Azalea root
Azalea root
Azalea root Azalea root Azalea root Azalea root Azalea root Azalea root Azalea root Azalea root Azalea root Azalea root Azalea root Azalea root Azalea root Azalea root Azalea root Azalea root

Azalea root (per 100gr)

€ 3,90
Inclusief belasting

Azalea Root spreekt tot de verbeelding en het is bijna niet voor te stellen dat dit door de natuur gevormd is. Een mooie layout in het aquarium maken, wordt met dit hardscape materiaal dan ook vrij eenvoudig. In een forest scape mag het eigenlijk niet ontbreken.
Prijs per 100 gram (0-80cm)
Foto's ontvangen? Neem contact op: Facebook/azaquanl

Product aanpassing

Vertel ons waar we rekening mee moeten houden bij het selecteren. (Vergeet deze voorkeuren niet op te slaan).
  • 250 karakters max
Aantal
direct leverbaar

Voorraad
 Klant beoordelingen
 (5/5)  - 1 Beoordeling(en) - 1 review(s)
Bekijk verspreiding

Azalea Root - Millenium Tree - Curl Wood (per 100 gr)

Azalea is een prachtige plantenfamilie welke voor komt in China, Japan, Korea en de verenigde staten. Wortels van Azalea staan bekend om de kronkelige, sierlijke vormen. Alom bekend voor gebruik in het aquarium is Spiderwood, dat ook de wortels van Azalea zijn. Minder bekend zijn deze vorm Azalea Roots, maar dit type wortelhout is minstens net zo mooi.

Azalea Root spreekt tot de verbeelding en het is bijna niet voor te stellen dat dit door de natuur gevormd is. Met tal van kronkelige takken en diepe stucturen wordt maar weer eens aangetoond dat de beste kunstenaar nog altijd moeder natuur is. Een mooie layout in het aquarium maken wordt met dit hardscape materiaal dan ook vrij eenvoudig. In een forest scape mag het eigenlijk niet ontbreken.

In het aquarium zullen de Azalea roots eerst blijven drijven. Na enige tijd zal het zich volgezogen hebben en blijft het onder water. Er kan nog een beetje schimmel uit vrijkomen en als dekentje over het hout liggen, maar dit zal vanzelf verdwijnen. Na de inloopfase zal het hout voor een zeer lange tijd probleemloos in het aquarium kunnen worden gebruikt. In het terrarium/paludarium zal het eveneens prima te gebruiken zijn.

Hoe werkt het bestellen van Azalea Root?

De stukken zijn allemaal uniek en heel uiteenlopend van gewicht, vorm en lengte. Daardoor is het vrijwel onmogelijk om dit op de webshop in lengtemaat of gewicht aan te bieden. Het beste is om het zelf in de winkel uit te komen zoeken. Lukt dit niet en is online bestellen de enige optie, dan kunnen we vooraf foto's maken. Neem hiervoor even contact op via onze Facebook pagina. Wij kunnen dan gemakkelijk wat foto's doorsturen van beschikbare stukken. Die kunnen dan worden gewogen, zodat het via deze pagina te bestellen is. Foto's ontvangen? Neem contact op: Facebook/azaquanl

per 100 gram (van 20-80cm en zelfs nog groter op bestelling)
Getoonde foto's ter illustratie. Product wijkt af van kleur en vorm. 

Azalea Root gebruiksaanwijzing

Vóór gebruik in het aquarium moet het wortelhout lang genoeg worden voorgeweekt, zodat u zeker bent dat het hout niet boven gaat drijven. Door het hout in warm water te weken, wordt dit versneld. Afhankelijk van de dikte van het hout duurt het 1-2 dagen, maar kan soms ook weken duren. ONZE TIP: Om te voorkomen dat het hout gaat drijven, kan het worden verzwaard door er een steen met een Tie-wrap aan vast te maken. Het is volkomen normaal dat Azalea Root in de eerste periode een witte slijmerige laag produceert. Dit is een soort schimmel en gaat vanzelf weg en is onschadelijk. In de eerste weken kleurt het hout een beetje rood, maar na verloop van tijd kleurt het hout bruin tot donkerbruin. Omdat dit een natuurproduct betreft, kan het stoffen aan het aquarium afgeven. Het gebruik is op eigen risico. 

Datasheet

Product type:
Aquarium decoratie
Synoniemen:
Curl Wood, Millenium Tree, Crinckle Root
Type:
Azalea Root
Lengte:
0-80 cm
Gewicht:
prijs per 100 gram
Bijzonderheden:
Kan een lichte verkleuring aan het water geven.
door op  05 Feb 2021 (Azalea root (per 100gr)) :
(5/5

Mooi product!

Redelijke prijzig, maar wel super mooi product! Goede hulp van Wilco gekregen bij het uitzoeken van het hout. Zocht ook nog wat kleine stukken, daar heeft hij me goed van op de hoogte gehouden, foto's van stukken gestuurd etc. Top!

Eerder samen gekocht met