Thiara scabra (Doornige torenslak)

Thiara scabra (Doornige torenslak)

€ 2,95
€ 2,95 / Pcs.
Inclusief belasting
Thiara scabra zijn bijzondere slakken met prachtige stekels over hun puntige huisje. Er is helaas weinig bekend over deze soort en wij noemen hem Doornige torenslak. Hij komt uit Azië en wordt zo'n 2-3 cm groot.
Aantal
Niet op voorraad

Geen voorraad

Dieren worden niet verzonden

! ! ! O P G E L E T ! ! ! !

SLAKKEN en GARNALEN worden momenteel NIET verzonden

In verband met het koude weer kunnen dieren niet meer worden verzonden. Afhalen is wel mogelijk.

Er zijn nog geen reviews.

Direct meebestellen

Basis benodigdheden

Transport emmer

Transport emmer

€ 0,50

Combineer met

Shrimp King Snail Stixx

Shrimp King Snail Stixx

€ 10,99
GlasGarten Snail Dinner

GlasGarten Snail Dinner

€ 7,25

Thiara scabra (Doornige torenslak)

Thiara scabra zijn bijzondere slakken met prachtige stekels over hun puntige huisje. Er is helaas weinig bekend over deze soort en wij noemen hem Doornige torenslak. Hij komt uit Azië en wordt zo'n 2-3 cm groot.

Prijs per stuk.

Gedrag in het aquarium
De Thiara scabra is een leuke bewoner voor nagenoeg ieder gezelschapsaquarium. Ook in een garnalen aquarium komt hij prima tot zijn recht. Thiara scabra doet uitstekend werk als het aankomt op het opruimen van niet opgegeten visvoer, vuilresten en detritus. Veelal zullen ze zich bezig houden in het substraat. Door in de bodem te graven, wordt het substraat van zuurstof voorzien. Fijn zand of grind heeft hiervoor de voorkeur. Tevens wordt de bodem hierdoor bemest en zijn deze slakken een toevoeging voor het biologisch evenwicht. Als nadeel zal de bodemlaag vlak raken, waardoor ze niet ideaal zijn in aquascapes met zandpaadjes of hellingen. Ze zijn redelijk klein van formaat en kunnen daardoor al in een aquarium van 20L worden gehouden.

Waterkwaliteit
Thiara scabra heeft weinig speciale eisen voor de water parameters. Hij geeft de voorkeur aan wat harder, licht-alkalisch water. Zacht, zuur water zal een slechte invloed op hun huisje hebben. Voorkom ook zo veel mogelijk schommelingen in het water. Goede water parameters zijn een pH van 7.0-8.5 en een hardheid van 10-20 dGH. Een optimale temperatuur is tussen de 22-27°C.

Voeding
In het aquarium zullen deze torenslakken zich voeden met allerhande voedselresten. Overtollig visvoer en voedertabletten worden opgegeten. Het zijn echte opruimers. In alle hoekjes van het aquarium zullen op zoek gaan naar voedsel. Daarbij wordt voornamelijk in de bodemlaag gezocht, waardoor deze dieren een grote hulp blijken bij de bodem luchtig te houden. Voor een goede ontwikkeling van het huisje is calcium rijk voer aan te raden.

Extra informatie
Deze soort is een productieve levendbarende slak. Bij goede omstandigheden kunnen er veel nakomelingen ontstaan. Ze zijn met name in de schemering en nacht actief.

Thiara scabrai zijn nuttige slakken die gemakkelijk te houden zijn !

Thiara scabra eigenschappen

Wetenschappelijke naam Thiara scabra
Herkomst Azië
Grootte ca. 2-3 cm
Temperatuur 22-27°C
pH 7-8,5
GH (hardheid) 10-20
Aquariumformaat vanaf 20L
Bijzonderheden Plant zich voort in zoetwater

DISCLAIMER: Verzending op eigen risico.

Wij versturen alleen gezonde, levende slakken en verpakken deze zo zorgvuldig mogelijk. Het is helaas niet mogelijk hier levende aankomst garantie op te geven. Niet bij aankomst en niet op termijn in uw aquarium. Kom ze bij voorkeur ophalen in onze winkel om geen risico te lopen.

Bijpassende accessoires

! ! ! !    O P G E L E T    ! ! ! ! !

- SLAKKEN en GARNALEN worden NIET verzonden op vrijdag
- GEEN verzending bij temperaturen <14°C en >28°C
- Waardebon op DEAD ON ARRIVAL
(alleen als er foto's gemaakt zijn direct na ontvangst)
- GEEN garantie na die tijd