Need help?


Send us a message and we ll get back to you soon.

Need help?
Blog navigation

Latest posts

Blog tags

Latest comments

Fighting brown algae and diatoms in the aquarium

7086 Views 2 Liked
1 Comment
(5)
Posted in: Algae

Leave a comment

Comments

 • Bruine alg
  By: Jean-Marc Haegeman On 10-12-2021
  Rating:
  5.0

  Wij hebben net een aquarium (Styleline 125 met de basic led verlichting 6500K) opgestart en nu last van bruin alg en gele verkleuring van het water. Momenteel verversen we het water 2 maal per week 30% van het water. Maar we willen toch wat extra ondersteuning bieden. Daarom dachten we eraan om Seachem Purigen toe te voegen aan onze filter. Ik zie op jullie website dat jullie dit verkopen? Hier had ik nog een paar vragen over.
  1 Is dit product hiervoor geschikt?
  2 Ik heb een Oase biomaster 250 als filter. Waar in de filter moet ik dit product dan plaatsen? Ik dacht het te plaatsen in het laatste compartiment daar zit nu een mousse biomaster 30ppi oranje. Moet ik deze mousse verwijderen of mag dit product daar gewoon bijgeplaatst worden? Eventueel andere tips zijn ook altijd welkom

  Replied by: Wilco Piest On 17-12-2021 Seachem Purigen zou ik niet direct adviseren om in te zetten tegen bruinalg. Purigen is wel altijd in te zetten voor het verbeteren van de helderheid van het water. Seachem PhosBond zou een veel betere keuze zijn tegen bruinalg. Dit soort filtermaterialen dan altijd zo laat mogelijk in het filterproces plaatsen. In dit geval is onder de oranje spons in het bovenste mandje een prima plek.