Neritina waigiensis (Rode renslak)

Neritina waigiensis (Rode renslak)

€ 6,90
€ 6,90 / Pcs.
Inclusief belasting
Neritina waigiensis of zoals hij tegenwoordig heet: Vittina waigiensis is een zeer geliefde slak voor het aquarium. In de natuur komt hij voor langs de kusten van de Filipijnen. Hij wordt zo'n 2-3cm groot.
Aantal
direct leverbaar

(4/5) uit 8 beoordelingen
Lees de reviews

Direct meebestellen

Basis benodigdheden

Transport emmer

Transport emmer

€ 0,50

Combineer met

Shrimp King Snail Stixx

Shrimp King Snail Stixx

€ 10,99
GlasGarten Snail Dinner

GlasGarten Snail Dinner

€ 7,25

Neritina waigiensis (Rode renslak)

Neritina waigiensis of zoals hij tegenwoordig heet: Vittina waigiensis is een zeer geliefde slak voor het aquarium. In de natuur komt hij voor langs de kusten van de Filipijnen. Hij wordt zo'n 2-3cm groot.

In de natuur is deze slak te vinden in zoetwater, brakwater en zeewater. Denk hierbij aan mangrove, rivierbeddingen en moerasgebieden. Voornamelijk in de schaduwrijke gebieden kruipen ze over harde ondergronden. Soms is dat ook boven het waterpeil.

Neritina waigiensis plant zich niet voort in zoetwater. In het aquarium zullen ze daarom nooit een plaag vormen. Wel leggen ze witte eitjes. Vaak op hout. In de natuur doen ze dit ook, in de hoop dat het wordt meegevoerd naar brakwater. Daar kunnen de larven uitkomen om vervolgens weer naar het zoete water te migreren. De slakken die in de handel verkrijgbaar zijn, zijn dan ook allemaal wildvang. Het komt veel voor dat hun huisjes lichtelijk beschadigd zijn of sporen van breuk bevatten (zoals op de hoofdafbeelding te zien). Gelukkig zijn ze in staat om het huisje in redelijke mate te repareren.

Op het menu staan hoofdzakelijk algen. Dat is voor vrijwel alle aquarium liefhebbers een positieve eigenschap. Een aquarium blijft door de aanwezigheid van deze slakken dus beter algenvrij. Andere afgestorven resten worden ook opgeruimd. Planten zullen ze met rust laten. Wij willen wel aanraden om de slakken bij te voeren met pallets of granulaat met spirulina algen. Ander groenvoer en gekookte groenten kunnen voor de nodige afwisseling zorgen.

Door hun uiterlijk is dit misschien wel de mooiste slakkensoort voor het aquarium. De basis is veelal rood met gele randen, gedecoreerd met een gestreept patroon in zwart. Er zijn vele onderlinge variaties met zigzag patronen. 

In het aquarium zoeken ze vaak schaduwrijke plaatsen op. Geen enkele plaats wordt overgeslagen en ze zullen zich ook regelmatig op de ruiten vertonen. Ze komen het beste tot hun recht in een groepje met meerdere dieren. Een gezonde Neritina waigiensis heeft een platte voet. Deze is niet heel groot. Zou de slak ondersteboven liggen, dan kost het veel moeite om weer om te draaien. Een beetje hulp kan dan geen kwaad. Uiteraard kan hij niet samen worden gehouden met slakkenetende vissen of Anatome helena slakken.

Neritina waigiensis eigenschappen

Wetenschappelijke naam: Neritina waigiensis/ Vittina waigiensis
Nederlandse naam: Rode renslak
Herkomst: Zuidoost Azië
Lengte: 2 - 3cm
Temperatuur: 20-30 °C
pH: 7-8,5
GH: 10 - 20 °dH
KH: > 3 °dH
Geleidbaarheid: 350-950 µS
Kweek: Brakwater
Aquariuminhoud: > 50L (ca. 1 slak per 20 L)

Datasheet

Soort:
Neritina waigiensis
Synoniemen:
Vittina waigiensis
Lengte:
2-3 cm
Herkomst:
Azië
pH-tolerantie:
7 - 8,5
Temperatuur:
20-30 °C
Totale hardheid:
10 - 20 °dH

Bijpassende accessoires

! ! ! !    O P G E L E T    ! ! ! ! !

- SLAKKEN en GARNALEN worden NIET verzonden op vrijdag
- GEEN verzending bij temperaturen <14°C en >28°C
- Waardebon op DEAD ON ARRIVAL
(alleen als er foto's gemaakt zijn direct na ontvangst)
- GEEN garantie na die tijd