2Hr Aquarist APT 1

2Hr Aquarist APT 1

€ 13,95
€ 69,75 / l
Inclusief belasting
v.a. € 13,95

APT 1 is een All-in-one plantenvoeding voor aquariumplanten. Wat APT 1 onderscheid is dat het geen nitraat (NO3) en fosfaat (PO4) bevat. Daarmee is APT 1 perfect voor een jong aquarium met aquasoil als bodemsubstraat of voor wanneer er in verhouding veel vissen aanwezig zijn. Met APT 1 is het mooiste uit aquariumplanten naar boven te halen.

Verkrijgbaar in 200ml, 300ml, 500ml en 1000ml

Inhoud
Aantal
direct leverbaar

(5/5) uit 1 totale beoordelingen
Lees de recensies

2Hr Aquarist APT 1 (APT zero)

APT 1 (voorheen bekend als APT zero) is een All-in-one plantenvoeding voor aquariumplanten. Wat APT 1 onderscheid is dat het geen nitraat (NO3) en fosfaat (PO4) bevat. Daarmee is APT 1 perfect voor een jong aquarium met aquasoil als bodemsubstraat of voor wanneer er in verhouding veel vissen aanwezig zijn. Met APT 1 is het mooiste uit aquariumplanten naar boven te halen.

Verkrijgbaar in 200ml, 300ml, 500ml en 1000ml

APT 1 doseeradvies

Doseer 4x per week 5ml per 100 liter of dagelijks 3ml per 100 liter. Iedere 5ml per 100L dosering voegt 3.8ppm Kalium (K), 0.05ppm IJzer (Fe), 0.5ppm Magnesium (Mg) en daarbij de nodige hoeveelheden Boor (B), Koper (Cu), Mangaan (Mn), Molybdeen (Mo) en zink (Zn).


Hoe werkt APT plantenvoeding?

Bepaalde mineralen spelen een kritieke rol bij plantengroei. Stikstof is bijvoorbeeld één van de belangrijkste bouwstenen voor plant eiwit. Misschien wel belangrijker; gezonde plantengroei wordt beperkt door het minst beschikbare mineraal. Dit is Justus von Liegig's (1803-1873) wet van het minimum. De 2Hr plantenvoeding werkt doordat Liebig's wet aan de basis de gepatenteerde Capstone formule.

Onze meststoffen zijn met grote zorg en misschien wel uniek in voedingswaarde, waardoor u zich geen zorgen meer hoeft te maken over 'voedingstekort'. APT complete en EI zijn 100% allesomvattend, terwijl APT 1 (APT zero) vrij is van nitraat en fosfaat. Deze zijn reeds aanwezig in aquasoil en door afvalstoffen van vissen.

Net zo belangrijk als wat planten nodig hebben, is hoeveel ze nodig hebben. APT complete is gemaakt op basis van de studie van twee van de meest gerespecteerde  (en uiteenlopende) benadering in de aquaristiek: Tom Barr's Estimative Index (EI) en Takashi Amano's ADA systeem. Terwijl EI zich richt op het verstrekken van overtollige voedingsstoffen (en resetten door middel van grote, wekelijkse waterwissels), richt ADA zich op kwaliteitsgroei in een meer gematigd tempo.

APT 3 kiest een middenweg. Het is veel geconcentreerder dan ADA ter compensatie van algemeen gebruik van normaal substraat in plaats van aquasoil, maar is minder heftig dan EI. Alles wat EI biedt wordt verkregen, maar dan net iets veiliger/langzamer.

APT 1 komt overeen met de ADA benadering: ongeevenaarde algenbestrijding en de mogelijkheid om de meest intense rode kleuren van aqauriumplanten te verkrijgen door nitraatbeperking. Dit type is geschikt in combinatie met aquasoil en/of een hogere visbezetting verhouding. Waarbij wordt uitgegaan dat nitraat en fosfaat door de bodem en/of vissen beschikbaar komen voor de planten.

APT1-200

Datasheet

Product soort:
Plantenvoeding
Productnaam:
2Hr Aquarist APT 1
Uitvoering:
Sporenelementen

Specifieke referenties

ean13
8881300100049

Bijpassende accessoires

  • Doseerpomp 1ml
    Prijs € 1,10