Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?
Marsilea hirsuta
Marsilea hirsuta Marsilea hirsuta Marsilea hirsuta Marsilea hirsuta

Marsilea hirsuta

€ 6,95
Inclusief belasting

Marsilea hirsuta is een bodembedekker uit Australië. Een niet alledaagse verschijning in het aquarium die in een Nature Aquarium zeker een natuurlijke, decoratieve waarde aan een layout kan geven.

Volume voordeel

Aantal Korting Voordeel
2 5% € 0,70
3 10% € 2,09
4 15% € 4,17
5 20% € 6,95
Aantal
direct leverbaar

1 op voorraad, meer bestellen mogelijk

Meer planten bestellen?

  Bestel vóór maandag (wo t/m zo): Verwachte bezorging op donderdag/vrijdag.

  Bestel vóór woensdag (ma t/m di): Verwachte bezorging op vrijdag/zaterdag.

Zie ook onze blog

 Reviews
 (5/5)  - 4 Beoordeling(en) - 4 review(s)
Bekijk verspreiding

Marsilea hirsuta 1-2-Grow!

Marsilea hirsuta is een bodembedekker uit Australië. Een niet alledaagse verschijning in het aquarium. Dat is jammer, want het is een erg mooi plant die in een Nature Aquarium zeker een natuurlijke, decoratieve waarde aan een layout kan geven. Deze aquariumplant verspreidt zich met uitlopers. Op sommige uitlopers ontstaat een blad wat sterk lijkt op dat van een klavertje vier. Onder de juiste omstandigheden kan zich een veldje vormen met ronde, donkergroene bladeren. In andere gevallen vormt een 2,3 of 4-lobbig blad op een bladsteel van 2 tot 10 cm.

Verdeel de plant in kleine porties voor het aanplanten. De plant ontwikkeld uitlopers en wandelt door het aquarium en kan in korte tijd grote afstanden afleggen en ergens op een andere plek weer opkomen. Hierdoor is deze aquariumplant zeker niet de gemakkelijkste, maar één van die bijzondere soorten om een layout een unieke uitstraling te geven.

is een ideale bodembedekker voor een aquarium met wat minder licht. De kleine varen-achtige komt uit Azië, waar hij veel voorkomt in rijstvelden. De blaadjes zijn erg klein en worden zelden breder dan 0,5cm. Het is een robuuste plant die goed uit de voeten kan bij weinig licht en hoge temperaturen. Maar de plant zal positief reageren op verbeterde omstandigheden.

Plant kleine porties enkele centimeters van elkaar. Na verloop van tijd zullen er uitlopers worden ontwikkeld en verspreid de plant zich door het aquarium. Het resultaat is een mooi tapijt, wat erg lijkt op een tapijt van Glossostigma. De kleur is iets donkerder en de blaadjes ietsje groter. De hoogte varieert van 1 tot 3 cm en de wortels komen goed vast in het substraat gegroeid.


Marsilea hirsuta houdt er een eigenzinnige uitstraling op na, maar is met de donkergroene kleur een plantensoort om het aquarium een heel natuurlijk karakter mee te geven !

Eigenschappen Marsilea hirsuta

Type:Bodembedekker
Herkomst:Australië
Groeisnelheid:Medium
Hoogte:5-20+ cm
Lichtbehoefte:0,5 Watt/L
CO2 behoefte:0-5 mg/L
Moeilijkheidsgraad:Gemiddeld
Waarom In vitro aquariumplanten?

In vitro planten worden in een laboratorium onder steriele omstandigheden gekweekt. Kleine stukjes plantweefsel worden op speciale gel geplaatst en nieuwe, gezonde, algenvrije, pesticidenvrije, slakkenvrije, ziektevrije plantjes groeien op in het potje. Eén potje is rijk gevuld met tal van jonge scheuten, vol groeipotentie!

Gebruiksaanwijzing voor in vitro aquariumplanten:
Spoel voorzichtig alle gel zorgvuldig van de planten af onder een kraan. Knip de plantjes in kleine porties. Plant de stekjes zo veel mogelijk afzonderlijk van elkaar met een fijne pincet. Laat het groeien!

TRO-010TC

Datasheet

Fabrikant:
Tropica
Soort:
Marsilea hirsuta
Type:
Bodembedekker
Hoogte:
5-20+ cm
Herkomst:
Australië
Groeisnelheid:
Gemiddeld
Lichtbehoefte:
Normaal (20-30 Lm/L)
CO2 behoefte:
Laag (0-6 mg/L)
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Artikel nummer:
TRO-010TC
door op  15 Jan 2022 (Marsilea hirsuta) :
(5/5

Mooi

Bijzondere variant op de marsilea crenata. Is wat unieker/minder uniform en vormt een mooie voorgrond.

door op  23 Nov 2021 (Marsilea hirsuta) :
(5/5

plant

heel netjes verpakt in afgesloten potje met water

door op  24 Dec 2020 (Marsilea hirsuta) :
(5/5

Marsilea

Leuk en makkelijk voorgrond plantje.

door op  14 Dec 2018 (Marsilea hirsuta) :
(5/5

Zeer tevreden!

3 goedgevulde in vitro cupjes prima aangeleverd gekregen met gezonde plantjes, veel worteltjes . Ze zijn nu enkele weken geplant en doen het prima. Ik kan dit plantje en dit bedrijf zeker aanbevelen.

Planten bestellen bij Azaqua: zo vers als maar kan


Wij leveren aquariumplanten graag zo vers mogelijk. Daarom is onze voorraad beperkt en leveren wij hoofdzakelijk op bestelling. Controleer altijd even de voorraad indicator. stock levels Bestelt u meer planten dan direct leverbaar zijn, dan geldt:
- Bestellingen vóór maandag worden op woensdag verzonden.*
- Bestellingen vóór woensdag worden op donderdag/vrijdag verzonden.
* Bestellingen met Aquaflora planten worden op donderdag/vrijdag verzonden.