Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?
Clithon corona (Geweislak)
Clithon corona (Geweislak)

Clithon corona (Geweislak)

€ 2,75
Inclusief belasting
Clithon corona (Geweislak) zijn kleine slakken met uitstulpingen op hun huisje. Veelal is bruingeel de basiskleur met al dan niet zwarte strepen. Het zijn echte opruimers. In alle hoekjes van het aquarium zullen op zoek gaan naar voedsel.
Aantal
Niet op voorraad

Geen voorraad
(4,7/5) uit 3 beoordelingen
Lees de reviews

Direct meebestellen

Basis benodigdheden

Transport emmer

Transport emmer

€ 0,50

Combineer met

Shrimp King Snail Stixx

Shrimp King Snail Stixx

€ 10,99
GlasGarten Snail Dinner

GlasGarten Snail Dinner

€ 7,25

Clithon corona (Geweislak)

Clithon sowerbyana (bonte geweislak) zijn kleine slakken met uitstulpingen op hun huisje. Het zijn gele met zwart gestreepte slakken. Door ons geleverde slakken zijn nog klein en hebben een formaat van 0,5-1 cm, maar ze kunnen uitgroeien tot ca. 2cm.

Altijd voorzichtig over laten wennen (beter te langzaam dan te snel)

Waterkwaliteit
Clithon corona (Geweislak) geeft de voorkeur aan wat harder, licht-alkalisch water met een GH van minstens 5°dH en pH van minstens 7. Zacht, zuur water zal een slechte invloed op hun huisje hebben. Houdt ook rekening mee dat slakken gevoelig zijn voor opgeloste metalen en chemische verbindingen. Zouden er medicijnen in het water gebruikt worden, breng dan de slakken uit voorzorg over in een ander aquarium.

Voeding
In het aquarium zullen zij zich voeden met allerhande plantaardig materiaal (algen, afgestorven plantenresten etc.), maar ook gestorven dieren zullen worden gegeten. Gezonde planten worden met rust gelaten. Ook overtollig visvoer van vlokken en voedertabletten wordt opgegeten. Het zijn echte opruimers. In alle hoekjes van het aquarium zullen op zoek gaan naar voedsel. Daarbij wordt ook regelmatig de ruit schoon gegraasd, waardoor deze dieren een grote hulp blijken bij het aquariumonderhoud. Voor de slakken zou het aquarium niet te schoon moeten zijn, maar bij voorkeur altijd ergens een hoopje vuil aanwezig waar ze kunnen foerageren.

Type aquarium
Slakken zijn verder voor ieder aquarium vanaf 30L geschikt. Het mag voor zich spreken dat ze niet kunnen worden gehouden met slak etende vissen of vissen (Botia's, kogelvissen etc.). Clithon soorten planten zich niet voort in zoetwater, hiervoor is brakwater nodig. Wel vinden ze het leuk om boven het water uit te sluipen, waardoor ze ook over de rand kunnen klimmen. Controleer in een open aquarium regelmatig op voortvluchtige slakken of gebruik bij voorkeur een afgesloten aquarium. Zorg voor voldoende schuilplaatsen en ze kunnen zo maar enkele jaren oud worden.

Clithon corona zijn leuke, kleine slakken voor het aquarium en zullen helpen bij het onderhoud!

Clithon corona (geweislak) eigenschappen

Wetenschappelijke naam Clithon corona (Geweislak)
Nederlandse naam Geweislak
Herkomst Azië
Grootte ca. 2cm
Temperatuur 22-30°C
pH 6,5-8,5
GH (hardheid) 6-20
Aquariumformaat vanaf 30L
Bijzonderheden Plant zich niet voort in zoetwater

Datasheet

Soort:
Clithon corona
Nederlandse naam:
Geweislak
Lengte:
ca. 2 cm
Aquarium inhoud:
va. 30 L
Bijzonderheden:
Plant zich niet voor in zoetwater.
Herkomst:
Azië
Groeisnelheid:
Langzaam
pH-tolerantie:
6,5-8,5
Temperatuur:
22-30°C
Totale hardheid:
6-20°dH

Bijpassende accessoires