Rotala macrandra
Rotala macrandra
Rotala macrandra Rotala macrandra Rotala macrandra Rotala macrandra Rotala macrandra

Rotala macrandra

€ 6,50
Inclusief belasting

Rotala macrandra is een aquariumplant met een ongekende schoonheid, maar stelt helaas wel wat eisen aan het aquarium. Oorspronkelijk komt de plant uit India en wordt maximaal zo'n 40-50cm hoog. Onderwater ontwikkeld de plant in het aquarium mooie rode bladeren die een sierlijke indruk maken.

Volumekorting

Aantal Eenheidskorting U bespaart
2 5% Tot € 0,65
3 10% Tot € 1,95
4 15% Tot € 3,90
5 20% Tot € 6,50
Aantal
direct leverbaar

Voorraad
 Klant beoordelingen
 (4,8/5)  - 4 Beoordeling(en) - 4 review(s)
Bekijk verspreiding

Rotala macrandra 1-2-Grow!

Rotala macrandra is een aquariumplant met een ongekende schoonheid, maar stelt helaas wel wat eisen. Oorspronkelijk komt de plant uit India en wordt maximaal zo'n 40-50cm hoog. Onderwater ontwikkeld de plant in het aquarium mooie rode bladeren die een sierlijke indruk maken.

Plant in de middenzone een groep stengels, afzonderlijk van elkaar met genoeg tussenruimte, zodat licht ook de onderste bladeren kan bereiken. Op den duur zal de plant met zijscheuten de open ruimtes vullen. Bij slechte verlichting zullen de onderste delen van de stengel kaal worden. Om de plant te vermeerderen kunnen de toppen of scheuten worden afgeknipt en weer opnieuw worden geplant. 

Bij een goede verzorging produceert Rotala macrandra zuurstof belletjes die gemakkelijk zijn te zien op de bladeren. Zorg in de eerste plaats voor veel licht. CO2 bemesting en IJzer zullen ook zeker op prijs worden gesteld. Daarnaast draagt zacht water en voldoende fosfaat eveneens bij aan een majestueuze indruk.


Rotala macrandra is zeker niet gemakkelijkste aquariumplant, maar wel één van de allermooiste. In goede conditie is het de "koning van de rode planten" en geeft een mooi contrast met frisgroene planten !

Eigenschappen Rotala macrandra

Type: Stengelplant
Herkomst: Azië
Groeisnelheid: Gemiddeld
Hoogte: 20-30+ cm
Lichtbehoefte: > 1 Watt/L
CO2 behoefte: 15-25 mg/L
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk
Waarom In vitro aquariumplanten?

In vitro planten worden in een laboratorium onder steriele omstandigheden gekweekt. Kleine stukjes plantweefsel worden op speciale gel geplaatst en nieuwe, gezonde, algenvrije, pesticidenvrije, slakkenvrije, ziektevrije plantjes groeien op in het potje. Eén potje is rijk gevuld met tal van jonge scheuten, vol groeipotentie!

Gebruiksaanwijzing voor in vitro aquariumplanten:
Spoel voorzichtig alle gel zorgvuldig van de planten af onder een kraan. Knip de plantjes in kleine porties. Plant de stekjes zo veel mogelijk afzonderlijk van elkaar met een fijne pincet. Laat het groeien!

TRO-032TC

Datasheet

Fabrikant:
Tropica
Soort:
Rotala macrandra
Type:
Stengelplant
Hoogte:
20-30+ cm
Herkomst:
Azië
Groeisnelheid:
Gemiddeld
Lichtbehoefte:
Hoog (vanaf 30 Lm/L)
CO2 behoefte:
Hoog (15-25 mg/L)
Moeilijkheidsgraad:
Moeilijk
Artikel nummer:
TRO-032TC
door op  29 Oct 2020 (Rotala macrandra) :
(5/5

Mmm wat is dat

Toen ik de plantjes binnen kreeg dacht ik "wat is dat!!". Maar nadat ik ze in mijn aquarium had geplaatst moet ik toch bekennen dat het top kwaliteit is wat ik geleverd heb gekregen. Alle plantjes doen het perfect.

door op  13 Feb 2020 (Rotala macrandra) :
(4/5

Mooi

Met een portie kon ik maar 3 stekjes van maken. Dat is niet veel. Maar ze zijn wel erg mooi. Het groeit nu ook best goed. Dus binnenkort kan ik de nieuwe stekjes opnieuw planten.

door op  30 Oct 2019 (Rotala macrandra) :
(5/5

Wat een mooie plant

Zag er niet super uit in de cup maar dat is blijkbaar normaal bij dit plantje , nu weken verder. Is het de mooiste plant in mijn scape

Planten bestellen bij Azaqua: zo vers als maar kan


Wij leveren aquariumplanten graag zo vers mogelijk. Daarom is onze voorraad beperkt en leveren wij hoofdzakelijk op bestelling. Controleer altijd even de voorraad indicator. stock levels Bestelt u meer planten dan direct leverbaar zijn, dan geldt:
- Bestellingen vóór maandag worden op woensdag verzonden.*
- Bestellingen vóór woensdag worden op donderdag/vrijdag verzonden.
* Bestellingen met Aquaflora planten worden op donderdag/vrijdag verzonden.

Eerder samen gekocht met