facebookbutton
Nieuw
Clithon sp. "geweislak" Bekijk groter
Clithon sp. "geweislak"
 • Clithon sp. "geweislak"
 • Clithon sp. "geweislak"

Clithon sp. "geweislak" (5x)

Clithon sp. "geweislak" zijn kleine slakken met uitstulpingen op hun huisje. Veelal is bruingeel de basiskleur met al dan niet zwarte strepen. Het zijn echte opruimers. In alle hoekjes van het aquarium zullen op zoek gaan naar voedsel.


per 5 stuks

Meer details

€ 12,50

Dit product is niet meer op voorraad

Voorraad

Klant beoordelingen

Er heeft nog niemand een review achtergelaten

  Clithon sp. "geweislak" (5x)

  Clithon sp. "geweislak" zijn kleine slakken met uitstulpingen op hun huisje. Veelal is bruingeel de basiskleur met al dan niet zwarte strepen. Door ons geleverde slakken hebben een formaat van 0,5-1 cm, maar ze kunnen uitgroeien tot ca. 2cm.

  Per 5 stuks
  Altijd voorzichtig over laten wennen (beter te langzaam dan te snel)

  Waterkwaliteit
  Clithon sp. geeft de voorkeur aan wat harder, licht-alkalisch water met een GH van minstens 5°dH en pH van minstens 7. Zacht, zuur water zal een slechte invloed op hun huisje hebben. Houdt ook rekening mee dat slakken gevoelig zijn voor opgeloste metalen en chemische verbindingen. Zouden er medicijnen in het water gebruikt worden, breng dan de slakken uit voorzorg over in een ander aquarium.

  Voeding
  In het aquarium zullen zij zich voeden met allerhande plantaardig materiaal (algen, afgestorven plantenresten etc.), maar ook gestorven dieren zullen worden gegeten. Gezonde planten worden met rust gelaten. Ook overtollig visvoer van vlokken en voedertabletten wordt opgegeten. Het zijn echte opruimers. In alle hoekjes van het aquarium zullen op zoek gaan naar voedsel. Daarbij wordt ook regelmatig de ruit schoon gegraasd, waardoor deze dieren een grote hulp blijken bij het aquariumonderhoud. Voor de slakken zou het aquarium niet te schoon moeten zijn, maar bij voorkeur altijd ergens een hoopje vuil aanwezig waar ze kunnen foerageren.

  Type aquarium
  Slakken zijn verder voor ieder aquarium vanaf 30L geschikt. Het mag voor zich spreken dat ze niet kunnen worden gehouden met slak etende vissen of vissen (Botia's, kogelvissen etc.). Clithon soorten planten zich niet voort in zoetwater, hiervoor is brakwater nodig. Wel vinden ze het leuk om boven het water uit te sluipen, waardoor ze ook over de rand kunnen klimmen. Controleer in een open aquarium regelmatig op voortvluchtige slakken of gebruik bij voorkeur een afgesloten aquarium. Zorg voor voldoende schuilplaatsen en ze kunnen zo maar enkele jaren oud worden.

  Clithon sp. "Fancy" zijn leuke, kleine slakken voor het aquarium en zullen helpen bij het onderhoud!

  Clithon sp. "Geweislak" eigenschappen

  Wetenschappelijke naamClithon sp.
  Nederlandse naamGeweislak
  HerkomstAzië
  Grootteca. 2cm
  Temperatuur22-30°C
  pH6,5-8,5
  GH (hardheid)6-20
  Aquariumformaatvanaf 30L
  BijzonderhedenPlant zich niet voort in zoetwater

  DISCLAIMER: Verzending op eigen risico.
  Wij versturen alleen gezonde, levende slakken en verpakken deze zo zorgvuldig mogelijk. Het is helaas niet mogelijk hier levende aankomst garantie op te geven. Niet bij aankomst en niet op termijn in uw aquarium. Kom ze bij voorkeur ophalen in onze winkel om geen risico te lopen.

  Soort:Clithon sp. "geweislak"
  Lengte:ca. 2 cm
  Aquarium inhoud:va. 30 L
  Bijzonderheden:Plant zich niet voor in zoetwater.
  Herkomst:Azië
  Groeisnelheid:Langzaam
  pH-tolerantie:6,5-8,5
  Temperatuur:22-30°C
  Totale hardheid:6-20°dH