Aquascapen begint bij "dé aquascape speciaalzaak"

Ontstaan uit hobby en gedreven door passie voor aquascapen:
Na jarenlang aquariumhouden, doe-het-zelven, boeken lezen en zo veel mogelijk informatie verzamelen, ontstaat de wens om het ultieme te bereiken. Op zoek naar het geheim, de techniek, de inspiratie en de producten die daar bij horen. Als perfectionist die op zoek is naar simpelweg het allerbeste voor zijn/haar passie, kon je voorheen eigenlijk vrijwel nergens terecht. Te vaak is er de teleurstelling geweest na het aankopen van ondeugdelijk materiaal of slechte adviezen van verkopers. Uiteindelijk is alleen het beste goed genoeg en als je eenmaal weet hoe kwaliteit voelt en functioneert, wil je gewoon nooit weer iets anders. Ontstaan uit hobby en gedreven door passie, bestaat het assortiment uit alleen de beste producten van de allerbeste materialen. Alle kennis omtrent aquascaping en opgedane ervaring met de producten is verwerkt in de productinformatie op de webshop.

Azaqua Aqua Design Amano Azaqua winkeloverzicht

Eerste aquascape winkel van Nederland

Azaqua is in 2012 gestart als webshop. Vanaf 5 januari 2019 is daarbij de fysieke winkel geopend voor iedereen die aquariumproducten graag zelf uit wil zoeken of behoefte heeft aan persoonlijk advies. Onze doelstelling is om enkel producten te verkopen die de natuurlijke beleving van een aquarium zo groot mogelijk maken. Ervaar de natuur van dichtbij en zo intensief mogelijk! Het houden van een Nature Aquarium en respect voor de levende natuur gaan hand in hand. Je zult bij ons dan ook geen wegwerpspullen vinden die het milieu onnodig belasten. Materialen van plastic, felgekleurd grind of andere onnatuurlijke materialen die afbreuk doen aan de natuurlijke indruk, zitten eveneens niet in het assortiment. Zaken waarvan je later ondervindt dat je door een verkoper bent voorgelogen, maken geen deel uit van onze handelswijze. Wij doen ons best iedereen zo goed mogelijk en op een eerlijke manier te informeren. Extra hulp, ondersteuning en informatie voorzien we graag en geheel vrijblijvend, vraag het gerust. Belangrijk om te weten is dat wij niets "moeten" verkopen, maar wij "mogen" verkopen en zien graag zo veel mogelijk mensen genieten van een prachtig aquarium! Wij zijn je mede hobbyist die je helpt om ook het beste te bereiken en leveren daar de juiste producten voor.

"Onze prachtige hobby verdient het mooiste dat er is"

azaqua hardscape

Aquascaping als basis voor een mooi aquarium


Aquaria en verlichting:
Een Optic-white aquarium en ADA aquarium die wij aanbieden zijn gemaakt van speciaal glas, wat veel helderder is dan gewoon glas. Het resultaat is dat de barrière tussen de ruimte en de inhoud van het aquarium lijkt te verdwijnen. Het lijkt haast of de vissen zweven in de ruimte en je de planten zo vast kunt pakken. Het gevoel dat de natuur onderdeel van de ruimte is en binnen handbereik is, wordt versterkt doordat de aquaria open zijn. Dus geen lompe lichtkappen die de onderwaterwereld met een deksel afsluiten. Geen storende kitranden in het zicht, zodat de volle aandacht naar de inrichting kan gaan.
Onder andere de Daytime en ADA verlichting in ons assortiment zijn gemaakt om de natuur er in zijn natuurlijke kleuren uit te laten zien, precies zoals de natuur dat bedoeld heeft. Niet extra rood, of extra blauw, maar gewoon helder fris. De verlichting heeft een mooi design, versterkt het open gevoel en doet geen afbreuk aan de algehele indruk.

