Easy-Life Easycarbo 100 ml

Easy-Life EasyCarbo

€ 5,25
€ 52,50 / l
Inclusief belasting
v.a. € 5,25

Vloeibare CO2 in een fles! Bij een gebrek aan koolstof kan een plant niet optimaal functioneren en remt de groei. Door het toevoegen van EasyCarbo gaan aquariumplanten er weer krachtig en gezond uit zien en hebben algen minder kans!

Inhoud: 100, 250, 500, 1000 of 5000ml

Inhoud
Aantal
direct leverbaar

(4,9/5) uit 17 totale beoordelingen
Lees de recensies

Direct meebestellen

Combineer met

Pipet 1ml

Pipet 1ml

€ 0,50

Easy-Life EasyCarbo

"vloeibare CO2 in een fles!"

EasyCarbo is een effectieve bron van koolstof voor aquariumplanten. Alle planten bestaan hoofdzakelijk uit koolstof. Zonder koolstof zouden planten niet bestaan. Bij een gebrek aan koolstof kan een plant niet optimaal functioneren en remt de groei. Aquariumplanten halen hun Koolstof normaal gezien uit CO2 die opgelost is in het aquarium. In een aquarium zonder CO2 bemesting, kan er een tekort aan koolstof ontstaan. Easy-Life EasyCarbo is geen echte CO2, maar een alternatieve, vloeibare bron met Koolstof die gemakkelijk door planten wordt opgenomen!

Als de plantengroei in een aquarium stagneert, kunnen de planten niet meer concureren met algen om de aanwezige voedingsstoffen op te nemen. Wanneer de plantengroei te lang stil staat, schakelen planten in een survival modus en gaan suikers en andere stoffen aan het water lekken. De planten zien er minder fris en vitaal uit en algen smullen van de gelekte suikers. Door het toevoegen van EasyCarbo gaan aquariumplanten er weer krachtig en gezond uit zien! Met name Cryptocoryne- en Echinodorussoorten hebben zichtbaar voordeel bij de extra koolstof. Dankzij de verbeterde groei krijgen algen het moeilijk. Vanwege de concurrentie om de voedingsstoffen en door het niet meer lekken van suikers van planten, verdwijnen de algen in de meeste gevallen binnen enkele weken!

Naast de planten te voorzien in hun Koolstof behoefte, is het ook belangrijk om voldoende voedingsstoffen en sporenelementen toe te dienen. Zie ook: Plantenvoeding en toevoegingen 

EasyCarbo Gebruiksadvies :

 
Aquarium met weinig beplanting: Dagelijks 1ml per 100 liter
Aquarium met gemiddelde beplanting: Dagelijks 1ml per 50 liter
Aqaurium met veel beplanting:  Dagelijks 1ml per 25 liter
LET OP: Een dubbele dosering niet overschrijden  


Sommige planten zoals Riccia, Riccardia, Valisneria, Mossen of planten met erg zacht blad, kunnen gevoelig reageren op toevoeging van EasyCarbo. Zeker als het water zacht is. Ga bij twijfel voorzichtig te werk en start met een 1/2 dosering (1ml per 100L) om de planten te laten wennen. Als de planten goed reageren, kan de dosering worden verhoogd. Houdt hierbij altijd de planten en vissen goed in de gaten! EasyCarbo kan worden gebruikt in aquaria met of zonder CO2 bemesting.

EasyCarbo is verkrijgbaar in:
Inhoud: 100, 250, 500, 1000 of 5000ml

 

Advies van Azaqua voor een behandeling tegen algen met EasyCarbo:

Met name bij het terugdringen van Baardalg, Penseelalg en Draadalg, kan EasyCarbo perfect als hulpmiddel worden ingezet. Met een plaatslijke overdosering op de algen, kunnen deze worden teruggedrongen. Door met de optioneel verkrijgbare pipet of injectiespuit de dagelijkse dosering rechtstreeks op één plekje met algen te spuiten, zullen deze dankzij de zachte structuur als het ware verbranden. Baardalgen en Draadalgen slaan wit uit en zullen afsterven. Deze "spot treatment" kan dagelijks worden herhaald op een nieuw bealgd stukje. Herhaal deze routine net zo veel dagen tot alle alg weg is. Verwijder vóór de behandeling met EasyCarbo de algen eerst zo veel mogelijk. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan waardoor de algen ontstaan en maatregelen te treffen om nieuwe alggroei tegen te gaan.
Bij extreme algenplagen kan een hoge overdosering met EasyCarbo ook veel van de algen doen afsterven. Dit kan echter ook schadelijke gevolgen hebben voor zachte planten, vissen en garnalen. Een overdosering wordt hierom normaal gesproken sterk afgeraden. Blijf ten alle tijden goed observeren!! Verwijder afgestorven algen en blijf water verversen. Gebruik op eigen risico.

EAS-carbo100

Datasheet

Productnaam:
Easy-Life EasyCarbo
Fabrikant:
Easy-Life
Inhoud:
100, 250, 500, 1000 of 5000 ml
Toebehoren:
Maatbeker
Uitvoering:
Carbo

Specifieke referenties

ean13
8715837040564

Download

Easy-Life EasyCarbo

Informatieflyer (PDF)

Download (78.8KB)

Bijpassende accessoires

  • Pipet 1ml
    Prijs € 0,50