Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?
ADA Green Brighty Special LIGHTS - vloeibare plantenvoeding voor aquariumplanten

Green Brighty Special LIGHTS

€ 17,90
Inclusief belasting
v.a. € 17,90

ADA Green Brighty Special LIGHTS is een complete vloeibare bemesting voor snelgroeiende, licht behoevende aquariumplanten, zoals Riccia of sommige stengelplanten en is erg effectief als bemesting van aquariumplanten die tekenen van voedingstekort laten zien.

verkrijgbaar in:
250, 500 of 5000ml

Inhoud
Aantal
Product is beschikbaar in een andere uitvoering

Geen voorraad
Er zijn nog geen reviews.

ADA Green Brighty Special LIGHTS

ADA Green Brighty Special LIGHTS is een complete vloeibare bemesting voor snelgroeiende, lichtbehoevende aquariumplanten, zoals Riccia of sommige stengelplanten. De uitgebalanceerde formule is speciaal ontwikkeld om snelgroeiende planten in hun voedingsbehoefte te voorzien. In een aquarium met veel snelgroeiende planten en relatief weinig belasting door vissen en visvoer, kan een tekort in Fosfaat en Nitraat ontstaan. ADA Green Brighty Special Lights gaat fosfaat en nitraat tekort tegen.
Zeer effectief als bemesting voor aquariumplanten die kenmerken van voedingstekort laten zien. Zij zullen na het toedienen van Special LIGHTS snel opknappen en er weer gezond uit zien!

Het doseeradvies:
Dagelijks 1ml (=1 pomp) per 20 Liter aquariumwater.
Afhankelijk van de dichtheid en de behoeften van de aquariumplanten kan de dosering hierop worden afgestemd.

Verkrijgbaar in: 250, 500 of 5000 ml


ADA Green Brighty Serie vloeibare plantenvoeding

Om mooi te kunnen groeien, hebben aquariumplanten voedingsstoffen nodig. Een gebrek aan een bepaald element kan resulteren in kleurverlies van de bladeren of andere groeistoornissen. Aquariumplanten gaan vanaf de opstartfase diverse ontwikkelingstadia door en stellen in die periode andere eisen aan hun voeding. De ADA Green Brighty Serie is een vloeibare meststof welke speciaal is uitgebalanceerd om in de specifieke eisen van aquariumplanten te voorzien. De basis bestaat uit ontzout diepzeewater en bevat natuurlijke diepzee mineralen (zonder zout). Deze speciale basis heeft een positieve invloed op de opname van voedingsstoffen door de planten die in het aquarium aanwezig zijn. Planten zijn hierdoor beter in staat zich optimaal te ontwikkelen. Het resultaat is een weelderige plantengroei waarbij de planten mooie, frisse bladeren hebben die gezond van kleur zijn. Wanneer de planten in het aquarium goed groeien, zullen algen minder kans hebben zich te ontwikkelen.

Aquariumplanten gebruiken 3 belangrijke elementen, namelijk Stiksof(N), Fosfaat(P) en Kalium(K) en daarnaast sporenelementen zoals IJzer, Magnesium en Calcium. Het toevoegen van de juiste hoeveelheid van deze voedingsstoffen is essentieel voor een gezonde plantengroei, zonder kans op algen. In een aquarium komen Stikstof en Fosfaat op een natuurlijke manier het aquarium in door voer/uitwerpselen/kieuwen van vissen en via het substraat. Het toevoegen van extra Stikstof en Fosfaat is dus niet nodig, maar Kalium en sporenelementen moeten wel worden toegevoegd om tekorten te voorkomen. Het is daarom belangrijk om altijd de Green Brighty K te doseren, naast de STEP-serie. In aquaria met weinig belasting van vissen icm snelgroeiende planten kan Green Brighty Special Lights worden ingezet om aquariumplanten met extra Fosfaat en Stikstof te bemesten. Voor aquariumplanten die de voorkeur voor schaduw hebben en in lowtech layouts, kan Green Brighty Special Shade worden ingezet om in de specifieke behoefte van deze langzaamgroeiende planten te voorzien.
Bovendien is de ADA Green Brighty Serie heel eenvoudig te doseren door dagelijks 1 pomp per 20 Liter aquariumwater toe te voegen. Uiteraard kan de dosering worden aangepast naargelang de hoeveelheid planten in het aquarium.


ADA Green Brighty Serie vloeibare plantenvoeding tabel:

  ADA Green Brighty STEP-1 - vloeibare plantenvoeding voor aquariumplanten ADA Green Brighty STEP-2 - vloeibare plantenvoeding voor aquariumplanten ADA Green Brighty STEP-3 - vloeibare plantenvoeding voor aquariumplanten ADA Brighty K - Kaliumbemesting voor aquariumplanten ADA Green Brighty Special Lights - vloeibare plantenvoeding fosfaat en nitraat ADA Green Brighty Special Shade - vloeibare plantenvoeding voor langzaam groeiende planten
  STEP-1 STEP-2 STEP-3 K LIGHTS SHADE
Dosering advies 1-3 maanden
na de opstart  Dagelijks
1 pomp / 20L
3-12 maanden
na de opstart
Dagelijks

1 pomp / 20L
v.a.12 maanden
na de opstart Dagelijks
1 pomp / 20L
Bij een water verversing Dagelijks
1 pomp / 20L
Voor planten die snel groeien
Dagelijks
1 pomp / 20L
Voor planten die langzaam groeien
Dagelijks
1 pomp / 20L
Stikstof        
Fosfaat        
Kalium    
IJzer  
Sporenelementen  
Chloor neutralisatie          

De vloeibare plantenbemesting ADA Green Brighty serie heeft een pompdispenser voor eenvoudige toediening van voedingsstoffen.
Eén druk staat gelijk aan 1 ml toevoeging van plantenvoeding.

Bekijk ook:

 

In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe u de ADA Green Brighty serie kunt gebruiken.

 

ADA-103-0112

Datasheet

Product soort:
Plantenvoeding
Productnaam:
Green Brighty Special LIGHTS
Artikel nummer:
meerdere opties
Fabrikant:
ADA (Aqua Design Amano)
Inhoud:
250, 500 of 500 ml

Specifieke referenties

ean13
200000321161
upc
31000321161

Download

ADA Green Brighty Series

Gebruiksaanwijzing (PDF)

Download (1.8MB)

Booklet Fertilizers

ADA Brochure - Plantenvoeding (PDF)

Download (952.17KB)