Het beste bodemsubstraat/substraat systeem:
Het succes van een gezond aquarium begint met een goede basis. Wij leveren het complete ADA Substraat systeem welke bestaat uit ADA Aqua Soil, Power Sand en een aantal toevoegingen die er voor zorgen dat de bodem in optimale conditie is, maar vooral ook blijft! Uitstekende plantengroei en optimale omstandigheden voor bacteriën en micro-organismen. Hoewel er tegenwoordig veel alternatieven en imitatie in omloop is, blijft ADA Aqua Soil de allereerste en tevens de allerbeste, dankzij meer dan 10 jaar innovatie.

Glazen filterbuizen, Glazen CO2 diffusors etc.:
Glas is vrijwel niet zichtbaar onderwater. Men wordt dan ook zo min mogelijk afgeleid door storende elementen. De glazen filterbuizen hebben allemaal hun specifieke eigenschappen en in het ontwerp smelten functionaliteit en design perfect samen, zoals bij de meeste ADA producten. Aquariumtechniek is noodzakelijk en essentieel bij het begrijpen van de werking van een ecosysteem. Watercirculatie, verlichting en CO2 zijn voor het ecosysteem onmisbaar. De noodzakelijk CO2 diffusors zijn dan ook van helder glas en hebben een mooie vormgeving en optimale functionaliteit. Mooi design van noodzakelijke techniek in synergie met esthetiek.

Plantenvoeding en toevoegingen:
Gezonde plantengroei is het allerbelangrijkste in een mooi, gezond en fris aquarium. Een uitgebalanceerd aanbod aan plantenbemesting voor iedere specifieke situatie. In de opstartfase hebben planten andere voedingsstoffen nodig, dan wanneer zij volledig ingegroeid zijn. Ook na een snoeibeurt kunnen de planten stress ervaren en kunnen wij ze stimuleren om extra uitlopers aan te maken etc.

Het onderhoud:
Wij hebben uiteenlopende tools in het assortiment om aquariumplanten te aan te planten en te snoeien. Ook hierbij is het belangrijk dat de planten zo min mogelijk stress ervaren om snel weer uit te lopen. Pincetten met superfijne handling beschadigen de wortels zo min mogelijk. Scherpe, ergonomische scharen die met chirurgische precisie zijn te hanteren helpen bij het perfect in model brengen van plantengroepen etc. etc. Planten willen er graag mooi uit zien, want dat vergroot de kans op vermeerdering en overleven. Aan ons de schone taak om de natuur optimaal te doen stralen!

Decoratiematerialen:
Ook vind je bij ons een ruime selectie aan decoratiematerialen. Standaard hebben wij een mooie selectie Spiderwood en Mangrove hout op voorraad. Uniek aan onze webshop is, dat je vanachter de computer deze stukken kunt bestellen aan de hand van 4 duidelijke foto's!!!
Ook Dragon Stones en Seiryu Stenen zijn perfecte materialen om een hardscape in het aquarium mee te maken. Door de grillige vormen en gedetailleerde structuur, vergroten zij de optische schaal van het onderwaterlandschap! Onze hardscape materialen zijn van goede kwaliteit en hebben zo min mogelijk onnatuurlijk zaag- of snijvlakken.

Aanbiedingen:
Ken je dat? Koop je net een duur product, is deze de volgende maand in eens in de aanbieding met 25% korting. Erg vervelend, maar dat zal je bij ons niet gebeuren. Wij doen namelijk niet aan lukrake aanbiedingen. Alle producten (geen enkele uitgezonderd) zijn het geld stuk voor stuk waard. Ook hebben onze kwaliteitsproducten gemiddeld een langere levensduur. We weigeren om onderscheid te maken tussen Klant A en Klant B. Iedereen is gelijk en betaald dezelfde prijs en krijgt dezelfde service. Dat is wel zo eerlijk toch?

Azaqua showaquarium Azaqua winkeloverzicht1
Kortom;
Ben je op zoek naar de beste kwaliteit en het mooiste design van aquariumproducten die je in staat stellen om dichter in contact met de natuur te staan en waar je heel lang plezier van zult hebben? Bestel ze op: www.azaqua.nl

Service:
Naast alleen de beste producten hebben wij ook een uitstekende service. Ons advies is altijd gratis en vrijblijvend, dus neem bij vragen gerust contact met ons op en we helpen je graag verder!!

showroom

Azaqua in beeld