facebookbutton

Laat een bericht achter


Sorry, op dit moment is er niemand beschikbaar. Laat een bericht achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Laat een bericht achter
Aqua Rebell Mikro - Eisen - complete aquariumplanten bemesting Bekijk groter
Aqua Rebell Mikro - Eisen - complete aquariumplanten bemesting

Aqua Rebell Mikro Basic - Eisen

Plantenvoeding is in een rijkelijk beplant aquarium onmisbaar. In een beplant aquarium kunnen micro-voedingsstoffen onvoldoende aanwezig zijn. Mikro basic Eisen vult de belangrijkste micro-voedingsstoffen aan. Deze complete plantenvoeding is meervoudig gestabiliseerd, waardoor de voedingsstoffen voor langere tijd door de planten opneembaar blijven.


Aqua Rebell

Meer details

€ 13,90

€ 27,80 per L

direct leverbaar

Klant beoordelingen

(4,9/5)
11 Beoordeling(en) - 11 review(s)
Bekijk verspreiding

Must-have accessoires

info

  Aqua Rebell Mikro - Eisen

  Plantenvoeding is in een rijkelijk beplant aquarium onmisbaar. In een beplant aquarium kunnen micro-voedingsstoffen die niet door het leidingwater of visvoer in het aquarium terecht komen, onvoldoende aanwezig zijn. Het gevolg is dat aquariumplanten slecht groeien. Mikro basic Eisen vult de belangrijkste micro-voedingsstoffen IJzer, Mangaan, Koper, Zink, Borium en Molybdeen aan. De vloeibare bemesting is ook rijk aan Kalium en Magnesium en is meervoudig gestabiliseerd. Hierdoor blijven de voedingsstoffen voor langere tijd door de planten opneembaar.

  Een waterwissel van 25-50% per week wordt aanbevolen, zodat zich geen hoge concentraties kunnen vormen. De dosering kan worden verhoogd of verlaagd afhankelijk van de omstandigheden in het aquarium. Voor het beste effect dient er voldoende CO2 voor de aquariumplanten aanwezig te zijn. Een CO gehalte van ca. 30ml/L is aan te bevelen.

  Verkrijgbaar in 500ml en 1000ml

  10 ml Mikro Basic Eisenvolldünger per 100L aquariumwater voegt de de volgende voedingsstoffen toe: 
  K1,00 mg/l
  Mg0,40 mg/l
  Fe0,10 mg/l
  Mn0,0475 mg/l
  Cu0,006 mg/l
  B0,004 mg/l
  Zn0,002 mg/l
  Mo0,004 mg/l

   

  Doseeradvies per 100L aquariumwater: 
  Sterke verlichting (>0,5 Watt per Liter) + CO22 ml per dag
  Weinig  verlichting (<0,5 Watt per Liter) + CO21.5 ml per dag
  zonder CO2 bemesting10 ml per week

  Het doseeradvies is een richtlijn. De dosering kan worden verlaagd of verhoogt naar het type aquarium voor optimale resultaten.

  Aqua Rebell Basic Eisen kan zonder problemen worden ingezet in aquaria met ongewervelde dieren. De Eisen is absoluut ongevaarlijk voor garnalen, krabben en slakken.

  De standaard aanvoer van micro-voedingsstoffen in het aquarium wordt geleverd door de Mikro Basic Eisen of Mikro Spezial Flowgrow.
  De aquariumplanten bemesting Mikro Basic Eisen voegt de belangrijkste Micro-voedingsstoffen; IJzer, Mangaan, Zink, Boor, Koper en Molybdeen en Macro-voedingsstoffen Kalium en Magnesium toe. Deze dient dus als complete bemesting van sporenelementen voor aquariumplanten. Sporenelementen zijn belangrijk voor een gezonde groei en ontwikkeling van aquariumplanten! Bij aquaria met een lage visbezetting is het beter om ook bij te mesten met NPK.
  De voedingsstoffen van Mikro Basic Eisen zijn meerdere malen en bijzonder sterk gestabiliseerd. In vergelijking met Mikro Spezial Flowgrow biedt de Mikro Basic de voordelen van de sterke stabilisatie dankzij de chelatoren EDTA, DTPA en HEEDTA. Hierdoor blijven de voedingsstoffen voor zeer lange tijd beschikbaar voor de aquariumplanten. Een wekelijkse dosering vormt dus geen enkel probleem! Dagelijks doseren kan natuurlijk ook. In aquaria met garnalen, krabben of slakken kan deze bemesting zonder problemen worden toegepast. De zeer lage concentratie Koper is gestabiliseerd en onschadelijk voor ongewervelden.

  Naast het toevoegen van Aqua Rebell Mikro Basic Eisen plantenbemesting is het raadzaam om ook toe te voegen
  - Makro Basic NPK
  - Makro Basic Estimative Index

  Artikel nummer: meerdere opties
  Product type: Plantenvoeding
  Fabrikant: Aqua Rebell
  Type: Mikro Basic - Eisen
  Inhoud: 500, 1000 of 5000 ml
  Toebehoren: Optioneel: Maatbeker of Doseerpomp
 
 
 

Reviews

door op  13 Jul 2020 (Aqua Rebell Mikro Basic - Eisen) :
(5/5

Prima product

Nog maar kort in gebruik maar bevalt tot nu toe prima.

door op  27 Dec 2019 (Aqua Rebell Mikro Basic - Eisen) :
(5/5

plantjes vinden het lekker

ik ben blij dat ik een jaar geleden overgestapt ben op hun producten,sinds gebruik prima plantengroei mooie kleuren ,en het belangrijkste geen algen meer.kan het iedereen aanraden

door op  04 Jan 2019 (Aqua Rebell Mikro Basic - Eisen) :
(5/5

Prima!

Deze voeding aangekocht om extra ijzer (en sporenelementen) toe te voegen voor crypto's, echinodorussen en rode planten. Ik zag al snel een (positief) verschil: Rood (en nuances) werd roder. Ook de kleur van de groene planten lijkt beter.

Accessoires