Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?
Hobby Hygro-Plus vernevelaar
Hobby Hygro-Plus vernevelaar

Hobby Hygro-Plus vernevelaar

€ 39,95
Inclusief belasting
Hobby Hygro-Plus vernevelaar is ideaal om de vochtigheid van de lucht en het bodemsubstraat in het terrarium te verhogen. Het kan worden gebruikt ter bescherming van de dieren tegen uitdroging en om hun vochtbehoefte te dekken. Ook de luchtvochtigheid in een terrarium kan worden verhoogd, zodat planten beter kunnen groeien. Water wordt als een echte nevel verspoten met ultrasone techniek. Bij een waterpeil lager dan 45mm schakelt de mistmachine automatisch uit.
Aantal
direct leverbaar

Er zijn nog geen reviews.

Hobby Hygro-Plus vernevelaar

Hobby Hygro-Plus vernevelaar is ideaal om de vochtigheid van de lucht en het bodemsubstraat in het terrarium te verhogen. De mistmaker kan worden gebruikt ter bescherming van de dieren tegen uitdroging en om hun vochtbehoefte te dekken. Ook de luchtvochtigheid in een terrarium kan worden verhoogd, zodat planten beter kunnen groeien. Water wordt als een echte nevel verspoten met ultrasone techniek. Bij een waterpeil lager dan 45mm schakelt de mistmachine automatisch uit.

Met de vernevelaar Hygro-Plus wordt in het terrarium voor een ideale luchtvochtigheid gezorgd. Door de ultrasone techniek wordt het water verstoven waardoor een echte waternevel geproduceerd wordt. Vochtigheid is een belangrijke klimaatfactor. Vochtigheid beschermt terrariumdieren tegen uitdrogen. Met name amfibieën zijn door hun dunne huid zeer afhankelijk van de luchtvochtigheid. Vochtigheid is essentieel voor het substraatvocht. Vochtige schuilplaatsen en holtes bieden door de verdampingskou een lagere luchttemperatuur dan die in de rest van het terrarium overheerst. De Hygro·Plus verbetert de klimaatomstandigheden in het terrarium en draagt zo wezenlijk bij tot verbetering van een natuurlijk gedrag.

Het sfeervolle effect van de Hobby Hygro·Plus kan ook voor bijvoorbeeld kamerfonteinen gebruikt worden. In het vertrek kan een aangenaam klimaat tot stand worden gebracht. Zo is het ook ideaal toe te passen in een DOOA Mizukusa Mist Wall of voor een sfeervol effect in een shallow aquarium.

Hobby Hygro-Plus vernevelaar ingebruikname

Plaats de Hobby Hygro-Plus zodanig in het waterreservoir of kamerfontein, dat het water minimaal de waterstand-controlesensor afdekt. Het apparaat functioneert optimaal, als het bovenste deel van de waterstand-controlesensor 5-30 mm onder water staat. Verbind vervolgens de kabel van de Hygro-Plus met de bijbehorende netvoeding en steek de stekker in een geschikt stopcontact. Optimale prestaties worden bereikt, wanneer de toevoerleiding van de vernevelaar naar de netvoeding volledig afgerold is en het water op kamertemperatuur is. De vernevelaar verstuift ca. 150- 200 ml water per uur. Zodra de waterstand van de kamerfontein onder het minimumniveau van de waterstandcontrolesensor terechtkomt, dan schakelt de Hygro-Plus automatisch uit. Het controlelampje brandt dan met halve lichtintensiteit. Het vernevelmembraan heeft een beperkte levensduur en moet periodiek vervangen worden.

Hobby Hygro-Plus vernevelaar eigenschappen

Terrarium vernevelaar:
Vermogensopname: 22,5VA
Voedingsspanning: 24V
Minimum waterniveau: 45mm
Behuizing: vernikkeld messing
Watts: 12W

Netvoeding:
Ingangsspanning: 230V-50 Hz
Uitgangsspanning: 24V
Uitgangsvermogen: 24VA
Beschermd tegen overbelasting en beveiligd tegen te hoge temperatuur
Gefabriceerd conform: EN 61558-2-6: 2009; EN 61558-: 2005 +A1: 2009

Incl. 1 reservemembraan, membraanvervangingsleutel.HOB-37250

Datasheet

Product soort:
Mistmachine
Stroomverbruik:
12 Watt

Download

Hobby Hygro-Plus vernevelaar

Gebruiksaanwijzing (PDF)

Download (7.34MB)