ADA Power Sand Advance M
ADA Power Sand Advance M
ADA Power Sand Advance M ADA Power Sand Advance M

ADA Power Sand Advance M (6L)

€ 69,90
€ 11,65 / l
Inclusief belasting

Power Sand Advance is de opvolger van Power Sand Special en combineert poreus materiaal met organische voedingsstoffen en anorganische voedingsstoffen die vertraagd worden afgegeven. Als extra zijn er Bacter100, Clear Super en BC powder aan toegevoegd waardoor micro-organismen zich snel in het substraat zullen ontwikkelen.

Korrelgrootte: Medium
Inhoud: 6 Liter

Aantal
Niet op voorraad

Geen voorraad
(5/5) uit 7 totale beoordelingen
Lees de recensies

Direct meebestellen

Combineer met

ADA Bacter 100

ADA Bacter 100

€ 24,90
ADA Clear Super

ADA Clear Super

€ 24,90
ADA Tourmaline BC

ADA Tourmaline BC

€ 24,90

ADA Power Sand Advance M

Power Sand Advance is de opvolger van Power Sand Special en combineert poreus materiaal met organische voedingsstoffen en anorganische voedingsstoffen die vertraagd worden afgegeven. Als extra zijn er Bacter100 en Clear Super aan toegevoegd waardoor micro-organismen zich snel in het substraat zullen ontwikkelen. Daarnaast is ook BC powder (Bamboo charcoal powder) toegevoegd dat helpt om de groei van aquariumplanten te bemoedigen.

In de aquariumbodem leven veel meer bacteriën en micro-organismen dan in een aquarium filter. De aanwezigheid van bacteriën en micro-organismen zorgen er voor dat planten veel efficiënter hun voeding op kunnen nemen. Door gebruik te maken van ADA Power Sand Advanced zijn de biologische condities in het aquarium ook voor een langere periode gewaarborgd. De aanwezige voedingsstoffen gaan uitputting en voedingstekorten tegen. Met name aquariumplanten die hun voeding met hun wortels uit de bodem opnemen, zoals bijvoorbeeld Cryptocoryne- en Echinodorussoorten, zullen zich krachtig ontwikkelen.

ADA Power Sand wordt toegepast als onderste bodemlaag in het aquarium substraat. Het Power Sand bestaat uit grove korrels van poreus gesteente. Dit biedt een ideale aanhechtingsplek voor bacteriën en micro-organismen. Deze poreuze korrels bevatten organische voedingsstoffen en mineralen om aquariumplanten te voorzien van voedingsstoffen. Hierdoor functioneer het als voedingsbodem waar de wortels van aquariumplanten zich perfect ontwikkelen. Een ander belangrijk voordeel is de open ruimte tussen de korrels. Hierdoor kan aquariumwater in de onderste bodemlaag blijven circuleren en wordt ook voorkomen dat de bodemlaag inzakt. De aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof wordt hiermee geoptimaliseerd. In combinatie met de poreuze structuur draagt bij aan optimale condities in de aquarium bodem voor de ontwikkeling van goede bacteriën.

Met ADA Power Sand blijft zelfs na een lange periode het biologisch evenwicht in topconditie en hoeft u niet bang te zijn voor voedingstekort in de bodem!

ADA Power Sand Advance voordelen:

- Voorkomt dat het substraat snel uitgeput raakt
- Voedingsbodem voor aquariumplanten die voeding uit de bodem opnemen (Cryptocoryne en Echinodorus)
- Poreuze structuur ter bevordering van kolonisatie door bacteriën en micro-organismen.
- Bevat ADA Bacter 100 met de juiste bacteriën voor een gezonde bodem
- Bevat ADA Clear Super wat verontreiniging absorbeert en aquariumwater helderder maakt
- Bevat ADA BC Powder dat aquariumplanten sneller laat groeien
- Grove korrels ter bevordering van watercirculatie in de onderste bodemlaag
- Stevige korrels ter voorkoming van inzakken
- Maximaal biologisch evenwicht, ook voor de langere termijn

 

ADA Power Sand Advance eigenschappen

Artikel nr.Product
Inhoud
Voor aquarium hoogte104-016Power Sand Advance S (2L)2 Litertot 40 cm104-017Power Sand Advance M (6L)6 Liter40-60 cm104-018Power Sand Advance L (6L)6 Litervanaf 60 cm

Zijn er nog extra toevoegingen nodig?

Aan Power Sand Advcance zijn al nuttige toevoegingen gedaan. Daarmee is het eigenlijk al vrij compleet. Het kan uiteraard nooit kwaad om extra toevoegingen zoals ADA Bacter100, Clear Super en Tourmaline BC te gebruiken, zoals in vele aquascape video's is te zien. Bij aquascapers die meerdere aquaria per jaar inrichten, zullen de losse poeders tot de standaard uitrusting behoren. Met extra dosering worden de condities in de bodem nog sneller en beter in stand gebracht. Net als bij een verhuizing kan de klus worden geklaard met enkele personen, maar het gaat makkelijker wanneer alle familie, vrienden en kennissen mee helpen.
De poeders kunnen niet over datum. De afweging zal dan gedaan moeten worden of het budget het toelaat en of het in de toekomst weer van pas komt.

ADA-104-017

Datasheet

Product soort:
Bodemsubstraat
Productnaam:
Power Sand Advance M
Fabrikant:
ADA (Aqua Design Amano)
Inhoud:
6 L
Korrelgrootte
Medium
Bijzonderheden:
Met ADA Bacter 100, ADA Clear Super en BC powder

Download

ADA Power Sand Advance

gebruiksaanwijzing (PDF)

Download (4.38MB)

Bijpassende accessoires

 • ADA Bacter 100
  Prijs € 24,90
  € 24,90 / 100g
 • ADA Clear Super
  Prijs € 24,90
  € 49,80 / 100g
 • ADA Tourmaline BC
  Prijs € 24,90
  € 24,90 / 100g