facebookbutton

Laat een bericht achter


Sorry, op dit moment is er niemand beschikbaar. Laat een bericht achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Laat een bericht achter
HS Aqua NO2-test (nitriet) Bekijk groter
HS Aqua NO2-test (nitriet)
 • HS Aqua NO2-test (nitriet)
 • HS Aqua NO2-test (nitriet)

NO2-test

€ 10,95

direct leverbaar

Voorraad

Beoordelingen en reviews

Er is nog geen review geplaatst
in deze taal

  HS Aqua NO2-test (Nitriet)

  Wat is de nitriet waarde?

  Voedselresten, ontlastingen van vissen en andere organische afval in aquaria of vijvers wordt door bacteriën in meerdere stappen verwerkt. De eerste stap is de bacteriële verwerking van ammonium tot nitriet. Nitriet is en zeer giftig tussenproduct. Met behulp van in het water opgeloste zuurstof verwerken andere nuttige bacteriën in het filter het nitriet verder tot in normale hoeveelheden ongevaarlijk nitraat. Vooral tijdens het opstarten van een aquarium zijn al deze nuttige bacteriën nog niet voldoende ontwikkelt. Hierdoor verlopen de verschillende afbraak stappen nog niet volledig waardoor zicht tussenproducten kunnen ophopen. Het is dus belangrijk om het nitrietgehate regelmatig te controleren, vooral in de opstartfase, na filterreiniging en na de dosering van medicijnen. Het nitrietgehalte is in goed functionerende aquaria of vijvers niet aantoonbaar. Nitrietconcentraties boven 0,3 mg/l zijn op lange termijn schadelijk voor vissen. Waarden boven 1 mg/l zijn ook op korte termijn gevaarlijk .

  Hoe kan men Nitriet verwijderen?
  Als de kans op vergiftigingen door nitriet aanwezig is (nitrietconcentratie > 1 mg/l) is het van groot belang om zo snel mogelijk water te verversen zodat de nitrietconcentratie snel daalt. Een goede beluchting helpt de bacteriën om het nitriet snel te verwerken.
  Om het ontstaan van nitriet te voorkomen is het van belang om nooit water te verversen en tegelijkertijd het filter schoon te maken. Hierdoor worden te veel nuttige bacteriën verwijderd en wordt het biologisch evenwicht verstoord. Beter is om na het water verversen enkele dagen te wachten en pas dan het filter schoon te maken.
  Voeg tijdens het opstarten van een aquarium een goede bacterie startcultuur zoals HS aqua Bacto Turbo toe. HS aqua Bacto Turbo bevat bijzonders snel werkende bacteriën die het nitriet verwerken. Met HS aqua Bacto turbo kunnen meteen vissen in een nieuw ingericht aquarium geplaatst worden.

  Inhoud: 4x 10ml (ca. 140 tests)

  Artikel nummer:0031718
  Product type:Waterkwaliteit
  Fabrikant:HS Aqua
  Type:NO2-test
  Inhoud:4x 10ml
  Bijzonderheden:ca. 140 tests