Slide background

Waarom kiezen voor Aqua Design Amano (ADA)?

ADA Nature Aquarium Gallery

"To know Mother Nature is to love her smallest creations. We create the natural eco-system in our aquarium, which leads to a better understanding of the global environment."

Alle Aqua Deisgn Amano (ADA Nature Aquarium Goods) zijn ontwikkeld op basis van opgedane ervaring bij de productie en ontwikkeling van vele Nature Aquariums. Alle ervaringen die door ADA zijn opgedaan in de afgelopen jaren zijn terug te vinden in de prestaties en het design van de producten. Dat is de reden waarom gebruikers het "ADA gevoel" herkennen in de Nature Aquarium Goods van ADA. Een simpel design waarbij al het overbodige is weggelaten, wat één van de grote kenmerken is, zorgt er voor dat het Nature Aquarium echt in het oog springt en er aantrekkelijker uit ziet. Nature Aquarium Goods van ADA zijn gemaakt om het plezier aan een prachtig Nature Aquarium te vergroten. Hopelijk gaan mensen meer om de natuur geven met behulp van een Nature Aquarium. Deze oprechte boodschap is terug te vinden in de Nature Aquarium Goods.

- "one who cannot love her smallest creations cannot claim to stand before nature" - Takashi Amano

Het ontstaan van Aqua Design Amano:

ADA_chronology deel1.pdf
ADA_chronology deel2.pdf
ADA_chronology deel3.pdf


De kracht van "HAND MADE"

In de afgelopen jaren dat het hebben van een Nature Aquarium populair is bij aquariumliefhebbers over de hele wereld, zijn er aquarium winkels te vinden met een uitgebreid assortiment aan aquariumproducten. De meeste producten zijn goedkope, betaalbare plastic items. Plastic producten zijn een symbool voor massaproductie en massaconsumptie. Het gevoel dat plastic (wegwerp) materialen opwekt staat in contrast met het natuurlijke, delicate gevoel van een Nature Aquarium. ADA hoopt dat gebruikers van Nature Aquarium Goods deze gedachte delen en producten zullen gebruiken die voor een lange periode meegaan. Dat is de reden waarom ADA zich gefocust heeft op "handgemaakte producten" sinds het eerste begin. Glaswerk en stainless steel producten welke zorgvuldig zijn gemaakt door de beste vakmensen, geven een warm en goed gevoel aan de unieke, handgemaakte producten. Glaswerk bijvoorbeeld, heeft een helderheid zoals water en heeft fraaie rondingen. Het heeft geen naden ten gevolge van het gebruik van mallen, zoals bij plastic wel het geval is. De ronde vorm en subtiele buigingen worden gemaakt op het gevoel van de vakman! Als we het glaswerk goed bekijken, zien we dat ieder stuk uniek is en iets andere vormen heeft. Het verschil is niet veroorzaakt door het ruig behandelen tijdens het proces, maar is het gevolg van het uitoefenen van iets andere krachten tijdens het buigen of het glasblazen. Dit kenmerk geeft de producten een unieke "look & feel" wat geen enkel ander plastic product kan. Uiteindelijk zullen de gedachte van de gebruiker en de eigenschappen van een handgemaakt product de enige logische keuze zijn voor het gebruik voor een langere periode. In deze consumptiemaatschappij vol met "weggooi" producten, zouden we juist de waarde in moeten zien van producten die jarenlang mee kunnen gaan.

CO2 Systeem

Voor fotosynthese hebben planten CO2 nodig. CO2 in het aquarium helpt aquariumplanten bij de groei en zullen er aantrekkelijker uitzien. We kunnen het proces van fotosynthese waarnemen bij de productie van zuurstof door assimilerende aquariumplanten. De Nature Aquarium Goods Diffusors zijn gemaakt om CO2 perfect op te lossen in het aquariumwater.

Filter Systeem
Als het hart van het Nature Aquarium, is het filter het belangrijkste onderdeel om het water helder te houden. Een grote filtercapaciteit met een grote hoeveelheid filtermateriaal zorgen er voor dat bacterien hun werk kunnen doen om het water schoon en helder te maken. Bacteriën worden gezien als de belangrijkste organismen bij het zuiveren van het water.


