facebookbutton
Marsilea hirsuta Bekijk groter
Marsilea hirsuta
 • Marsilea hirsuta
 • Marsilea hirsuta

Marsilea hirsuta

Marsilea hirsuta is een bodembedekker uit Australië. Een niet alledaagse verschijning in het aquarium die in een Nature Aquarium zeker een natuurlijke, decoratieve waarde aan een layout kan geven.


TRO-010TC

Tropica

Meer details

€ 6,50

vóór maandag besteld, vrijdag of zaterdag in huis

Voorraad

Klant beoordelingen

(5/5)
1 Beoordeling(en) - 1 review(s)
Bekijk verspreiding

Volumekorting

AantalKortingU bespaart
2 5% € 0,65
3 10% € 1,95
4 15% € 3,90
5 20% € 6,50

  Marsilea hirsuta 1-2-Grow!

  Marsilea hirsuta is een bodembedekker uit Australië. Een niet alledaagse verschijning in het aquarium. Dat is jammer, want het is een erg mooi plant die in een Nature Aquarium zeker een natuurlijke, decoratieve waarde aan een layout kan geven. Deze aquariumplant verspreidt zich met uitlopers. Op sommige uitlopers ontstaat een blad wat sterk lijkt op dat van een klavertje vier. Onder de juiste omstandigheden kan zich een veldje vormen met ronde, donkergroene bladeren. In andere gevallen vormt een 2,3 of 4-lobbig blad op een bladsteel van 2 tot 10 cm.

  Verdeel de plant in kleine porties voor het aanplanten. De plant ontwikkeld uitlopers en wandelt door het aquarium en kan in korte tijd grote afstanden afleggen en ergens op een andere plek weer opkomen. Hierdoor is deze aquariumplant zeker niet de gemakkelijkste, maar één van die bijzondere soorten om een layout een unieke uitstraling te geven.

  is een ideale bodembedekker voor een aquarium met wat minder licht. De kleine varen-achtige komt uit Azië, waar hij veel voorkomt in rijstvelden. De blaadjes zijn erg klein en worden zelden breder dan 0,5cm. Het is een robuuste plant die goed uit de voeten kan bij weinig licht en hoge temperaturen. Maar de plant zal positief reageren op verbeterde omstandigheden.

  Plant kleine porties enkele centimeters van elkaar. Na verloop van tijd zullen er uitlopers worden ontwikkeld en verspreid de plant zich door het aquarium. Het resultaat is een mooi tapijt, wat erg lijkt op een tapijt van Glossostigma. De kleur is iets donkerder en de blaadjes ietsje groter. De hoogte varieert van 1 tot 3 cm en de wortels komen goed vast in het substraat gegroeid.


  Marsilea hirsuta houdt er een eigenzinnige uitstraling op na, maar is met de donkergroene kleur een plantensoort om het aquarium een heel natuurlijk karakter mee te geven !

  Eigenschappen Marsilea hirsuta

  Type:Bodembedekker
  Herkomst:Australië
  Groeisnelheid:Medium
  Hoogte:5-20+ cm
  Lichtbehoefte:0,5 Watt/L
  CO2 behoefte:0-5 mg/L
  Moeilijkheidsgraad:Gemiddeld
  Waarom In vitro aquariumplanten?

  In vitro planten worden in een laboratorium onder steriele omstandigheden gekweekt. Kleine stukjes plantweefsel worden op speciale gel geplaatst en nieuwe, gezonde, algenvrije, pesticidenvrije, slakkenvrije, ziektevrije plantjes groeien op in het potje. Eén potje is rijk gevuld met tal van jonge scheuten, vol groeipotentie!

  Gebruiksaanwijzing voor in vitro aquariumplanten:
  Spoel voorzichtig alle gel zorgvuldig van de planten af onder een kraan. Knip de plantjes in kleine porties. Plant de stekjes zo veel mogelijk afzonderlijk van elkaar met een fijne pincet. Laat het groeien!

  Artikel nummer:TRO-010TC
  Fabrikant:Tropica
  Soort:Marsilea hirsuta
  Type:Bodembedekker
  Hoogte:5-20+ cm
  Herkomst:Australië
  Groeisnelheid:Gemiddeld
  Lichtbehoefte:Normaal (20-30 Lm/L)
  CO2 behoefte:Laag (0-6 mg/L)
  Moeilijkheidsgraad:Gemiddeld

Reviews

door op 14 Dec 2018 (Marsilea hirsuta) :
(5/5

Zeer tevreden!

3 goedgevulde in vitro cupjes prima aangeleverd gekregen met gezonde plantjes, veel worteltjes . Ze zijn nu enkele weken geplant en doen het prima. Ik kan dit plantje en dit bedrijf zeker aanbevelen.