Planorbella duryi (5x)
Planorbella duryi (5x)
Planorbella duryi (5x) Planorbella duryi (5x) Planorbella duryi (5x) Planorbella duryi (5x) Planorbella duryi (5x) Planorbella duryi (5x)

Planorbella duryi (Blauwe posthoorn slak)

€ 3,95

(€ 3,95 per stuk)

Inclusief belasting
Planorbella duryi zijn mooie slakken met een blauwe verschijning. Het lichaam is bruin, roze tot oranje van kleur. In het aquarium worden deze blauwe posthoornslakken zo'n 2,5 tot 3cm groot.

Prijs per stuk.
Aantal
direct leverbaar

Het minimum bestel hoeveelheid voor dit product is 3.

Voorraad
 Klant beoordelingen
 (4/5)  - 1 Beoordeling(en) - 1 review(s)
Bekijk verspreiding

Must-have accessoires

Combineer met

Shrimp King Snail Stixx
Shrimp King Snail Stixx
€ 8,99
Shrimp King Mineral
Shrimp King Mineral
€ 9,95
GlasGarten Mineral Junkie Bites
GlasGarten Mineral Junkie Bites
€ 8,95

Planorbella duryi - blauwe posthoornslak

Planorbella duryi zijn mooie slakken met een blauwe verschijning. Het lichaam is bruin, roze tot oranje van kleur. In het aquarium worden deze blauwe posthoornslakken zo'n 2,5 tot 3cm groot.

Prijs per stuk. Minimale afname 3 stuks.

Gedrag in het aquarium
De Posthoornslak is een leuke bewoner voor nagenoeg ieder gezelschapsaquarium. Ook in een garnalen aquarium komt hij prima tot zijn recht. Planorbella duryi doet uitstekend werk als het aankomt op het opruimen van niet opgegeten visvoer, dode of afstervende plantresten, vuilresten of algengroei op harde ondergronden. Bij jonge dieren is te zien hoe ze hun voedsel verteren, doordat hun huisje nog dun en doorzichtig zijn. Naarmate ze ouder worden, zal de kleur van het huisje intenser worden. Ook leuk is dat ze vaak samen eten. Wanneer één slak eten heeft gevonden, zal het niet lang duren voordat de rest komt aanschuiven. Deze slakken zijn vrij gemakkelijk te verzorgen en geschikt voor beginners.

Waterkwaliteit
Planorbella duryi geeft de voorkeur aan wat harder, licht-alkalisch water. Zacht, zuur water zal een slechte invloed op hun huisje hebben. Op hoge waardes van nitraat, nitriet, metalen en medicijnresten doen ze het minder goed. Voorkom ook zo veel mogelijk schommelingen in het water. Goede water parameters zijn een pH van 7.0-7.5 en een hardheid van 10-20 dGH. Een optimale temperatuur is tussen de 18-25°C.

Voeding
In het aquarium zullen zij zich voeden met allerhande plantaardig materiaal (algen, afgestorven plantenresten etc.), maar ook gestorven dieren zullen worden gegeten. Ook overtollig visvoer van vlokken en voedertabletten wordt opgegeten. Het zijn echte opruimers. In alle hoekjes van het aquarium zullen op zoek gaan naar voedsel. Daarbij wordt ook regelmatig de ruit schoon gegraasd, waardoor deze dieren een grote hulp blijken bij het aquarium onderhoud. Voor een goede ontwikkeling van het huisje is calcium rijk voer aan te raden.

Extra informatie
Blauwe posthoornslakken hebben zich aangepast om te kunnen overleven in modderig, troebel water met een laag zuurstof gehalte. Ze kunnen lucht inademen en opslaan in hun huisje om lange tijd onder water te blijven. Deze soort legt eitjes in een klompje gel. De eitjes komen uit in zoetwater, waardoor kweken in het aquarium relatief eenvoudig is.

Planorbella duryi zijn leuke, actieve slakken voor het aquarium die altijd op zoek zijn naar voedsel !

Planorbella duryi eigenschappen

Wetenschappelijke naam Planorbella duryi
Herkomst Azië
Grootte ca. 2-3 cm
Temperatuur 18-25°C
pH 7-8
GH (hardheid) 10-20
Aquariumformaat vanaf 30L
Bijzonderheden Plant zich voort in zoetwater

DISCLAIMER: Verzending op eigen risico.

Wij versturen alleen gezonde, levende slakken en verpakken deze zo zorgvuldig mogelijk. Het is helaas niet mogelijk hier levende aankomst garantie op te geven. Niet bij aankomst en niet op termijn in uw aquarium. Kom ze bij voorkeur ophalen in onze winkel om geen risico te lopen.

Datasheet

Soort:
Planorbella duryi
Lengte:
3 cm
Herkomst:
Azië
door op  10 May 2021 (Planorbella duryi (Blauwe posthoorn slak)) :
(4/5

Blauwe posthoorn

Ze kwamen wit binnen maar toen ik ze eenmaal thuis had zitten kleurden ze blauw.

Eerder samen gekocht met