Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?
Anatome helena (Slak etende slak)

Anatome helena (Slak etende slak)

€ 2,95
€ 2,95 / Pcs.
Inclusief belasting
Anatome helena of wel de Slaketende slak is een zoetwaterslak en afkomstig uit Zuidoost Azië. De Anatome helena wordt zo'n 3cm groot. Hun huisje is zwart met geel gestreept. Het aquarium hoeft niet groot te zijn voor ze.
Aantal
direct leverbaar

(4,7/5) uit 6 beoordelingen
Lees de reviews

Direct meebestellen

Basis benodigdheden

Transport emmer

Transport emmer

€ 0,50

Anatome helena (Slaketende slak)

Anatome helena of wel de Slaketende slak is een zoetwaterslak en afkomstig uit Zuidoost Azië. De Anatome helena wordt zo'n 3cm groot. Hun huisje is zwart met geel gestreept. Het aquarium hoeft niet groot te zijn voor ze.

Prijs per stuk.

Gedrag in het aquarium
Anatome helena is een echte jager. Met hun siphon in de lucht, proberen ze een spoor van andere slakken op te vangen. Wanneer een andere slak wordt opgemerkt, wordt de achtervolging ingezet. Met hun voet houden ze zich stevig aan hun prooi vast. Hun uitschuifbare mond gaat als een soort slurf naar binnen op zoek naar vlees en de prooi wordt levend opgegeten. Vrijwel alle slakken staan op het menu. Grotere slakken worden met een groepje opgegeten. Ze vinden het leuk om zich in de bodem in te graven. Een zandbodem heeft daarom de voorkeur.

Waterkwaliteit
Zoals vele slakken, is er de voorkeur aan wat harder, licht-alkalisch water. Het komt regelmatig voor dat de punt van het huisje wat afgebrokkeld is en is geen reden tot paniek. Goede water parameters zijn een pH van 6-8 en een hardheid van 5-15 dGH. Een optimale temperatuur is tussen de 20-27°C. Zuurstofrijk water met een beetje beweging wordt op prijs gesteld.

Voeding
In het aquarium zullen zij zich hoofdzakelijk voeden met andere slakken. Wanneer deze niet meer aanwezig zijn, zullen ook allerhande plantaardig materiaal (algen, afgestorven plantenresten etc.) worden gegeten. Bijvoeren kan met overtollig visvoer en voedertabletten. Planten laten ze met rust.

Extra informatie
Slak etende slakken planten zich voort in het aquarium. Ze leggen slechts 1 ei per keer en er zal van deze soort niet snel een plaag ontstaan. De jongen kruipen de bodem in en zullen zich er lange tijd verstoppen. Het geslachtsonderscheid is te zien door de dikkere zwarte strepen bij vrouwtjes. Vrouwelijke Anatome helena's zijn ook wat groter en forser. Het is dan ook aan te raden om minimaal 5 exemplaren te houden, zodat de kans is dat er mannetjes en vrouwtjes zijn.
Ze zijn bij uitstek geschikt om in te zetten bij een slakkenplaag in het aquarium. Ook bij een planaria uitbraak, zullen ze een welkome hulp blijken bij het indammen van planaria. Dat kan met name in garnalen kweek aquaria handig zijn. Nadeel is dat het ook kan voorkomen dat ze een garnaaltje op kunnen eten.

Anetome helena is de perfecte oplossing bij een slakkenplaag in het aquarium !

Anatome helena eigenschappen

Wetenschappelijke naam Anatome helena
Nederlandse naam Slaketende slak
Herkomst Azië
Grootte ca. 3 cm
Temperatuur 20-27°C
pH 6-8
GH (hardheid) 5-15
Aquariumformaat vanaf 30L
Bijzonderheden Plant zich voort in zoetwater

DISCLAIMER: Verzending op eigen risico.

Wij versturen alleen gezonde, levende slakken en verpakken deze zo zorgvuldig mogelijk. Het is helaas niet mogelijk hier levende aankomst garantie op te geven. Niet bij aankomst en niet op termijn in uw aquarium. Kom ze bij voorkeur ophalen in onze winkel om geen risico te lopen.

Bijpassende accessoires

! ! ! !    O P G E L E T    ! ! ! ! !

- SLAKKEN en GARNALEN worden NIET verzonden op vrijdag
- GEEN verzending bij temperaturen <14°C en >28°C
- Waardebon op DEAD ON ARRIVAL
(alleen als er foto's gemaakt zijn direct na ontvangst)
- GEEN garantie na die tijd