Maleisische Torenslak
Maleisische Torenslak

Maleisische Torenslak

€ 1,95
Inclusief belasting
Maleisische Torenslak zijn bijzondere slakken met een puntig huisje. Hij komt uit Azië en wordt zo'n 3 cm groot.

Prijs per stuk.
Aantal
direct leverbaar

(2/5) uit 1 beoordelingen
Lees de reviews

Direct meebestellen

Basis benodigdheden

Transport emmer

Transport emmer

€ 0,50

Combineer met

Shrimp King Snail Stixx

Shrimp King Snail Stixx

€ 10,99
GlasGarten Snail Dinner

GlasGarten Snail Dinner

€ 7,25

Maleisische Torenslak

Maleisische Torenslak zijn mooie slakken met puntvormige huisjes. Ze zijn beter bekend onder de naam Malaysian Trumpet Snails. De torenslak houdt zich op in en op de bodem van het aquarium. Hij komt uit Azië en wordt zo'n 3 cm groot.

Prijs per stuk.

Gedrag in het aquarium
De Maleisische Torenslak is een leuke bewoner voor nagenoeg ieder gezelschapsaquarium. Ook in een garnalen aquarium komt hij prima tot zijn recht. Maleisische Torenslak doet uitstekend werk als het aankomt op het opruimen van niet opgegeten visvoer, vuilresten en detritus. Veelal zullen ze zich bezig houden in het substraat. Door in de bodem te graven, wordt het substraat van zuurstof voorzien. Fijn zand of grind heeft hiervoor de voorkeur. Tevens wordt de bodem hierdoor bemest en zijn deze slakken een toevoeging voor het biologisch evenwicht. Als nadeel zal de bodemlaag vlak raken, waardoor ze niet altijd ideaal zijn in aquascapes met zandpaadjes of hellingen. Ze zijn redelijk klein van formaat en kunnen daardoor al in een aquarium van 20L worden gehouden.

Waterkwaliteit
Maleisische Torenslak heeft weinig speciale eisen voor de water parameters. Hij geeft de voorkeur aan wat harder, licht-alkalisch water. Zacht, zuur water zal een slechte invloed op hun huisje hebben. Voorkom ook zo veel mogelijk schommelingen in het water. Goede water parameters zijn een pH van 6.0-8.5 en een hardheid van 10-20 dGH. Een optimale temperatuur is tussen de 22-27°C.

Voeding
In het aquarium zullen deze torenslakken zich voeden met allerhande voedselresten. Overtollig visvoer en voedertabletten worden opgegeten. Het zijn echte opruimers. In alle hoekjes van het aquarium zullen op zoek gaan naar voedsel. Daarbij wordt voornamelijk in de bodemlaag gezocht, waardoor deze dieren een grote hulp blijken bij de bodem luchtig te houden. Voor een goede ontwikkeling van het huisje is calcium rijk voer aan te raden.

Extra informatie
Deze soort is een productieve levendbarende slak. Bij goede omstandigheden kunnen er veel nakomelingen ontstaan. Zou er veel voer voor ze aanwezig zijn, dan kunnen ze een plaag vormen. Dit is snel op te lossen door hun voer weg te nemen en ze zo veel mogelijk uit te vangen. Ze zijn met name in de schemering en nacht actief.

Maleisische Torenslak zijn nuttige slakken die gemakkelijk te houden zijn !

Maleisische Torenslak eigenschappen

Wetenschappelijke naam
Herkomst Azië
Grootte ca. 3 cm
Temperatuur 22-27°C
pH 6-8,5
GH (hardheid) 10-20
Aquariumformaat vanaf 20L
Bijzonderheden Plant zich voort in zoetwater

Bijpassende accessoires

! ! ! !    O P G E L E T    ! ! ! ! !

- SLAKKEN en GARNALEN worden NIET verzonden op vrijdag
- GEEN verzending bij temperaturen <14°C en >28°C
- Waardebon op DEAD ON ARRIVAL
(alleen als er foto's gemaakt zijn direct na ontvangst)
- GEEN garantie na die tijd