Riccardia chamedryfolia
  • Riccardia chamedryfolia
  • Riccardia chamedryfolia
  • Riccardia chamedryfolia
Riccardia chamedryfolia
Riccardia chamedryfolia Riccardia chamedryfolia Riccardia chamedryfolia

Riccardia chamedryfolia

€ 9,90
Inclusief belasting

Riccardia chamedryfolia is een mossoort voor het aquarium dat ook wel koraalmos wordt genoemd. De kleur van dit Aziatische mos is intens, diepgroen en wordt 1 tot 3 cm hoog.

Afmeting gaasje is ca. 50x75mm

Aantal
direct leverbaar

 Klant beoordelingen
 (3,8/5)  - 6 Beoordeling(en) - 6 review(s)
Bekijk verspreiding

Riccardia chamedryfolia

Riccardia chamedryfolia is een mossoort voor het aquarium dat ook wel koraalmos wordt genoemd. De kleur van dit Aziatische mos is intens, diepgroen en wordt 1 tot 3 cm hoog.

Het mos wordt geleverd op een gaasje. Gebruik dit gaasje bij voorkeur niet in het aquarium, maar maak gebruik van nylondraad of Moss Cotton om het mos op een ondergrond te bevestigen. Het zal uit zichzelf vastgroeien en heeft een uitermate natuurlijke uitstraling. De fijne stompe vertakkingen breken eenvoudig af en kunnen met een schaar in model worden geknipt. Het groeit vrij langzaam en wordt gemakkelijk overwoekerd door andere mossen of algen. Zorg ook voor voldoende verlichting om maximaal van deze mossoort te genieten.

Afmeting gaasje is ca. 50x75mm


Riccardia chamedryfolia is een heerlijke mossoort voor een aquascape. Hij groeit traag en vraagt dus niet veel onderhoud. Uitermate decoratief op driftwood en om kleine detaillering in een layout aan te brengen !

Eigenschappen Riccardia chamedryfolia

Type: Mos
Herkomst: Azië
Groeisnelheid: Langzaam
Hoogte: 3-5+ cm
Lichtbehoefte: 1 Watt/L
CO2 behoefte: 6-14 mg/L
TRO-003D

Datasheet

Fabrikant:
Tropica
Soort:
Riccardia chamedryfolia
Type:
Mos
Hoogte:
3-5+ cm
Herkomst:
Azië
Groeisnelheid:
Langzaam
Lichtbehoefte:
Hoog (vanaf 30 Lm/L)
CO2 behoefte:
Gemiddeld (6-14 mg/L)
Artikel nummer:
TRO-003D
door op  25 Dec 2021 (Riccardia chamedryfolia) :
(1/5

Veel te dun

Deze aangekregen op netje ,plantje is slechts 2a3 mm hoog en moet van het netje gehaald worden ,om dan op iets anders geplakt of gebonden te worden .Als je het met scherp mes van het netje snijd ,blijft er alleen nog maar dun mos over die helemaal uit elkaar valt en niet meer te lijmen of binden valt ,zonde .Waarom gebruiken jullie geen netjes die in het aquarium mogen ?

door op  13 Apr 2021 (Riccardia chamedryfolia) :
(3/5

Minder mooi dan verwacht

Het is een mooi goed gevuld vierkantje maar de kwaliteit is minder dan ik had gehoopt. Niet het frisse groen van Riccardia chamedryfolia die ik gewend ben. Ik neem aan dat het nog wel bijtrekt, dus heb het nu gewoon maar op een goed plekje in m'n aquarium neergelegd in de hoop dat het een beetje bijtrekt

door op  24 Aug 2019 (Riccardia chamedryfolia) :
(5/5

Mos

Zag er netjes uit...

door op  18 Jul 2018 (Riccardia chamedryfolia) :
(5/5

Planten

Ruime keuze aan planten en normale prijzen. Sympathieke en kundige eigenaar.
Goede service en "response".
Altijd weer.

door op  16 Mar 2018 (Riccardia chamedryfolia) :
(4/5

Klein maar fijn.

Een gaasje besteld, was goed begroeid. Het mos brokkelt wel snel, dus wees erg voorzichtig, anders heb je enkele kleine vlokjes. Ben benieuwd hoe het evolueert.

door op  03 Jun 2017 (Riccardia chamedryfolia) :
(5/5

Klein maar fijn (opstart)

Een bakje met een metaal gaasje en daarop en matige hoeveelheid van dit mos. Heel veel kleine "vlokken" en dus best veel werk om dat mooi te verdelen over een aantal plekken en daarna vast te binden.

Mijn ervaring om dit makkelijk te doen is om het gaasje iets te buigen aan de linker en rechter kant zodat het midden bol komt te staan en dan met een schaar de draden door te knippen. De lijntjes te verwijderen en vervolgens het oppervlak waar het op gaat komen nat te sprayen en ze met een pincet te verdelen. Spray vervolgens nog een keer over het geheel en dan kan je het geheel 'rustig' op de kop houden tijdens het binden met je nylon draad.

Planten bestellen bij Azaqua: zo vers als maar kan


Wij leveren aquariumplanten graag zo vers mogelijk. Daarom is onze voorraad beperkt en leveren wij hoofdzakelijk op bestelling. Controleer altijd even de voorraad indicator. stock levels Bestelt u meer planten dan direct leverbaar zijn, dan geldt:
- Bestellingen vóór maandag worden op woensdag verzonden.*
- Bestellingen vóór woensdag worden op donderdag/vrijdag verzonden.
* Bestellingen met Aquaflora planten worden op donderdag/vrijdag verzonden.

Eerder samen gekocht met