facebookbutton

Laat een bericht achter


Sorry, op dit moment is er niemand beschikbaar. Laat een bericht achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Laat een bericht achter
Seachem Purigen 100ml Bekijk groter
Seachem Purigen 100ml

Seachem Purigen

Seachem Purigen is een eersteklas filtermateriaal met de hoogste organische verwijderingscapaciteit voor kristalhelder aquarium water. Hoge waardes van ammonia, nitriet en nitraat kunnen voor algproblemen zorgen in het aquarium, maar blijven onder controle dankzij dit unieke filtermateriaal.

Verkrijgbaar in 100 ml, 250ml, 500ml, 1L
Let op: de 100ml wordt geleverd in een kant en klaar filternet.


Seachem

Meer details

€ 12,90

€ 129,00 per L

direct leverbaar

Klant beoordelingen

(4,9/5)
20 Beoordeling(en) - 20 review(s)
Bekijk verspreiding

Must-have accessoires

Combineer met

  Seachem Purigen

  Purigen is een eersteklas filtermateriaal met de hoogste organische verwijderingscapaciteit. Hoge waardes van ammonia, nitriet en nitraat kunnen voor algproblemen zorgen in het aquarium, maar blijven onder controle dankzij dit unieke filtermateriaal. Purigen beschikt over een enorme oppervlakte om onzuiverheden uit het water te filteren. Bovenal is het filtermateriaal van tijd tot tijd te regenereren.

  Purigen beschrijving

  Purigen is een hoogwaardig synthetisch absorberend middel dat anders is dan andere filtermaterialen. Het is geen mix van ionen wisselaars of absorbeerders, maar een uniek macro-poreus synthetisch polymeer dat opgeloste en niet-oplosbare onzuiverheden uit het water verwijdert met een capaciteit dat alle andere producten overtreft met meer dan 500%. Purigen houdt ammonia, nitraat en nitriet onder controle door stikstofhoudend organisch afval te verwijderen dat anders deze schadelijke verbindingen zou vrij laten. De invloed van Purigen op sporenelementen is minimaal. Het verhoogt significant het redox. Water wordt gepolijst tot een ongeëvenaarde helderheid. Purigen wordt geleidelijk donder naarmate het uitput en kan gemakkelijk worden vernieuwd door het te behandelen met bleek. Purigen is geschikt voor zowel zoet- als zeewater. 

  Waarom werkt Purigen?

  Purigen is een filtratie hars met de grootste capaciteit voor het verwijderen van organische verontreiniging. Geen andere producten komen in de buurt van het vermogen om mistig, troebel water zo ongekend kraakhelder te krijgen. Gele verkleuring van het water door driftwood wordt eveneens tegen gegaan. Anders dan andere producten op de markt dat eenvoudige ionenuitwisselingsharsen zijn, is Purigen specifiek ontworpen om een organische afvang hars te zijn. Wanneer andere harsen verzadigd raken door metalen en andere verontreiniging, is Purigen nog nauwelijks warmgelopen. Purigen negeert over het algemeen de eenvoudige elementaire verbindingen en heeft de extreme voorkeur stikstofhoudende organische stoffen. De primaire bron van stikstofhoudende verbindingen is afval. Vissen, koralen en zelfs planten produceren stikstofhoudend afval. Purigen verwijdert dat afval sneller en zorgvuldiger dan al het andere op de markt.

  Capaciteit van Purigen

  Purigen heeft een verhoogde capaciteit dankzij zijn enorme oppervlakte. Alle andere harsen op de markt zijn slechts bolvormige geëxtrudeerde bolletjes. Deze kralen blijven zelfs onder de microscoop glad. Purigen is zowel bolvormig als macroreticulair. Het heeft microscopisch kleine poriën die het bruikbare oppervlak vele malen groter maken dan een slechts een ronde bolvorm. De korrels zijn kleiner dan 1mm.


  Seachem Purigen maakt het water kraakhelder, verwijdert verkleuring en kan vele malen worden geregenereerd!

  Seachem Purigen gebruiksaanwijzing

  Voorzichtig spoelen voor gebruik. Gebruik een zeer fijn filternet (180 micron of minder, want de korrels zijn erg klein). Bij gebruik van een Perlonzak kunnen kleinere korrels door de gaatjes heen komen. Rek de perlonzak daarom niet te veel op en het zou probleemloos moeten werken. Voor meer zekerheid gebruikt u de "The Bag" van Seachem.
  Elke 250ml behandelt zo'n 1000L gedurende maximaal 6 maanden. Uitputting wordt aangegeven door verkleuring van de parels naar donkerbruin tot zwart. Gebruik 100ml Purigen per 400 Liter aquariumwater. Overdoseren kan niet. Onderdoseren ook niet, maar het materiaal zal dan in kortere tijd dienen te worden geregenereerd.

  Regeneratie van Purigen

  Purigen kan worden geregenereerd. Naarmate het afvalstoffen absorbeert, zal Purigen veranderen van gebroken wit naar donkerbruin tot bijna zwart. Als het eenmaal is uitgeput, kan het worden geregenereerd met een oplossing van dunne bleek en water. De bleek zal letterlijk het organische materiaal "verbranden" die uit het aquariumwater zijn geabsorbeerd. Het materiaal is hierdoor eindeloos te gebruiken. Maak hiervoor een mengsel aan van één deel geurloze huishoudbleek op één deel water en laat het 24 uur weken. Hierna goed spoelen met water en in water laten weken. Het spoelen en weken net zo lang herhalen tot er geen chloor geur meer te vernemen is. Of doe een druppeltest op aanwezigheid van chloor. TIP: neem twee porties, zodat er altijd een schone portie gebruikt kan worden tijdens het regenereren van het andere en bewaar deze vervolgens voor de volgende wisselbeurt.

  Verkrijgbaar in 100 ml, 250ml, 500ml, 1000ml
  de 100ml verpakking wordt geleverd in een kant en klare filternet.

  Extra informatie over Purigen

  Purigen heeft geen invloed op de GH van het aquarium
  Purigen heeft geen invloed op plantenvoeding met EDTA chelator
  Purigen verwijdert geen nitraat uit het water, maar neemt het organisch materiaal weg dat door bacteriën wordt omgezet in nitraat.
  Purigen verwijdert geen fosfaat
  Purigen maakt water kristalhelder

  Artikel nummer: meerdere opties
  Product type: Filtermateriaal
  Fabrikant: Seachem
  Type: Purigen
  Inhoud: 100ml, 250ml, 500ml, 1000ml
  Werking Chemisch

Reviews

door op  12 Sep 2020 (Seachem Purigen) :
(5/5

Kraakhelder

Doet wat het moet doen. Binnen 2 u al resultaat.

door op  31 Aug 2020 (Seachem Purigen) :
(5/5

Seachem Purigen

1e klas filtermateriaal voor je aquarium

door op  28 Jun 2020 (Seachem Purigen) :
(5/5

Geweldig product!

Aquariumwater leek net lauwe thee door afzetting van het drijfhout. Na 2 uurtjes over purigen filteren is het water weer kraakhelder! Heb wel 2 zakjes gebruikt voor 70 liter. 1 zakje zou genoeg moeten zijn, maar ik ben voorlopig niet van plan m'n filter te openen. Dus meer is beter in mijn geval

Accessoires