Seachem Flourish Excel 100ml
Seachem Flourish Excel 100ml

Seachem Flourish Excel

€ 7,99
€ 79,90 / l
Inclusief belasting
v.a. € 7,99
Seachem Flourish Excel is bron van koolstof voor aquariumplanten. Gebruik Flourish Excel als alternatief op CO2 bemesting of als toevoeging hierop.

Verkrijgbaar in:
100 mL, 250 mL, 500 mL, 2 L, 4 L
Inhoud
Aantal
direct leverbaar

(5/5) uit 5 beoordelingen
Lees de reviews

Seachem Flourish Excel

Seachem Flourish Excel™ is een bron van biologisch beschikbare, organische koolstof. Om te kunnen groeien, hebben alle planten een bron van koolstof nodig. Dit wordt meestal verkregen uit CO2. Het kan ook worden verkregen uit eenvoudige organische verbindingen (zoals fotosynthetische tussenproducten). Het gebruik van ofwel CO2-bemesting of Flourish Excel™ hoeft niet noodzakelijkerwijs het gebruik van de ander teniet te doen. Beiden kunnen gelijktijdig worden gebruikt. Er kan een aanzienlijk voordeel worden behaald door het gebruik van Flourish Excel.  De processen van het produceren van fotosynthetische tussenproducten en het daarop voortbouwen kan tegelijkertijd plaatsvinden. De combinatie met CO2 bemesting is met name ideaal voor situaties waarin het blijven toevoegen van CO2 kan leiden tot gevaarlijk lage pH-waarden. Flourish Excel™ heeft ook ijzerreducerende eigenschappen die de ferro-toestand van ijzer (Fe+2) bevorderen. Dit kan dan gemakkelijker door planten worden gebruikt dan ijzer (Fe+3).

Flourish Excel werking

De reden dat planten CO2 nodig hebben, is om koolstofverbindingen met een langere keten te produceren, ook wel fotosynthetische tussenproducten genoemd. Fotosynthetische tussenproducten omvatten verbindingen zoals ribulose 1,5-bisfosfaat en 2-carboxy-3-keto-D-arabinitol 1,5 bisfosfaat. Hoewel de namen ingewikkeld zijn, zijn de structuren vrij eenvoudig (5 koolstofketens). Flourish Excel™ bevat deze specifieke verbindingen niet per se, maar wel één die er sterk op lijkt. Door Flourish Excel™ aan te bieden aan aquariumplanten, wordt de stap in het proces dat CO2 normaal gezien verzorgt, omzeilt. In plaats daarvan worden reeds voltooide verbindingen met vergelijkbare structuur ingebracht. Het is in zijn gelijkende structuur dat Flourish Excel™ kan worden gebruikt in het koolstofketenopbouwproces van fotosynthese. Eenvoudige chemische of enzymatische stappen kunnen het gemakkelijk omzetten in één van de bovengenoemde verbindingen (of een aantal andere).

Inhoud: 100 ml, 250 ml, 500 ml, 2 L, 4 L

Flourish Excel doseeradvies

Gebruik bij het eerste gebruik of na een grote (> 40%) waterverversing 1 dop (5 ml) voor elke 40 L (10 US gallons). Gebruik daarna dagelijks of om de dag 1 dop voor elke 200 L (50 US gallons). Houd er bij kleinere doseringen rekening mee dat elke schroefdraad van de dop ongeveer 1 ml is.

SEA-4455

Datasheet

Product soort:
Plantenvoeding
Productnaam:
Flourish Excel
Artikel nummer:
meerdere opties
Fabrikant:
Seachem
Inhoud:
100 mL, 250 mL, 500 mL, 2 L, 4 L
Uitvoering:
Carbo

Specifieke referenties

ean13
000116045506