeft geen problemen. Dit maakt de Orange Sakura garnalen tot een soort die wordt aangeraden aan beginners. Het zijn sterke dieren en het kan bijna niet fout gaan. Uiteraard is het wel de taak aan de verzorger van deze dieren om ze het zo veel mogelijk naar hun zin te maken. Een optimale pH ligt tussen de 6,8 en 7,5. De temperatuur ligt ideaal tussen 20 en 23°C. Nog een reden voor de populariteit van Orange Sakura garnalen is dat het uitstekende opruimers zijn. Ze dragen actief bij aan het bestrijden van algen.

Uiterlijke kenmerken
Orange Sakura (Neocaridina Davidi Sakura Orange) garnalen hebben een intense oranje kleur. De poten zijn gedeeltelijk oranje. Uiteindelijk kunnen volwassen dieren een formaat van 4cm halen. Meestal blijven ze wat kleiner en worden ze rond de 2-3cm. Vrouwtjes worden groter dan de mannetjes en zijn intenser gekleurd. Daarnaast hebben vrouwtjes een breder lijf. Soms is een zogenoemd "zadel" zichtbaar bij de vrouwtjes. Dit zullen later eitjes worden. Om te groeien zullen ze van tijd tot tijd verschalen. Schrik niet als er een vel van een verschaalde garnaal in het aquarium ligt.

Huisvesting
Deze garnalen zijn eenvoudig te houden en hebben niet veel nodig. Het aquarium dient minstens 15 liter groot te zijn. Schuilplaatsen worden zeer op prijs gesteld. Dit kan in de vorm van beplanting, hout, stenen of andere spleten waar ze tussen kunnen kruipen. Mos en planten met fijne bladeren in hun omgeving zullen er voor zorgen dat ze zich veilig voelen. Aanwezige planten zullen de waterkwaliteit aangenamer voor ze maken. In het mos kunnen ze naar harte lust op zoek naar voedsel en beschutting.

Gedrag en medebewoners
Garnalen zijn echte groepsdieren. Ze gebruiken de aanwezigheid van soortgenoten voor een gevoel van veiligheid. Houdt dus bij voorkeur altijd meer dan 10 exemplaren samen. Vrijwel constant zijn ze bezig met het zoeken naar voedsel. Alles waar ze overheen lopen, wordt afgeplukt. Met andere vissen bemoeien ze zich niet en ze zijn zeer vredelievend. Ze kunnen dan ook probleemloos met alle andere aquariumdieren worden gehouden. Andersom is niet altijd een goed idee. Door het kleine formaat zullen ze als voer kunnen dienen voor grotere vissoorten. Pas op met vissoorten waarvan de bek groot genoeg is om een garnaal in te passen. Betta's, Chichliden, Gourami's, grote tetra's en grote barbelen zijn geen goede match. Zouden ze niet opgegeten worden, dan kunnen ze zo'n 2 jaar oud worden.

Voeding
Zoals gezegd zijn Orange Sakura garnalen continue bezig met oppervlaktes afzoeken. Algjes en andere eetbare substanties uit de biofilm worden opgegeten. Planten laten ze met rust. Bijvoeren is gewenst als er in verhouding veel garnalen in het aquarium aanwezig zijn. Dit kan bijvoorbeeld met sticks, granulaat of pads uit ons aanbod garnalenvoer. Ook Catappa bladeren, Walnoot bladeren en andere natuurlijke materialen kunnen worden bijgevoerd. Gekookte groentes zoals wortelen en spinazie zullen ook in de smaak vallen. Houdt er rekening mee dat het kleine dieren zijn met kleine magen. Te veel voeren is niet gewenst.

Kweek van Orange Sakura garnalen
Het kweken van Oranje Sakura garnalen is heel simpel. Er is eigenlijk niets speciaals voor nodig. Wel ligt een ideale temperatuur bij 25°C. Om het paringsproces op gang te helpen, kan er worden ververst met koeler water. Een vrouwtje kan wel 20-50 eitjes bij zich dragen. De eitjes ontwikkelen zich onder het achterlijf van de moeder waarna jonge dieren na 1 tot 1,5 maand worden los geworpen. Deze jonge dieren zijn heel klein en kwetsbaar. Een goede biofilm in het aquarium of fijn stofvoer voorziet ze van voeding. Doordat ze zo klein zijn, kunnen gemakkelijk in het filter worden gezogen. Breng altijd bescherming aan rond de aanzuig van het filter. Bijvoorbeeld met een spons of panty. Baby garnalen zijn erg kwetsbaar en een maaltijd voor alle vissen. Dit is extra reden om voor voldoende beschutting te zorgen. Na zo'n 3 maanden zijn de garnalen geslachtsrijp en kunnen ze zelf voor nieuwe jongen gaan zorgen.

Datasheet

Productnaam:
Orange Sakura garnalen
Nederlandse naam:
Oranje Sakura garnalen
Synoniemen:
Neocaridina Davidi Sakura Orange
Lengte:
3cm
Aquarium inhoud:
vanaf 15 L
pH-tolerantie:
6,0 tot 7,8
Temperatuur:
18 tot 26°C
Geslacht
Neocaridina

Bijpassende accessoires

  • Schepnet Shrimpcatcher
    Prijs € 14,90
  • Heat Pack
    type: Geopend Ongeopend
    Prijs € 1,25