Het Aquarium
ADA Cube Gardens zijn gemaakt van glas met een zeer hoge helderheid. Ook worden zijn door vakmensen in elkaar gelijmd, waarbij een minimale hoeveelheid siliconen kit wordt gebruikt. Een verbinding die sterk genoeg is, maar zo min mogelijk afleiding veroorzaakt op de alghele indruk. De ADA Cube Gardens worden uitermate zorgvuldig gelijmd door ervaren vakmensen en de te verwachten schoonheid niet te discussie.

De Layout en onderhoud tools

Bij iedere stap in het vervaardigen en onderhouden van een aquascape is het juiste gereedschap nodig. De tools van ADA zijn ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring en biedt gereedschappen voor diverse soorten van werkzaamheden. Het gebruiksgemak, prestaties en design zijn een groot plezier om mee te werken. Handgemaakt om vele jaren mee te gaan.

Eenvoud is het beste
Om het beste uit het Nature Aquarium te halen, heeft ADA glas en stainless steel gekozen als belangrijkste materialen voor hun producten. Gezocht is naar materialen met dezelfde helderheid als water met elegante rondingen. Ook voor de stainless steel producten is gezocht naar een samenstelling die een lang leven garanderen. Bij beide types is het overbodige weggelaten. Geheel volgens de filosofie van ADA: Alles wat overbodig is, of afbreuk doet aan de aquascape moet worden weggelaten.

Substrate System

Het substraat is een belangrijke plek waar aquariumplanten hun wortels uitspreiden. Een van de dingen die een belangrijke rol spelen in het substraat zijn bacteriën. Bacteriën breken organische componenten af die zich in de bodem hebben opgehoopt tot anorganische componenten. Deze zullen uiteindelijk worden geabsorbeerd en dienen als voedingsstoffen voor aquariumplanten. Een substraat wat rijk is aan voedingsstoffen en waar veel activiteit door bacteriën in plaatsvindt is werkelijk een ideale omgeving.

Plantenvoeding

Een adequate toevoeging van vloeibare meststoffen is essentieel om de schoonheid van iedere aquariumplant naar boven te halen.  Het dagelijks toedienen van Kalium en sporenelementen is bijzonder belangrijk, omdat hiervan in een aquarium snel een te kort optreedt. ADA's unieke STEP methode helpt bij het optimaal laten groeien van aquariumplanten.

Visvoer en waterkwaliteit
Waterkwaliteit is een belangrijk onderwerp voor het houden van vissen en aquariumplanten. Om een goede waterkwaliteit te behouden, is het belangrijk om te voeren met een goede kwaliteit visvoer welke rijk is aan voedingsstoffen en gemakkelijk wordt verteerd. Als toevoeging dient regelmatig de waterkwaliteit en temperatuur te worden gecontroleerd.

Leer meer van de Natuur

In het Nature Aquarium vormt zich een klein, natuurlijk ecosysteem welke ook wel microflora wordt genoemd. Deze wordt gevormd door de interactie tussen aquariumplanten, vissen en micro-organismen. Het "eigen maken" van de wetten der natuur zijn gebaseerd op de filosofie van het Nature Aquarium, "Learning from Nature". Hiermee wordt bedoeld de schoonheid van de natuur te aanschouwen en te verwerken in het Nature Aquarium. We kunnen bijvoorbeeld een landschap observeren van een kustlijn met rotsen. Deze beelden en informatie van natuurlijke posities en onderlinge balans en verbindingen kunnen we opslaan in onze geest. De vergaarde beelden kunnen we vervolgens als nabootsen in een rots "iwagumi" layout. In ieder aspect zoekt het Nature Aquarium zijn inspiratie in de natuur en tracht het de schoonheid van het natuurlijke landschap in het aquarium te reproduceren. Het is daadwerkelijk een miniatuur stukje natuur met een expressie van universele schoonheid.

Bekijk de Engelstalige Let's Start with A product guide:
Lets_Start_with_A.pdf

 Alle Producten van ADA: Aqua Design Amano


Bekijk ook de artikelen: