Dennerle Osmose Professional 190 - Osmoseapparaat
Dennerle Osmose Professional 190 - Osmoseapparaat Dennerle Osmose Professional 190 - Osmoseapparaat Dennerle Osmose Professional 190 - Osmoseapparaat Dennerle Osmose Professional 190 - Osmoseapparaat

Dennerle Osmose Professional 190

€ 109,99
Inclusief belasting

Met een Osmoseapparaat kan leidingwater met hoge hardheid gemakkelijk naar de ideale watersamenstelling worden gebracht. Door dit Osmosewater met kraanwater te mengen wordt het mogelijk om op verantwoorde manier het aquariumwater zacht en zuur te maken.

Compleet, inclusief montage

Aantal
direct leverbaar

1 op voorraad
Er zijn nog geen reviews.

Dennerle Osmose Professional 190

Een goede samenstelling van het aquariumwater is belangrijk voor de gezondheid van vissen en de groei van aquariumplanten. Met behulp van een Osmoseapparaat kan leidingwater met hoge hardheid gemakkelijk naar de ideale watersamenstelling worden gebracht. Het Osmose water wat door de Dennerle Osmose Professional 190 wordt geproduceerd kan worden opgevangen in een jerrycan, emmer of ander opvangvat. Door dit Osmosewater met kraanwater te mengen wordt het mogelijk om op verantwoorde manier het aquariumwater zacht en zuur te maken.

Wat is Osmosewater?

Het proces van omkeerosmose, zorgt er voor dat opgeloste zouten in het kraanwater worden gescheiden en opgevangen in de filters. Osmosewater is hierdoor vrij van stoffen als Calcium, Magnesium en carbonaten (kalkaanslag/ketelsteen) die de hardheid van het water beinvloeden. De geleidbaarheid (microsiemens), Totale hardheid(GH) en Tijdelijke hardheid (KH) zijn zeer laag.

Wanneer maak je gebruik van Osmosewater?

Heeft u een plantenaquarium en komt er hard water uit de kraan? Dan is het zinvol om gebruik te maken van Osmosewater. In een aquarium waar CO2 wordt toegediend, reageert het CO2 niet meer eerst met de zouten, maar blijft het vrij opneembaar voor aquariumplanten. Een pH-waarde van 7.0 of lager is zo veel gemakkelijker te verkrijgen en kost veel minder CO2 toevoeging. Ook de meeste aquariumvissen geven de voorkeur aan zacht en zuur water. Voor hun gezondheid en zeker voor hun voortplanting is zacht en zuur water een must. Ook speciale Taiwan bee garnalen geven de beste kweekresultaten in zacht en zuur water.
De ideale waterwaardes (GH, KH en microsiemens) kunnen worden verkregen door het Osmosewater te mengen met het water uit de kraan. Dit zal voor het ene doeleinde 1:1 zijn en voor het andere weer 1:6.

Specificaties Dennerle Osmose Professional 190
Capaciteit/opbrengst:  190L in 24uur (bij 25°C en 4 bar druk)
Capaciteit onder praktijkomstandigheden: 80 - 185 l / dag bij 8-18°C en 3-5 bar druk
Retentiepercentage: minimaal 95%
Verhouding Osmosewater:Restwater : ca. 1:2,5 tot 1:4 (afhankelijk van druk en temperatuur)
 
Kan direct worden aangesloten en wordt geleverd incl.
- membraam Professional 190
- Fijnfilter
- Actieve koolfilter
- waterkraanaansluiting 3/4" ("wasmachineaansluiting")
- spoelkraan
- wandbeugel
- schroefjes, slangen etc.
Eenvoudige bediening

3 jaar garantie (6 maanden op slijtagedelen)

Onze tip: Plaats het Osmose apparaat in de buurt van gootsteen, garage met afvoer of badkamer. Het kan wel 1 tot 2 uur duren voordat een emmer met Osmosewater is gevuld en de kans is aanwezig dat deze overstroomt bij onoplettendheid.

DEN-7040

Datasheet

Product soort:
Osmoseapparaat
Productnaam:
Osmose Professional 190
Fabrikant:
Dennerle
Toebehoren:
Membraam compact 190, Fijnfilter, Actieve koolfilter, waterkraanaansluiting 3/4" ("wasmachineaansluiting"), wandbeugel, schroefjes en slangen, Sleutel voor deksel membraamhuis

Download

Dennerle Osmose Professional 190

Gebruiksaanwijzing (PDF)

Download (1.02MB)