Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?
Seachem Purigen 100ml
Seachem Purigen 100ml Seachem Purigen 250ml Seachem Purigen 500ml Seachem Purigen 1000ml Seachem Purigen Seachem Purigen ongeveer 100ml

Seachem Purigen

€ 14,99
€ 149,90 / l
Inclusief belasting
v.a. € 14,99

Seachem Purigen is een eersteklas filtermateriaal met de hoogste organische verwijderingscapaciteit voor kristalhelder aquarium water. Hoge waardes van ammonia, nitriet en nitraat kunnen voor algproblemen zorgen in het aquarium, maar blijven onder controle dankzij dit unieke filtermateriaal.

Purigen is verkrijgbaar in 100 ml, 250ml, 500ml, 1L
Let op: de 100ml wordt geleverd in een kant en klaar filternet.

Inhoud
Aantal
direct leverbaar

(4,9/5) uit 79 totale beoordelingen
Lees de recensies

Direct meebestellen

Combineer met

Seachem The Bag

Seachem The Bag

€ 13,99
MasterLine Zip Bag

MasterLine Zip Bag

€ 6,90

Seachem Purigen

Purigen is een eersteklas filtermateriaal met de hoogste organische verwijderingscapaciteit. Hoge waardes van ammonia, nitriet en nitraat kunnen voor algproblemen zorgen in het aquarium, maar blijven onder controle dankzij dit unieke filtermateriaal. Purigen beschikt over een enorme oppervlakte om onzuiverheden uit het water te filteren. Bovenal is het filtermateriaal van tijd tot tijd te regenereren.

Purigen beschrijving

Purigen is een hoogwaardig synthetisch absorberend middel dat anders is dan andere filtermaterialen. Het is geen mix van ionen wisselaars of absorbeerders, maar een uniek macro-poreus synthetisch polymeer dat opgeloste en niet-oplosbare onzuiverheden uit het water verwijdert met een capaciteit dat alle andere producten overtreft met meer dan 500%. Purigen houdt ammonia, nitraat en nitriet onder controle door stikstofhoudend organisch afval te verwijderen dat anders deze schadelijke verbindingen zou vrij laten. De invloed van Purigen op sporenelementen is minimaal. Het verhoogt significant het redox. Water wordt gepolijst tot een ongeëvenaarde helderheid. Purigen wordt geleidelijk donder naarmate het uitput en kan gemakkelijk worden vernieuwd door het te behandelen met bleek. Purigen is geschikt voor zowel zoet- als zeewater. 

Waarom werkt Purigen?

Purigen is een filtratie hars met de grootste capaciteit voor het verwijderen van organische verontreiniging. Geen andere producten komen in de buurt van het vermogen om mistig, troebel water zo ongekend kraakhelder te krijgen. Gele verkleuring van het water door driftwood wordt eveneens tegen gegaan. Anders dan andere producten op de markt dat eenvoudige ionenuitwisselingsharsen zijn, is Purigen specifiek ontworpen om een organische afvang hars te zijn. Wanneer andere harsen verzadigd raken door metalen en andere verontreiniging, is Purigen nog nauwelijks warmgelopen. Purigen negeert over het algemeen de eenvoudige elementaire verbindingen en heeft de extreme voorkeur stikstofhoudende organische stoffen. De primaire bron van stikstofhoudende verbindingen is afval. Vissen, koralen en zelfs planten produceren stikstofhoudend afval. Purigen verwijdert dat afval sneller en zorgvuldiger dan al het andere op de markt.

Capaciteit van Purigen

Purigen heeft een verhoogde capaciteit dankzij zijn enorme oppervlakte. Alle andere harsen op de markt zijn slechts bolvormige geëxtrudeerde bolletjes. Deze kralen blijven zelfs onder de microscoop glad. Purigen is zowel bolvormig als macroreticulair. Het heeft microscopisch kleine poriën die het bruikbare oppervlak vele malen groter maken dan een slechts een ronde bolvorm. De korrels zijn kleiner dan 1mm.


Seachem Purigen maakt het water kraakhelder, verwijdert verkleuring en kan vele malen worden geregenereerd!

Seachem Purigen gebruiksaanwijzing

Voor meer zekerheid gebruikt u de "Seachem The Bag". Elke 250ml behandelt zo'n 1000L gedurende maximaal 6 maanden. Uitputting wordt aangegeven door verkleuring van de parels naar donkerbruin tot zwart. Gebruik 100ml Purigen per 400 Liter aquariumwater. Overdoseren kan niet. Onderdoseren ook niet, maar het materiaal zal dan in kortere tijd dienen te worden geregenereerd.

Regeneratie van Purigen

Purigen kan worden geregenereerd. Naarmate het afvalstoffen absorbeert, zal Purigen veranderen van gebroken wit naar donkerbruin tot bijna zwart. Als het eenmaal is uitgeput, kan het worden geregenereerd met een oplossing van dunne bleek en water. De bleek zal letterlijk het organische materiaal "verbranden" die uit het aquariumwater zijn geabsorbeerd. Het materiaal is hierdoor eindeloos te gebruiken. Maak hiervoor een mengsel aan van één deel geurloze huishoudbleek op één deel water en laat het 24 uur weken. Hierna goed spoelen met water en in water laten weken. Het spoelen en weken net zo lang herhalen tot er geen chloor geur meer te vernemen is. Of doe een druppeltest op aanwezigheid van chloor. TIP: neem twee porties, zodat er altijd een schone portie gebruikt kan worden tijdens het regenereren van het andere en bewaar deze vervolgens voor de volgende wisselbeurt.

Verkrijgbaar in 100 ml, 250ml, 500ml, 1000ml
de 100ml verpakking wordt geleverd in een kant en klare filternet.

Extra informatie over Purigen

Purigen heeft geen invloed op de GH van het aquarium
Purigen heeft geen invloed op plantenvoeding met EDTA chelator
Purigen verwijdert geen nitraat uit het water, maar neemt het organisch materiaal weg dat door bacteriën wordt omgezet in nitraat.
Purigen verwijdert geen fosfaat
Purigen maakt water kristalhelder

SEA-0165

Datasheet

Product soort:
Filtermateriaal
Productnaam:
Purigen
Fabrikant:
Seachem
Inhoud:
100ml, 250ml, 500ml, 1000ml
Werking:
Chemisch

Specifieke referenties

ean13
000116016506

Download

Seachem Purigen

Safety Data (PDF)

Download (366.44KB)

Basics of filtration

Seachem basics (PDF)

Download (193.13KB)

Bijpassende accessoires

 • Seachem Prime
  Inhoud: 100 ml 250 ml 500 ml
  Prijs € 9,99
  v.a. € 9,99
  € 99,90 / l
 • Seachem The Bag
  Prijs € 13,99

Video