2Hr Aquarist APT pure
2Hr Aquarist APT pure

2Hr Aquarist APT pure

€ 13,95
€ 69,75 / l
Inclusief belasting
v.a. € 13,95
APT pure is een uniek, extreem geconcentreerde formule voor het verwijderen van chloor & chlooramines. Het maakt zware metalen, ammonia, nitriet en nitraten onschadelijk. Daarbij bevat het verzachtend Aloë Vera extract.

Verkrijgbaar in 200ml, 300ml en 500ml
Inhoud
Aantal
direct leverbaar

Er zijn nog geen reviews.

2Hr Aquarist APT pure

APT pure is een uniek, extreem geconcentreerde formule voor het verwijderen van chloor & chlooramines. Het maakt zware metalen, ammonia, nitriet en nitraten onschadelijk. Daarbij bevat het verzachtend Aloë Vera extract.

Verkrijgbaar in 200ml, 300ml en 500ml

APT pure doseeradvies

Doseer 1ml per 60L. Doseer tot 5x de aanbevolen hoeveelheid als noodmaatregel om Ammonia onschadelijk te maken.


De eenvoudige kracht van een waterwissel op de 2Hr manier

Eén van de meest krachtige manieren om de prestaties van het aquarium te verbeteren is ook meteen de eenvoudigste: Ververs regelmatig het water.

Dit wordt toegepast in de grootste aquariums van wereldklasse en zou ook toegepast moeten worden in de kleinste desktop aquariums. Hoewel een aquarium er natuurlijk uit ziet, is het niet in staat op natuurlijke manier stand te houden. Organisch afval (wat niet gemeten kan worden door onze hobby test-setjes) bouwt zich op en niet alles kan worden omgezet door het filter. Omarm de kracht van waterwissels op de 2Hr manier.

Stap 1: Verwijder alg veroorzakers

De nummer 1 oorzaak van een alguitbraak zijn ontbindende organische stoffen. Verwijder all slechte, achteruitgaande bladeren. Stengelplanten moeten worden herplant na enkele snoeibeurten. Oudere stengels van aquariumplanten raken in verval na langere tijd. Verwijder oude stengels en wortels.

Stap 2: Zuig vuil af en voer water af

In plaats van eenvoudig water uit het aquarium laten lopen, gebruik een pipet of turkey baster om voorzichtig losse vuildeeltjes en detritus van de bodem en planten af te blazen. Let op dat de diepere substraat laag niet in beroering wordt gebracht. Zuig de detritus mee terwijl zo'n 40% van het water wordt afgeheveld.

Stap 3: Conditioneer en vul bij

Voeg de unieke 360º APT pure water conditioner rechtstreeks in het aquarium bij en vul aan. Houdt daarbij rekening mee dat de substraat niet in beroering komt. Wanneer er gevoelige vissen in het aquarium aanwezig zijn, mix dan de water conditioner vooraf met kraanwater in een aparte beker.


In het kraanwater wordt sinds 1890 al chloor toegevoegd. Kraanwater bevat kleine concentraties chloor en chlooramines. Dit is hoog genoeg om water overdraagbare ziektes onschadelijk te maken, maar laag genoeg voor menselijke consumptie. De concentratie is hoog genoeg om schadelijk te zijn voor vissen en kan nuttige bacteriën in het aquarium doden.

Ververs regelmatig het water. Het is de moeite waard om regelmatig 40% van het aquariumwater te verversen. Tenminste 1x per maand bij een langzaam groeiend, volbeplant aquarium met weinig vissen, maar vaker wanneer er een hogere belasting is door vissen. Regelmatig waterwisselen vermindert algengroei door het verwijderen van organische afvalstoffen welke niet worden verbruikt door micro-biologische processen. Wanneer dit op de 2Hr manier wordt gedaan, worden de hoofd-triggers voor algengroei vermindert. Ook sporen van algen worden afgevoerd.

APTp-200

Datasheet

Product soort:
Veilig water
Productnaam:
APT pure

Specifieke referenties

ean13
8881300100117

Bijpassende accessoires

  • Doseerpomp 1ml
    Prijs € 1,10