Aqua Rebell Makro Basic - Kalium 500ml - aquariumplanten bemesting
Aqua Rebell Makro Basic - Kalium 500ml - aquariumplanten bemesting
Aqua Rebell Makro Basic - Kalium 500ml - aquariumplanten bemesting Aqua Rebell Makro Basic - Kalium 1000ml - aquariumplanten bemesting

Aqua Rebell Makro Basic - Kalium

€ 13,90
€ 27,80 / l
Inclusief belasting
v.a. € 13,90

In een volbeplant aquarium dat sterk verlicht wordt met weinig vissen, kan al snel een tekort ontstaan aan belangrijke voedingsstoffen. Met Makro Basic Kalium worden de aquariumplanten voorzien met de belangrijke voedingsstof Kalium(K). Hiermee groeien uw planten weer krachtig terug met nog vollere kruinen en een weelderige, vitale uitstraling!

Inhoud
Aantal
direct leverbaar

3 op voorraad
(5/5) uit 2 beoordelingen
Lees de reviews

Direct meebestellen

Combineer met

Doseerpomp 1ml

Doseerpomp 1ml

€ 1,10
Doseerbeker 20ml

Doseerbeker 20ml

€ 1,50
Druppeldoseerder

Druppeldoseerder

€ 1,50

Aqua Rebell Makro Basic - Kalium

In een volbeplant aquarium dat sterk verlicht wordt en waarin weinig vissen zwemmen, kan al snel een tekort ontstaan aan belangrijke voedingsstoffen. Hierdoor functioneert de plantengroei niet optimaal. Met Makro Basic Kalium worden de aquariumplanten voorzien met de belangrijke voedingsstof Kalium(K). Hiermee groeien uw planten weer krachtig terug met nog vollere kruinen en een weelderige, vitale uitstraling!

Een waterwissel van 25-50% per week wordt aanbevolen. De dosering kan worden verhoogd of verlaagd afhankelijk van de omstandigheden in het aquarium. Deze meststof dient niet te worden gebruikt bij een hoge Kaliumwaarde in het aquarium. Deze vloeibare plantenbemesting voor aquariumplanten is zodanig samengesteld dat zich geen grote hoeveelheden kunnen ophopen in het aquarium. Indien door het toevoegen van deze plantenvoeding een te hoge Kaliumwaarde wordt gemeten, moet de dosering worden verlaagd.

Verkrijgbaar in 500ml en 1000ml

2 ml Makro Basic Kalium per 50L Aquariumwater voegt de de volgende voedingsstoffen toe: 
K1 mg/l

 

Doseeradvies per 50L aquariumwater: 
Sterke verlichting (>0,5 Watt per Liter) + CO22 ml per dag
Weinig  verlichting (<0,5 Watt per Liter) + CO21 ml per dag
zonder CO2 bemesting2-4 ml per week

Het doseeradvies is een richtlijn. De dosering kan worden verlaagd of verhoogt naar het type aquarium voor optimale resultaten.

De standaard aanvoer van Macro-voedingsstoffen in het aquarium wordt geleverd door de NPK bemesting, de Estimative Index bemesting of door de losse bemesting (Makro Basic Nitrat, Phosphat en Kalium). Kalium(K) is maar weinig aanwezig in visvoer en standaard kraanwater. Daarom is Kalium bemesting een belangrijk onderdeel van de 3 losse Makro Basic voedingstoffen. Een Kaliumtekort ligt snel op de loer en zorgt voor ongezonde plantengroei. Makro Basic kalium voegt de belangrijke voedingsstof Kalium(K) toe aan het aquarium en kan bijvoorbeeld wekelijks worden gedoseerd na een waterwissel. Makro Basic Kalium kan uiteraard ook dagelijks worden toegevoegd. Hiermee wordt de basis gelegd voor een gezonde plantengroei!

Naast het toevoegen van Aqua Rebell Makro Basic Kalium plantenbemesting is het raadzaam om ook toe te voegen:
- Makro Basic Nitrat
- Makro Basic Phosphat
- Mikro Basic Eisenvolldünger

AR-100.0004.01

Datasheet

Product soort:
Plantenvoeding
Productnaam:
Makro Basic - Kalium
Artikel nummer:
meerdere opties
Fabrikant:
Aqua Rebell
Inhoud:
500 of 1000 ml
Toebehoren:
Optioneel: Maatbeker of Doseerpomp
Uitvoering:
Macro's

Specifieke referenties

ean13
4250585205246

Bijpassende accessoires

  • Doseerpomp 1ml
    Prijs € 1,10