SaltyShrimp Leaves & Bark 100ml
SaltyShrimp Leaves & Bark 100ml
SaltyShrimp Leaves & Bark 100ml SaltyShrimp Leaves & Bark 250ml SaltyShrimp Leaves & Bark 1000ml

SaltyShrimp Leaves & Bark

€ 6,95
€ 69,50 / l
Inclusief belasting
v.a. € 6,95

Met Leaves & Bark worden de waardevolle stoffen toegevoegd die in Indiase amandelblaadjes en verschillende schors zitten, zonder dat het water zichtbaar kleurt. Ze kunnen helpen om uw aquarium biologisch in balans te brengen en kunnen zelfs de veerkracht van de dieren tegen ziekteverwekkers zoals schadelijke bacteriën of virussen vergroten.

Keuze uit 3 uitvoeringen:
100 ml, 250 ml of 1000 ml

Inhoud
Aantal
direct leverbaar

Er zijn nog geen reviews.

Salty Shrimp Leaves & Bark

Extract van catappa-bladeren en verschillende blaffen

Met Leaves & Bark worden de waardevolle stoffen toegevoegd die in Indiase amandelblaadjes en verschillende schors van voornamelijk tropische bomen zitten, zonder dat het water zichtbaar kleurt. Ze kunnen helpen om uw aquarium biologisch in balans te brengen en kunnen zelfs de veerkracht van de dieren in uw aquarium tegen ziekteverwekkers zoals schadelijke bacteriën of virussen vergroten.

Indiase amandelblaadjes en verschillende soorten schors zijn dankzij hun positieve invloed erg populair en worden al jaren in de aquariumhobby gebruikt. Helaas hebben natuurlijke materialen de neiging om alle actieve stoffen binnen een paar dagen af ​​te geven, en die verwijder je bij het verversen van water. Ook worden ze afgebroken tijdens de natuurlijke processen in het aquarium. Wat overblijft is dood organisch materiaal dat langzaam vergaat en na verloop van tijd wordt afgebroken door bacteriën en andere micro-organismen. Bovendien kunnen bladeren en schors het water behoorlijk verkleuren, wat niet bij elke situatie wenselijk is. Met Leaves & Bark kunt u de positieve stoffen gemakkelijk en comfortabel aanvullen zonder dat u elke week nieuwe bladeren of stukjes schors hoeft toe te voegen.

Indiase amandelbladeren worden geoogst van de Indiase amandelboom, Terminalia catappa. Ze bevatten grote hoeveelheden verschillende secundaire fytochemicaliën zoals flavonoïden, humuszuren (humuszuur en fulvinezuur), tannines, iridoïden, pyrethroïden en saponines. Van deze stoffen is bekend dat ze bacteriën remmen, ontstekingen voorkomen, weefselherstel helpen en de slijmvliezen van vissen en ongewervelden beschermen, waardoor ze veerkrachtiger worden. Bovendien vergroten ze de paaibereidheid bij garnalen en siervissen, kunnen ze voorkomen dat de eieren besmet raakt met schimmels en kunnen ze bij infecties een ondersteunende werking hebben op het immuunsysteem. Ze hebben zelfs het vermogen zich te binden aan giftige zware metalen in het water, waardoor ze onschadelijk worden - voor een goede waterkwaliteit.

De manier waarop de natuur bomen beschermt, is door hun schors, waar hun afweer tegen ziekteverwekkers en parasieten van buitenaf geconcentreerd is. Verschillende soorten schors worden traditioneel gebruikt als medicijn en verzorgingsproduct en met Leaves & Bark zijn ze nu geïntroduceerd in de aquariumhobby dankzij hun vele gunstige effecten.

We gebruiken de bast van de Afrikaanse pruim / kersenboom (Pygeum africanum), van de kattenklauw (Uncaria tomentosa), van de lapachoboom (Tabebuia impetiginosa), van de eik (Quercus) en de quebrachoboom (Aspidosperma quebracho-blanco).

Deze verschillende schorssoorten voegen onder andere tannines, humines, humuszuren, calcium en magnesium toe. Ze worden vooral gewaardeerd omdat ze ontstekingsremmende eigenschappen hebben, maar ze kunnen ook een positieve invloed hebben op de vruchtbaarheid, de vertering van je aquariumdieren optimaliseren, schimmels en parasieten bestrijden, virussen remmen en het immuunsysteem van je aquariumbewoners versterken.

