Stel hier uw vraag

Testlab - Water testen van het aquarium Bekijk groter

Testlab testkoffer

complete testkoffer. Voor het meten en testen van de waterkwaliteit van het aquarium. Meet de belangrijke waterwaardes zoals: pH, GH, KH, NH3, NO2 (nitriet), NO3 (nitraatgehalte) en PO4 (fosfaatgehalte) van het water in het aquarium.

1303

COL-05020292

Meer details

€ 37,90

1-2 weken

Voorraad

Beoordelingen en reviews

(4/5)
2 beoordeling(en) - 2 review(s)
Bekijk verspreiding

  Aquariumwater testen Colombo Testkoffer

  complete testkoffer. Voor het meten en testen van de waterkwaliteit van het aquarium. Meet de belangrijke waterwaardes zoals: pH (zuurtegraad), GH (totale hardheid), KH (carbonaathardheid), NH3 (Ammoniak), NO2 (nitriet), NO3 (nitraatgehalte) en PO4 (fosfaatgehalte) van het water in het aquarium.

   

  Door het aquariumwater te testen, kan men inzicht krijgen in de kwaliteit en geschiktheid van het water.

  Complete testset voor het meten van:

  Meten van de PH (zuurtegraad) van het aquariumwater:
  De pH- waarde geeft de zuurtegraad van het water aan. Water met een pH lager dan 7.0 is zuur. Daarboven basisch. De meeste tropische vissen voelen zich het prettigst bij een zure pH.

  Wij adviseren voor een beplant aquarium een pH tussen de 6,5 en 7,0.

   

  Meten van de GH (Gezamelijke Hardheid) van het aquariumwater:
  De GH geeft de totale hardheid van het water aan. Dat wil zeggen, de totale hoeveelheid zouten en mineralen die er in aanwezig zijn. De meeste tropische vissen en planten geven de voorkeur aan zacht water. Om de hardheid van het water te verlagen, kan met Osmosewater of regenwater worden ververst. In aquariumwater met een hoge hardheid en waar veel kalk in is opgelost, is minder vrij opneembare CO2 aanwezig. In water met een hoge hardheid moet in verhouding meer CO2 worden toegevoegd. Hoe harder het water, hoe lastiger het is om de pH naar beneden te krijgen.

  Wij adviseren voor een beplant aquarium een hardheid tussen de 6° en 8° GH.

   

  Meten van de KH (carbonaathardheid) van het aquariumwater:
  De KH, ook wel Carbonaat- of tijdelijke hardheid. Deze waarde treed op als buffer voor pH schommelingen bij het toevoegen van zuur, zoals CO2. Een hoge KH zal er voor zorgen dat de pH niet makkelijk schommelt. In een aquarium met een hoge KH, zal in verhouding veel meer CO2 moeten worden toegevoegd om de pH te laten zakken. In een aquarium met een lage KH schommelt de pH veel gemakkelijker. PH schommelingen kunnen stress opleveren bij vissen die hier gevoelig voor zijn. Om de KH van het water te verlagen, kan met Osmosewater of regenwater worden ververst.

  Wij adviseren voor een beplant gezelschapsaquarium een KH van 3° tot 4° bij een verantwoorde CO2 bemesting.

   

  Meten van NH3(Ammoniak) van het aquariumwater:
  Ammoniak is schadelijk voor vissen en vergroot de kans op algen. Vooral bij een aquarium met weinig bacteriologisch activiteit kan er Ammoniak aanwezig zijn.(bijv. pas ingericht aquarium, slechte filter of te veel vissen) Bij te hoge waardes moet direct 50% van het water worden ververst. Normaal gezien wordt Ammoniak door bacteriën omgezet in minder schadelijke stoffen. Ook kan er worden gefilterd over Zeoliet.

  Ons advies is om er voor te zorgen dat de Ammoniak waarde 0 is.

   

  Meten van NO2(Nitriet) van het aquariumwater:
  Nitriet is minder giftig dan Ammoniak, maar nog steeds giftig voor onze vissen. Het moet door bacteriën nog worden omgezet naar NO3 (Nitraat). Bij aanwezigheid van nitriet moet er direct 50% water worden ververst. Dagelijks, net zo lang tot de waarde 0 is en dat er bacteriën aanwezig zijn om het Nitriet om te zetten in Nitraat (NO3).

  Ons advies is een Nitrietgehalte van 0.

   

  Meten van NO3 (Nitraat) van het aquariumwater:
  Nitraat is het eindproduct in het nitrificatieproces (bacteriën zetten stikstofverbindingen(N) van NH3 > NO2 > NO3). Het Nitraat is een voedingsstof voor onze aquariumplanten. Een (in verhouding met andere voedingsstoffen) té veel aan Nitraat kan zorgen voor algproblemen. Ook is het standaard in ons leiding water aanwezig.

  Ons advies voor een beplant aquarium is een Nitraatgehalte van 10-30 mg/L.

   

  Het meten van PO4 (fosfaat) van het aquariumwater:
  Fosfaat is een belangrijke voeding voor aquariumplanten. Het ontstaat bij afbraakprocessen van stoffen die fosfor bevatten. Het komt in het water door visvoer, vissenpoep, afsterven van blad. Ook is het standaard in ons leiding water aanwezig. Het is voor de groei een essentieel element. Een (in verhouding met andere voedingsstoffen) té veel aan Fosfaat kan zorgen voor algproblemen.

  Ons advies voor een beplant aquarium is een Fosfaatgehalte van 0,1-2 mg/L.

   

  Product type: Waterkwaliteit
  Fabrikant: Colombo
  Type: Testlab aquariumwater testen
  Inhoud: pH, GH, KH, NO2, NO3, PO4 en NH3

Reviews

Van op  05 Oct 2018 (Testlab testkoffer) :
(5/5

Werkt goed

Ik heb de testen uit deze koffer nu een aantal keer gebruikt en ik ben er erg tevreden over!

 Rapporteer
Van op  14 Sep 2014 (Testlab testkoffer) :
(3/5

aquarium testen

Duidelijke beschrijving, niet moeilijk uit te voeren. Onvoorstelbaar dat er testpotjes bijzitten die lekken wanneer je de vloeistof op en neer zwenkt. Daarom maar 3 sterren. Dit is toch wel een van de meest voor de hand liggende dingen die niet moeten gebeuren......

 Rapporteer

Bedankt voor uw product review. Hoewel je zou verwachten dat het deksel de cuvettes af zou sluiten, is het wel een teken dat er te hard wordt geschud. Op en neer schudden is af te raden. Beter is om, zoals in de beschrijving te zien is, kantelende bewegingen te maken of lichte draai bewegingen.

Antwoord van verkoper op 26 Nov 2017