Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?
Clithon sp. "Fancy"
Clithon sp. "Fancy"
Clithon sp. "Fancy" Clithon sp. "Fancy"

Clithon sp. "Fancy"

€ 2,90
€ 2,90 / Pcs.
Inclusief belasting
Clithon sp. "Fancy" zijn kleine slakken met leuke kleuren en patronen. Veelal is bruin de basiskleur met tal van variaties, waarop al dan niet strepen en/of stippen aanwezig kunnen zijn. Het zijn echte opruimers. In alle hoekjes van het aquarium zullen op zoek gaan naar voedsel.
Aantal
direct leverbaar (geen verzending op vrijdag)

 Reviews
 (5/5)  - 2 Beoordeling(en) - 2 review(s)
Bekijk verspreiding

Must-have accessoires

Basis benodigdheden

Clithon sp. "Fancy"

Clithon sp. "Fancy" zijn kleine slakken met leuke kleuren en patronen. Veelal is bruin de basiskleur met tal van variaties, waarop al dan niet strepen en/of stippen aanwezig kunnen zijn. Door ons geleverde slakken hebben een formaat van 0,5-1 cm, maar ze kunnen uitgroeien tot ca. 2cm.

Altijd voorzichtig over laten wennen (beter te langzaam dan te snel)

Waterkwaliteit
Clithon sp. geeft de voorkeur aan wat harder, licht-alkalisch water. Zacht, zuur water zal een slechte invloed op hun huisje hebben. Houdt ook rekening mee dat slakken gevoelig zijn voor opgeloste metalen en chemische verbindingen. Zouden er medicijnen in het water gebruikt worden, breng dan de slakken uit voorzorg over in een ander aquarium.

Voeding
In het aquarium zullen zij zich voeden met allerhande plantaardig materiaal (algen, afgestorven plantenresten etc.), maar ook gestorven dieren zullen worden gegeten. Ook overtollig visvoer van vlokken en voedertabletten wordt opgegeten. Het zijn echte opruimers. In alle hoekjes van het aquarium zullen op zoek gaan naar voedsel. Daarbij wordt ook regelmatig de ruit schoon gegraasd, waardoor deze dieren een grote hulp blijken bij het aquarium onderhoud. Voor de slakken zou het aquarium niet te schoon moeten zijn, maar bij voorkeur altijd ergens een hoopje vuil aanwezig waar ze kunnen foerageren. 

Type aquarium
Slakken zijn verder voor ieder aquarium vanaf 30L geschikt. Het mag voor zich spreken dat ze niet kunnen worden gehouden met slak etende vissen of vissen (Botia's, kogelvissen etc.). Clithon soorten planten zich niet voort in zoetwater, hiervoor is brakwater nodig. Wel vinden ze het leuk om boven het water uit te sluipen, waardoor ze ook over de rand kunnen klimmen. Controleer in een open aquarium regelmatig op voortvluchtige slakken of gebruik bij voorkeur een afgesloten aquarium. Zorg voor voldoende schuilplaatsen en ze kunnen zo maar enkele jaren oud worden.

Clithon sp. "Fancy" zijn leuke, kleine slakken voor het aquarium en zullen helpen bij het onderhoud!

Clithon sp. "Fancy" eigenschappen

Wetenschappelijke naam Clithon sp.
Herkomst Azië
Grootte ca. 2cm
Temperatuur 22-30°C
pH 6,5-8,5
GH (hardheid) 6-20
Aquariumformaat vanaf 30L
Bijzonderheden Plant zich niet voort in zoetwater

DISCLAIMER: Verzending op eigen risico.
Wij versturen alleen gezonde, levende slakken en verpakken deze zo zorgvuldig mogelijk. Het is helaas niet mogelijk hier levende aankomst garantie op te geven. Niet bij aankomst en niet op termijn in uw aquarium. Kom ze bij voorkeur ophalen in onze winkel om geen risico te lopen.

Datasheet

Soort:
Clithon sp. "Fancy"
Lengte:
ca. 2cm
Aquarium inhoud:
va. 30L
Herkomst:
Azië
pH-tolerantie:
6,5-8,5
Carbonaathardheid:
22-30°C
Totale hardheid:
6-20
door op  27 Aug 2021 (Clithon sp. "Fancy") :
(5/5

Clithon sp. "fancy"

Healthy animals and good packaging!

door op  18 Aug 2021 (Clithon sp. "Fancy") :
(5/5

Mooie gezonde dieren

Laatst een groep van 20 dieren besteld. Bij aankomst viel direct op dat er een stevige, afsluitbare beker als verpakking gebruikt was. Slim idee! Het transport van de dieren was dus ook prima verlopen.
De slakken zelf zijn nog niet geheel volwassen, daar heb je dus lange tijd wat aan. Ook is er een gevarieerde selectie van de verschillende kleuren gemaakt. Verder zijn ze allemaal gezond en doen hun werk vlijtig. Goede cleaning crew!

! ! ! !    O P G E L E T    ! ! ! ! !

- SLAKKEN en GARNALEN worden NIET verzonden op vrijdag
- GEEN verzending bij temperaturen <14°C en >28°C
- Op dieren geven wij GEEN garantie.