Aqua Rebell Makro Basic - Nitrat 500ml - aquarium planten bemesten
Aqua Rebell Makro Basic - Nitrat 500ml - aquarium planten bemesten
Aqua Rebell Makro Basic - Nitrat 500ml - aquarium planten bemesten Aqua Rebell Makro Basic - Nitrat 1000ml - aquarium planten bemesten

Aqua Rebell Makro Basic - Nitrat

€ 13,90
€ 27,80 / l
Inclusief belasting
v.a. € 13,90

Nitraat is een belangrijke voedingsstof voor planten. Plantenvoeding toevoegen in een aquarium dat vol met planten staat en sterk verlicht wordt, is essentieel. Met Makro Basic Nitrat worden de aquariumplanten voorzien van de belangrijkste voedingsstoffen Stikstof(N) en Kalium(K). Hiermee groeien ze weer krachtig terug met nog vollere kruinen en een weelderige, vitale uitstraling!

Inhoud
Aantal
direct leverbaar

(5/5) uit 2 totale beoordelingen
Lees de recensies

Direct meebestellen

Combineer met

Doseerpomp 1ml

Doseerpomp 1ml

€ 1,10
Doseerbeker 20ml

Doseerbeker 20ml

€ 1,50
Druppeldoseerder

Druppeldoseerder

€ 1,50

Aqua Rebell Makro Basic - Nitrat

Nitraat is een belangrijke voedingsstof voor planten. Plantenvoeding toevoegen in een aquarium dat vol met planten staat en sterk verlicht wordt, is essentieel. Wanneer er in verhouding ook weinig vissen aanwezig zijn, kan er al snel een tekort ontstaan aan belangrijke voedingsstoffen. Hierdoor functioneert de plantengroei niet optimaal. Met Makro Basic Nitrat wordt de nitraatwaarde in het aquarium verhoogd. Aquariumplanten worden voorzien van de belangrijkste voedingsstoffen Stikstof(N) en Kalium(K). Hiermee groeien aquariumplanten weer krachtig terug met nog vollere kruinen en een weelderige, vitale uitstraling!

Een waterwissel van 25-50% per week wordt aanbevolen. De dosering kan worden verhoogd of verlaagd afhankelijk van de omstandigheden in het aquarium. Deze meststof dient niet te worden gebruikt bij een hoge Nitraatwaarde in het aquarium. Deze vloeibare plantenbemesting voor aquariumplanten is zodanig samengesteld dat zich geen grote hoeveelheden kunnen ophopen in het aquarium. Indien door het toevoegen van deze plantenvoeding een te hoge nitraatwaarde wordt gemeten, moet de dosering worden verlaagd.

Verkrijgbaar in 500ml en 1000ml

2 ml Makro Basic Nitrat plantenvoeding per 50L Aquariumwater voegt de de volgende voedingsstoffen toe:
NO3 1,00 mg/l
K 0,60 mg/l

 

Doseeradvies per 50L aquariumwater:  
Sterke verlichting (>0,5 Watt per Liter) + CO2 1 ml per dag
Weinig  verlichting (<0,5 Watt per Liter) + CO2 0,5 ml per dag
zonder CO2 bemesting 1-2 ml per week

Het doseeradvies voor deze plantenvoeding is een richtlijn. De voedingsopname verschilt per aquarium. De dosering kan worden verlaagd of verhoogt naar het type aquarium voor optimale resultaten.

De standaard aanvoer van Macro-voedingstoffen in het aquarium wordt geleverd door de NPK bemesting, de Estimative Index bemesting of door de losse bemesting (Makro Basic Nitrat, Phosphat en Kalium). De Nitraat bemesting is de belangrijkste van de losse Makro Basic voedingstoffen, omdat bij snelle plantengroei een te kort aan Nitraat(NO3) kan ontstaan. Het gevolg is een slechte, ongezonde plantengroei. Makro Basic Nitrat voegt de belangrijke voedingsstof Stikstof(N) toe aan het aquarium en kan bijvoorbeeld wekelijks worden gedoseerd na een waterwissel. Hierdoor kan een voor aquariumplanten ideale  waarde van ongeveer 10-20mg/l worden gerealiseerd. Makro Basic Nitrat kan uiteraard ook dagelijks worden toegevoegd. Naast de toevoeging van Stikstof(N) wordt er door Mikro Basic Nitrat ook het belangrijke element Kalium(K) aan het aquarium toegevoegd. Hiermee wordt de basis gelegd voor een gezonde plantengroei!

Naast het toevoegen van Aqua Rebell Makro Basic Nitrat plantenbemesting is het raadzaam om ook toe te voegen:
- Aqua Rebell Makro Basic Phosphat
- Aqua Rebell Makro Basic Kalium
- Aqua Rebell Mikro Basic Eisen

AR-100.0002.01

Datasheet

Product soort:
Plantenvoeding
Productnaam:
Makro Basic - Nitrat
Fabrikant:
Aqua Rebell
Inhoud:
500 of 1000 ml
Toebehoren:
Optioneel: Maatbeker of Doseerpomp
Uitvoering:
Macro's

Specifieke referenties

ean13
4250585205123

Bijpassende accessoires

  • Doseerpomp 1ml
    Prijs € 1,10