Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?
  • Aanbieding!
  • -50%
ADA Green Brighty STEP-2 - vloeibare plantenvoeding voor aquariumplanten
ADA Green Brighty STEP-2 - vloeibare plantenvoeding voor aquariumplanten
ADA Green Brighty STEP-2 - vloeibare plantenvoeding voor aquariumplanten ADA Green Brighty STEP-2 - vloeibare plantenvoeding voor aquariumplanten

Green Brighty STEP-2

€ 8,95 Bespaar 50%
€ 17,90
€ 71,60 / l
Inclusief belasting
v.a. € 8,95

ADA Green Brighty STEP-2 kan worden gebruikt vanaf de 3e maand tot 1 jaar na de setup van de aquascape. In deze vloeibare plantenvoeding zijn essentiële elementen in de juiste balans aanwezig. Dit voorziet de aquariumplanten in hun voedingsbehoefte die zij in deze periode nodig hebben.

Inhoud: 250, 500 of 5000 ml

Dit product wordt vervangen door de vernieuwde lijn: plantenvoeding

Inhoud
Aantal
direct leverbaar

3 op voorraad
(3,5/5) uit 2 beoordelingen
Lees de reviews

ADA Green Brighty STEP-2 plantenvoeding

ADA Green Brighty STEP-2 bevat meer ijzer dan STEP-1 en dit is van vitaal belang voor de groei van aquariumplanten. STEP-2 kan worden gebruikt vanaf de 3e maand tot 1 jaar na de setup van de aquascape. In deze vloeibare plantenvoeding zijn de essentiële elementen in de juiste balans aanwezig. Dit voorziet de aquariumplanten in hun voedingsbehoefte die zij in deze periode van hun ontwikkeling nodig hebben.

Het doseeradvies:
Dagelijks 1ml (=1 pomp) per 20 Liter aquariumwater.
Afhankelijk van de dichtheid en de behoeften van de aquariumplanten kan de dosering hierop worden afgestemd.

Verkrijgbaar in: 250, 500 of 5000 ml


ADA Green Brighty Serie vloeibare plantenvoeding

Om mooi te kunnen groeien, hebben aquariumplanten voedingsstoffen nodig. Een gebrek aan een bepaald element kan resulteren in kleurverlies van de bladeren of andere groeistoornissen. Aquariumplanten gaan vanaf de opstartfase diverse ontwikkelingstadia door en stellen in die periode andere eisen aan hun voeding. De ADA Green Brighty Serie is een vloeibare meststof welke speciaal is uitgebalanceerd om in de specifieke eisen van aquariumplanten te voorzien. De basis bestaat uit ontzout diepzeewater en bevat natuurlijke diepzee mineralen (zonder zout). Deze speciale basis heeft een positieve invloed op de opname van voedingsstoffen door de planten die in het aquarium aanwezig zijn. Planten zijn hierdoor beter in staat zich optimaal te ontwikkelen. Het resultaat is een weelderige plantengroei waarbij de planten mooie, frisse bladeren hebben die gezond van kleur zijn. Wanneer de planten in het aquarium goed groeien, zullen algen minder kans hebben zich te ontwikkelen.

Aquariumplanten gebruiken 3 belangrijke elementen, namelijk Stiksof(N), Fosfaat(P) en Kalium(K) en daarnaast sporenelementen zoals IJzer, Magnesium en Calcium. Het toevoegen van de juiste hoeveelheid van deze voedingsstoffen is essentieel voor een gezonde plantengroei, zonder kans op algen. In een aquarium komen Stikstof en Fosfaat op een natuurlijke manier het aquarium in door voer/uitwerpselen/kieuwen van vissen en via het substraat. Het toevoegen van extra Stikstof en Fosfaat is dus niet nodig, maar Kalium en sporenelementen moeten wel worden toegevoegd om tekorten te voorkomen. Het is daarom belangrijk om altijd de Green Brighty K te doseren, naast de STEP-serie. In aquaria met weinig belasting van vissen icm snelgroeiende planten kan Green Brighty Special Lights worden ingezet om aquariumplanten met extra Fosfaat en Stikstof te bemesten. Voor aquariumplanten die de voorkeur voor schaduw hebben en in lowtech layouts, kan Green Brighty Special Shade worden ingezet om in de specifieke behoefte van deze langzaamgroeiende planten te voorzien.
Bovendien is de ADA Green Brighty Serie heel eenvoudig te doseren door dagelijks 1 pomp per 20 Liter aquariumwater toe te voegen. Uiteraard kan de dosering worden aangepast naargelang de hoeveelheid planten in het aquarium.


ADA Green Brighty Serie vloeibare plantenvoeding tabel:

  ADA Green Brighty STEP-1 - vloeibare plantenvoeding voor aquariumplanten ADA Green Brighty STEP-2 - vloeibare plantenvoeding voor aquariumplanten ADA Green Brighty STEP-3 - vloeibare plantenvoeding voor aquariumplanten ADA Brighty K - Kaliumbemesting voor aquariumplanten ADA Green Brighty Special Lights - vloeibare plantenvoeding fosfaat en nitraat ADA Green Brighty Special Shade - vloeibare plantenvoeding voor langzaam groeiende planten
  STEP-1 STEP-2 STEP-3 K LIGHTS SHADE
Dosering advies 1-3 maanden
na de opstart  Dagelijks
1 pomp / 20L
3-12 maanden
na de opstart
Dagelijks

1 pomp / 20L
v.a.12 maanden
na de opstart Dagelijks
1 pomp / 20L
Bij een water verversing Dagelijks
1 pomp / 20L
Voor planten die snel groeien
Dagelijks
1 pomp / 20L
Voor planten die langzaam groeien
Dagelijks
1 pomp / 20L
Stikstof        
Fosfaat        
Kalium    
IJzer  
Sporenelementen  
Chloor neutralisatie          

De vloeibare plantenbemesting ADA Green Brighty serie heeft een pompdispenser voor eenvoudige toediening van voedingsstoffen.
Eén druk staat gelijk aan 1 ml toevoeging van plantenvoeding.

Bekijk ook:

 

In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe u de ADA Green Brighty serie kunt gebruiken.

 

ADA-103-0022

Datasheet

Product soort:
Plantenvoeding
Productnaam:
Green Brighty STEP-2
Artikel nummer:
meerdere opties
Fabrikant:
ADA (Aqua Design Amano)
Inhoud:
250, 500 of 5000 ml

Specifieke referenties

ean13
200000301149
upc
31000301149

Download

ADA Green Brighty Series

Gebruiksaanwijzing (PDF)

Download (1.8MB)

Booklet Fertilizers

ADA Brochure - Plantenvoeding (PDF)

Download (952.17KB)