facebookbutton

Laat een bericht achter


Sorry, op dit moment is er niemand beschikbaar. Laat een bericht achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Laat een bericht achter
Glossostigma elatinoides Bekijk groter
Glossostigma elatinoides

Glossostigma elatinoides

Glossostigma elatinoides is zonder twijfel ook één van de meest geliefde voorgrondplanten in een beplant aquarium. Binnen enkele weken vormt zich een mooi, frisgroen tapijt.


Tropica

Meer details

€ 6,50

vóór maandag besteld, vrijdag of zaterdag in huis

Klant beoordelingen

(5/5)
3 Beoordeling(en) - 3 review(s)
Bekijk verspreiding

Volumekorting

AantalKortingU bespaart
2 5% € 0,65
3 10% € 1,95
4 15% € 3,90
5 20% € 6,50

  Glossostigma elatinoides 1-2-Grow!

  Glossostigma elatinoides is zonder twijfel ook één van de meest geliefde voorgrondplanten in een beplant aquarium. Deze aquariumplant komt oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland en zal met voldoende licht een compact, groen tapijt vormen. De plant is vooral bekend dankzij de vroege werken van Takashi Amano en heeft snel aan populariteit gewonnen.

  Maak bij het aanplanten van de kleine porties gebruik van een fijne aquariumplanten pincet. Plaats de porties met een onderlinge afstand van ca. 1 cm tussenruimte naast elkaar. Binnen enkele weken zal zich een mooi tapijt vormen. Om Glossostigma elatinoides mooi groen van kleur te houden is het aan te bevelen om de plant in ADA Aqua Soil Powder aan te planten met voldoende licht van minstens 1 Watt/L, voldoende IJzer, Nitraat (>5mg/L), Fosfaat (>0,5mg/L) en CO2. Bij te weinig licht zullen de stengels omhoog groeien. Plaats de plant daarom niet onder overhangende andere plantensoorten.


  Glossostigma elatinoides is een klassieker voor het Nature Aquarium en met afstand de meest geliefde voorgrondplant in aquascaping !

  Eigenschappen Glossostigma elatinoides

  Type:Bodembedekker
  Herkomst:Nieuw-ZeelandAustralië
  Groeisnelheid:Snel
  Hoogte:3-5+ cm
  Lichtbehoefte:1 Watt/L
  CO2 behoefte:15-25 mg/L
  Moeilijkheidsgraad:Moeilijk
  Waarom In vitro aquariumplanten?

  In vitro planten worden in een laboratorium onder steriele omstandigheden gekweekt. Kleine stukjes plantweefsel worden op speciale gel geplaatst en nieuwe, gezonde, algenvrije, pesticidenvrije, slakkenvrije, ziektevrije plantjes groeien op in het potje. Eén potje is rijk gevuld met tal van jonge scheuten, vol groeipotentie!

  Gebruiksaanwijzing voor in vitro aquariumplanten:
  Spoel voorzichtig alle gel zorgvuldig van de planten af onder een kraan. Knip de plantjes in kleine porties. Plant de stekjes zo veel mogelijk afzonderlijk van elkaar met een fijne pincet. Laat het groeien!

  Artikel nummer:meerdere opties
  Fabrikant:Tropica
  Soort:Glossostigma elatinoides
  Type:Bodembedekker
  Hoogte:3-5+ cm
  Bijzonderheden:1-2 Grow of Pot
  Herkomst:Australië
  Groeisnelheid:Snel
  Lichtbehoefte:Hoog (vanaf 30 Lm/L)
  CO2 behoefte:Hoog (15-25 mg/L)
  Kleur:lichtgroen, frisgroen
  Moeilijkheidsgraad:Moeilijk

Reviews

door op 25 Mar 2018 (Glossostigma elatinoides) :
(5/5

Bodembedekkers 1

Dit mooie plantje in mijn aquarium geplant, en ik hoop dat ze de bodem snel bedekken. Prima en nette verpakking.

door op 23 Apr 2016 (Glossostigma elatinoides) :
(5/5

Fris plantje

Fris plantje met goed stel worteltjes. Het geheel was uitstekend verpakt. Ik was pas na 4 dagen na ontvangst in de gelegenheid om ze te planten en ze zagen er nog even fris uit. Dat had ik niet verwacht. Nu nog even wachten op het beloofde tapijt ;)

door op 18 Jan 2016 (Glossostigma elatinoides) :
(5/5

Ideale voorgrondplant, prima kwaliteit

Omdat mijn eerder geplante voorgrondplantjes zijn afgestorven (te weinig licht gegeven in het begin), heb ik ter vervanging deze besteld.

Dankzij een foutje van de bezorgdienst (verkeerd afhaaladres op het briefje geschreven), heeft het plantje een paar extra nachten op een servicepunt gestaan voordat
ik ze op heb gehaald.
Desondanks zag het plantje er nog prima uit toen ik hem eenmaal had: Mooie groene blaadjes, zoals op de afbeelding en alles was nog licht vochtig. Ook de wortels zagen er nog goed uit.

Wat me sowieso erg opvalt aan dit plantje is dat de wortels mooi lang en goed wit van kleur zijn. Tot nu toe heb ik met de potjes met steenwol gewerkt. Dat is lang niet altijd even makkelijk om los te halen, waardoor ik soms meer wortel kapot maak dan ik leuk vind en sowieso zijn de worteltjes niet altijd ven lang / goed. Bij dit InVitro gekweekte plantje heb je dat probleem niet: Er zit geen steenwol omheen. Volgens mij wel een soort gelei, maar dat spoel je er makkelijk vanaf. Wat overblijft zijn plantjes met wortels die lang genoeg zijn om er een stukje af te knippen en toch genoeg over te houden om ze stevig in het substraat te zetten.

Ik heb het plantje in kleinere plukken verdeeld door hem voorzichtig uit elkaar te trekken. Daarna heb ik ze met pincet in mijn substraat geplant. De al aanwezige diertjes (guppen, kegelvlekbarbeeltjes en citroengarnalen) hebben er de eerste dag vrolijk in omgewoeld, maar alle plukjes zijn keurig blijven zitten.

Nu, na drie dagen, zie ik dat de plantjes mooi groen blijven en de eerste uitlopers krijgen. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat het een mooi tapijt wordt, maar de eerste tekenen zijn heel goed!

Al met al is mijn indruk: Uitstekende kwaliteit, makkelijk om mee te werken. Moet waarschijnlijk wel regelmatig gesnoeid worden.