Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?
Aqua Rebell Mikro - Eisen 500ml - complete aquariumplanten bemesting
Aqua Rebell Mikro - Eisen - complete aquariumplanten bemesting
Aqua Rebell Mikro - Eisen 500ml - complete aquariumplanten bemesting

Aqua Rebell Mikro Basic - Eisen

€ 14,90
€ 29,80 / l
Inclusief belasting
v.a. € 14,90

Plantenvoeding is in een rijkelijk beplant aquarium onmisbaar. In een beplant aquarium kunnen micro-voedingsstoffen onvoldoende aanwezig zijn. Mikro basic Eisen vult de belangrijkste micro-voedingsstoffen aan. Deze complete plantenvoeding is meervoudig gestabiliseerd, waardoor de voedingsstoffen voor langere tijd door de planten opneembaar blijven.

Inhoud
Aantal
direct leverbaar

(4,9/5) uit 15 beoordelingen
Lees de reviews

Direct meebestellen

Combineer met

Doseerpomp 1ml

Doseerpomp 1ml

€ 1,10
Doseerbeker 20ml

Doseerbeker 20ml

€ 1,50
Druppeldoseerder

Druppeldoseerder

€ 1,50

Aqua Rebell Mikro - Eisen

Plantenvoeding is in een rijkelijk beplant aquarium onmisbaar. In een beplant aquarium kunnen micro-voedingsstoffen die niet door het leidingwater of visvoer in het aquarium terecht komen, onvoldoende aanwezig zijn. Het gevolg is dat aquariumplanten slecht groeien. Mikro basic Eisen vult de belangrijkste micro-voedingsstoffen IJzer, Mangaan, Koper, Zink, Borium en Molybdeen aan. De vloeibare bemesting is ook rijk aan Kalium en Magnesium en is meervoudig gestabiliseerd. Hierdoor blijven de voedingsstoffen voor langere tijd door de planten opneembaar.

Een waterwissel van 25-50% per week wordt aanbevolen, zodat zich geen hoge concentraties kunnen vormen. De dosering kan worden verhoogd of verlaagd afhankelijk van de omstandigheden in het aquarium. Voor het beste effect dient er voldoende CO2 voor de aquariumplanten aanwezig te zijn. Een CO gehalte van ca. 30ml/L is aan te bevelen.

Verkrijgbaar in 500ml en 1000ml

10 ml Mikro Basic Eisenvolldünger per 100L aquariumwater voegt de de volgende voedingsstoffen toe: 
K 1,00 mg/l
Mg 0,40 mg/l
Fe 0,10 mg/l
Mn 0,0475 mg/l
Cu 0,006 mg/l
B 0,004 mg/l
Zn 0,002 mg/l
Mo 0,004 mg/l

 

Doseeradvies per 100L aquariumwater:  
Sterke verlichting (>0,5 Watt per Liter) + CO2 2 ml per dag
Weinig  verlichting (<0,5 Watt per Liter) + CO2 1.5 ml per dag
zonder CO2 bemesting 10 ml per week

Het doseeradvies is een richtlijn. De dosering kan worden verlaagd of verhoogt naar het type aquarium voor optimale resultaten.

Aqua Rebell Basic Eisen kan zonder problemen worden ingezet in aquaria met ongewervelde dieren. De Eisen is absoluut ongevaarlijk voor garnalen, krabben en slakken.

De standaard aanvoer van micro-voedingsstoffen in het aquarium wordt geleverd door de Aqua Rebell Mikro Basic - Eisen of Aqua Rebell Mikro Spezial Flowgrow.
De aquariumplanten bemesting Mikro Basic Eisen voegt de belangrijkste Micro-voedingsstoffen; IJzer, Mangaan, Zink, Boor, Koper en Molybdeen en Macro-voedingsstoffen Kalium en Magnesium toe. Deze dient dus als complete bemesting van sporenelementen voor aquariumplanten. Sporenelementen zijn belangrijk voor een gezonde groei en ontwikkeling van aquariumplanten! Bij aquaria met een lage visbezetting is het beter om ook bij te mesten met NPK.
De voedingsstoffen van Mikro Basic Eisen zijn meerdere malen en bijzonder sterk gestabiliseerd. In vergelijking met Aqua Rebell Mikro Spezial Flowgrow biedt de Mikro Basic de voordelen van de sterke stabilisatie dankzij de chelatoren EDTA, DTPA en HEEDTA. Hierdoor blijven de voedingsstoffen voor zeer lange tijd beschikbaar voor de aquariumplanten. Een wekelijkse dosering vormt dus geen enkel probleem! Dagelijks doseren kan natuurlijk ook. In aquaria met garnalen, krabben of slakken kan deze bemesting zonder problemen worden toegepast. De zeer lage concentratie Koper is gestabiliseerd en onschadelijk voor ongewervelden.

Naast het toevoegen van Aqua Rebell Mikro Basic Eisen plantenbemesting is het raadzaam om ook toe te voegen
- Aqua Rebell Makro Basic NPK
- Aqua Rebell Makro Basic Estimative Index

AR-100.0006.01

Datasheet

Product soort:
Plantenvoeding
Productnaam:
Mikro Basic - Eisen
Artikel nummer:
meerdere opties
Fabrikant:
Aqua Rebell
Inhoud:
500, 1000 of 5000 ml
Toebehoren:
Optioneel: Maatbeker of Doseerpomp
Uitvoering:
Sporenelementen

Specifieke referenties

ean13
4250585205000

Bijpassende accessoires

  • Doseerpomp 1ml
    Prijs € 1,10

Video