Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?
Aqua Rebell Makro Basic - Phosphat 500ml - aquariumplanten bemesting
Aqua Rebell Makro Basic - Phosphat 500ml - aquariumplanten bemesting
Aqua Rebell Makro Basic - Phosphat 500ml - aquariumplanten bemesting Aqua Rebell Makro Basic - Phosphat 1000ml - aquariumplanten bemesting

Aqua Rebell Makro Basic - Phosphat

€ 13,90
€ 27,80 / l
Inclusief belasting
v.a. € 13,90

Fosfaat kan als plantenvoeding worden ingezet wanneer blijkt dat er een gebrek aan fosfaat is in het aquarium. In een aquarium met veel planten, dat sterk verlicht wordt en waarin weinig vissen zwemmen, kan al snel een tekort ontstaan aan belangrijke voedingsstoffen. Met Makro Basic Phosphat worden de aquariumplanten voorzien met de belangrijke voedingsstof Fosfaat (P).

Inhoud
Aantal
direct leverbaar

(5/5) uit 4 beoordelingen
Lees de reviews

Direct meebestellen

Combineer met

Doseerpomp 1ml

Doseerpomp 1ml

€ 1,10
Doseerbeker 20ml

Doseerbeker 20ml

€ 1,50
Druppeldoseerder

Druppeldoseerder

€ 1,50

Aqua Rebell Makro Basic - Phosphat

Fosfaat kan als plantenvoeding worden ingezet wanneer blijkt dat er een gebrek aan fosfaat is in het aquarium. In een aquarium met veel planten, dat sterk verlicht wordt en waarin weinig vissen zwemmen, kan al snel een tekort ontstaan aan belangrijke voedingsstoffen. Bij afwezigheid van voedingsstoffen functioneert de plantengroei niet optimaal en is toevoegen van plantenvoeding noodzakelijk. Met Makro Basic Phosphat worden de aquariumplanten voorzien van de belangrijke voedingsstof Fosfaat (P). Hiermee groeien uw planten weer krachtig terug met nog vollere kruinen en een weelderige, vitale uitstraling!

Een waterwissel van 25-50% per week wordt aanbevolen. De dosering kan worden verhoogd of verlaagd afhankelijk van de omstandigheden in het aquarium. Deze meststof dient niet te worden gebruikt bij een hoge Fosfaatwaarde (PO4) in het aquarium. Deze vloeibare plantenbemesting voor aquariumplanten is zodanig samengesteld dat zich geen grote hoeveelheden kunnen ophopen in het aquarium. Indien door het toevoegen van deze plantenvoeding een te hoge fosfaatwaarde wordt gemeten, moet de dosering worden verlaagd.

Verkrijgbaar in 500ml en 1000ml

1 ml Makro Basic Phosphat per 50L Aquariumwater voegt de de volgende voedingsstoffen toe:
PO4 0,10 mg/l
K 0,04 mg/l

 

Doseeradvies per 50L aquariumwater:  
Sterke verlichting (>0,5 Watt per Liter) + CO2 1 ml per dag
Weinig  verlichting (<0,5 Watt per Liter) + CO2 0,5 ml per dag
zonder CO2 bemesting 1-2 ml per week

Het doseeradvies is een richtlijn. De dosering kan worden verlaagd of verhoogt naar het type aquarium voor optimale resultaten.

De standaard aanvoer van Macro-voedingsstoffen in het aquarium wordt geleverd door de NPK bemesting, de Estimative Index bemesting of door de losse bemesting (Makro Basic Nitrat, Phosphat en Kalium). De Aqua Rebell Phosphat plantenbemesting is een zeer belangrijk onderdeel van de losse Makro Basic voedingstoffen. Met veel plantengroei en weinig vissen, kan een tekort aan fosfaat in het aquarium ontstaan. Het gevolg is een slechte, ongezonde plantengroei. Fosfaat is de aanjager achter plantengroei en kan specifiek worden toegepast om plantengroei te versnellen. Makro Basic Phosphat voegt de belangrijke voedingsstof Fosfaat(P) toe aan het aquarium en kan bijvoorbeeld wekelijks worden gedoseerd na een waterwissel, maar kan uiteraard ook dagelijks worden toegevoegd. Naast de toevoeging van Fosfaat(P) wordt er door Mikro Basic Phosphat ook het belangrijke element Kalium(K) aan het aquarium toegevoegd. Hiermee wordt de basis gelegd voor een gezonde plantengroei!

Naast het toevoegen van Aqua Rebell Makro Basic Phosphat plantenbemesting is het raadzaam om ook toe te voegen:
- Makro Basic Nitrat
- Makro Basic Kalium
- Mikro Basic Eisenvolldünger

AR-100.0003.01

Datasheet

Product soort:
Plantenvoeding
Productnaam:
Makro Basic - Phosphat
Artikel nummer:
meerdere opties
Fabrikant:
Aqua Rebell
Inhoud:
500 of 1000 ml
Toebehoren:
Optioneel: Maatbeker of Doseerpomp
Uitvoering:
Macro's

Specifieke referenties

ean13
4250585205185

Bijpassende accessoires

  • Doseerpomp 1ml
    Prijs € 1,10