Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?
HS Aqua PO4-test (fosfaat)
HS Aqua PO4-test (fosfaat)
HS Aqua PO4-test (fosfaat) HS Aqua PO4-test (fosfaat)

PO4-test

€ 13,95
Inclusief belasting
Fosfaat is een eindproduct uit de afbraak van organische stoffen zoals voedselresten, ontlasting van de vissen etc. In hoge concentraties kan dat groei van algen veroorzaken. Fosfaat is ook een belangrijke voedingsbron voor aquariumplanten. Gebruik deze fosfaat test regelmatig om inzicht in de processen in het aquarium te krijgen.

Inhoud: (ca. 40 tests)
Aantal
direct leverbaar

3 op voorraad
Er zijn nog geen reviews.

HS Aqua PO4-test (Fosfaat)

Fosfaat is een eindproduct uit de afbraak van organische stoffen zoals voedselresten, ontlasting van de vissen etc. In hoge concentraties kan dat groei van algen veroorzaken. Fosfaat is ook een belangrijke voedingsbron voor aquariumplanten. Het heeft echter de voorkeur om de PO4- waarde in het aquarium zo laag als mogelijk te houden. Waarden tot 0,5 mg/l zijn acceptabel. Gebruik deze fosfaat test regelmatig om inzicht in de processen in het aquarium te krijgen.

Let op! Fosfaat heeft de neiging zwaar oplosbare zouten te vormen die samen met het slib op de bodem neerslaan. Verwijder dus regelmatig het slib van de bodem.

Deze test meet betrouwbaar en nauwkeurig de Fosfaat waarde in zoet-, zeewateraquaria en vijvers

Inhoud: (ca. 40 tests), één meetcilinder, één kleurschaal, één gebruiksaanwijzing

Hoge Fosfaatwaarde in het aquarium? Wat nu?

Een hoge fosfaarwaarde in het aquarium hoeft niet direct een probleem te zijn. Zoals gezegd is fosfaat een belangrijke voeding voor planten. In een aquascape met veel planten en in verhouding weinig vissen/afvalstoffen, komt er van nature weinig fosfaat in het water. In zo'n situatie kan het zelfs zinvol zijn om fosfaat toe te voegen.
Is er meer fosfaat aanwezig dan de planten op kunnen nemen en er dus een verkeerde balans in het aquatisch milieu is, dan kande fosfaatwaarde op de volgende manier worden verlaagd:
- minder voeren
- meer water verversen
- vuil van de bodem en uit het filter verwijderen
- minder dieren in het aquarium houden
- meer (snelgroeiende) planten in het aquarium plaatsen

HS-0031736

Datasheet

Product soort:
Waterkwaliteit
Productnaam:
PO4-test
Artikel nummer:
0031736
Fabrikant:
HS Aqua
Inhoud:
(ca. 40 tests)
Toebehoren:
één meetcilinder, één kleurschaal, één gebruiksaanwijzing