Leaves & Bark gedetailleerd overzicht van werkzame stoffen

Flavonoïden
In water oplosbare flavonoïden zijn eigenlijk plantenkleurstoffen, die een belangrijke rol spelen in het metabolisme van de plant. Ze beschermen het tegen schade door micro-organismen en insecten. In het aquariumwater kunnen flavonoïden een anti-allergisch en ontstekingsremmend effect hebben.

Humuszuren
Humuszuren, donker van kleur, ontstaan ​​tijdens de afbraak van organisch materiaal. Ze hebben een zeer gunstige invloed op een groot aantal vitale functies bij garnalen en vissen, maar ze kunnen ook de pH van het water verlagen, zich binden aan giftige stoffen en het algehele welzijn van de dieren in het aquarium verhogen.

Tannines
In water oplosbare tannines zijn looistoffen die door planten worden geproduceerd en ze worden bijvoorbeeld in grote hoeveelheden aangetroffen in Indiase amandelblaadjes. Ze kunnen het kiemgetal in het water aanzienlijk verminderen.

Saponinen / triterpenoïden
Saponinen / triterpenoïden zijn werkzame stoffen die in veel medicinale planten voorkomen. Ze kunnen het immuunsysteem versterken, zijn ontstekingsremmend, lossen slijm op en stimuleren de aanmaak van hormonen. Bovendien kunnen ze de opname van andere stoffen in de darm verhogen.

Wat zijn de effecten van Leaves & Bark?

Tegen bacteriën
De werkzame stoffen in de Indiase amandelbladeren en de schors die worden gebruikt bij de productie van Leaves & Bark remmen bacteriën en kunnen ze zelfs doden. Dit effect wordt voornamelijk veroorzaakt door flavonoïden (zoals bijvoorbeeld quercetine en kaempferol).

Tegen schimmels
Van de heilzame stoffen die aanwezig zijn in Indiase amandelbladeren en boomschors is bovendien bekend dat ze schimmels remmen. In de aquariumhobby worden al jaren Indiase amandelblaadjes en verschillende soorten bast gebruikt als preventie en als remedie tegen schimmelinfecties.

Tegen ontstekingen
Leaves & Bark kan worden gebruikt om ontstekingsprocessen te stoppen dankzij een hele reeks verschillende zeer actieve stoffen: flavonoïden en tannines, maar ook triterpenoïden / saponines.

Tegen vrije radicalen
Tannines kunnen een sterk anti-oxidatieve werking hebben, ze kunnen gebruikt worden om de zeer reactieve vrije radicalen, atomen of moleculen op te vangen die anders grote schade zouden aanrichten aan het organisme. Tannines zijn zeer effectief in het binden aan hen, waardoor vrije radicalen onschadelijk worden.

Voor de slijmvliezen
Tannines hebben een licht adstringerend effect omdat ze reageren met eiwitten in de slijmvliezen, waardoor ze minder doordringend zijn voor micro-organismen en parasieten - een geweldige preventie voor witte vlekziekte / ick bij vissen en veel bacteriële infecties.

Salty Shrimp Leaves & Bark Gebruik / dosering

Direct voor gebruik goed schudden
Voeg wekelijks 1 ml (ca. 12 druppels) per 10 liter aquariumwater toe.


Beschikbare verpakkingsgrootten (schroeffles)

100 ml (voldoende voor ca. 1000 l aquariumwater)
250 ml (voldoende voor ca. 2500 l aquariumwater)
10000 ml (voldoende voor ca. 10.000 l aquariumwater)


Verkrijgbaar in 3 uitvoeringen:

Artikel-Nr
Inhoud
SSC-LB-100 100 ml
SSC-LB-250 250 ml
SSC-LB-1000 1000 ml
GG-LB-100

Datasheet

Product soort:
Waterkwaliteit
Productnaam:
Leaves & Bark
Artikel nummer:
meerdere opties
Fabrikant:
SaltyShrimp
Inhoud:
100, 250 of 1000 ml

Specifieke referenties

ean13
4260361271426