Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?

Botanicals

Aquarium botanicals zijn uitermate decoratief in het aquarium. Kijken we naar de natuur, dan ligt de bodem van rivieren, beken en poelen bezaaid met bladeren en takken. Botanicals zijn onmisbaar als het gaat om de natuur na te bootsen. Ze geven het aquarium een bruine tot gele kleur door de tanines. Deze helpen bij het verhogen van de gezondheid van dieren. Wij bieden eersteklas botanicles voor een garnalen of biotoop aquarium om op creatieve wijze de natuur na te kunnen bootsen.

Actieve filters

 • Beukenbladeren
  € 1,90

  Een eersteklas natuurproduct! Beukenbladeren verlagen de pH van het aquariumwater op natuurlijke wijze, zonder dat het water sterk verkleurt. De vrijkomende humuszuren zorgen er voor dat vissen zich prettig voelen en beukenbladeren zijn uitermate decoratief voor het biotoop aquarium!

  Inhoud: 30 stuks

 • Casuarina cones
  € 2,95

  Casuarina cones zijn een leuk alternatief voor Elzenproppen. De werking is vergelijkbaar. Casuarina cones geven tanines af aan het aquariumwater. Hierdoor zal het water een bruine tint krijgen en zal de pH verlagen.

  Verpakt per 10 of 25 stuks

 • Catappa bladeren
  € 1,95

  Catappa bladeren hebben vele goede eigenschappen en bieden een volkomen natuurlijke oplossing tegen huid- en vinproblemen bij vissen. Ook werken deze catappabladeren preventief tegen het beschimmelen van eieren en voorkomen stress bij vissen en garnalen.

  S = ca. 12 tot 17cm
  M = ca. 17 tot 23cm
  L = ca. 23 tot 27cm


  Per 5, 10 of 25 stuks verpakt

 • Catappa Bark tubes
  € 4,50
  Catappa Bark tubes zijn stukken gedroogde schors van de Zee Amandelboom. Catappa schors heeft een positieve invloed op de waterkwaliteit. Door de opgerolde vorm ontstaat er een veilige schuilplek voor garnalen. Catappa Bark gaat lang mee in aquarium.

  Lengte: 14 tot 18cm
  Gewicht: ca. 14 gram
  Prijs per stuk
 • Catappa Bark stripes
  € 4,50

  Catappa Bark stripes zijn stukken gedroogde schors van de Zee Amandelboom. Catappa schors heeft een positieve invloed op de waterkwaliteit. Catappa Bark gaat lang mee in aquarium.

  Lengte: ca. 8 tot 15cm
  Gewicht: ca. 20 gram
  Prijs: per zakje van 20 gram

 • Eikenbladeren
  € 1,90

  Eikenbladeren in het aquarium zijn ideaal voor natuurlijke decoratie in biotoop aquaria. De vrijkomende humuszuren en schuilplekken zorgen er voor dat vissen zich prettig voelen. Een eersteklas natuurproduct! 

  Inhoud: 25 stuks

 • Elzenproppen
  € 5,90

  Een eersteklas natuurproduct om de waterkwaliteit op natuurlijke wijze mee te optimaliseren. Elzenproppen verlagen de KH en PH door de afgifte van looizuren. Elzenproppen bevatten ook stoffen die op natuurlijke wijze vissen beschermen tegen schimmels en infecties en remt alggroei. Ideaal als decoratie en hulpmiddel in het garnalen aquarium!

  Inhoud: 50 gram

 • Hazelnoot mantels
  € 6,50

  Hazelnoot mantels zijn de verhoute vruchten van de boomhazelaar. Deze hebben een niet-alledaags voorkomen en zijn daarom erg leuk als decoratie in het aquarium.

  Inhoud: 3 stuks

 • Sterculia pod
  € 5,95
  Sterculia pods zijn houtachtige doppen/peulen van de Sterculia foetida boom. De boom groeit in de jungles van Zuidoost Azië. Zodra de peulen van de boom vallen, worden ze verzameld. In het aquarium kunnen ze worden gebruikt als natuurlijke schuilplaats. Het formaat is zo'n 10cm.

  Per stuk
 • Walnootbladeren
  € 3,60

  Van bladeren van de walnootboom is bekend dat zij een antibacteriële en schimmelremmende bezitten. Ze bevatten vele vitamines die helpen bij de spijsvertering, vruchtbaarheid en intensiveren van de kleuren. Niet voor niets worden ze al vele jaren met succes in het aquarium gebruikt. Een eersteklas natuurproduct!

  Inhoud: 25 stuks

 • Hobby Turfplaten (3st.)
  € 8,25
  Turfblokken kunnen in het aquarium als onderste laag worden gebruikt om af te dekken met grind. Door turf ontstaat een lichte verzuring in de bodem met een lagere pH waarde.

  Verpakt per 3 platen
 • Dennerle Catappa Leaves
  € 10,99
  Bladeren van de tropische amandelboom. Dennerle Catappa Leaves zijn de rijpe, gedroogde bladeren van de Ketapangboom (tropische amandelboom). Deze Catappa bladeren zijn rijk aan tal van natuurlijk werkzame stoffen. Zo zijn meervallen en garnalen dol op de bladeren als bron van waardevol bijvoer.

  Inhoud: 10 stuks
 • Dennerle Catappa Bark
  € 8,99

  Catappa Bark is de schors van de Zee-Amandelboom. Naast zijn Catappabladeren is ook de schors zeer geschikt om in het aquarium te gebruiken. Catappa Bark heeft dezelfde eigenschappen en beschermt tegen bacteriën en schimmels. Het aquariumwater wordt op een natuurlijke manier voorzien van huminezuren en verlaagt de pH.

  Inhoud: 10 stuks

 • Dennerle Black Cones
  € 6,99

  Dennerle Black Cones zijn kegelvruchten van de Els. Deze Elzenproppen beschikken over waardevolle huminezuren en looistoffen die een positieve uitwerking hebben op aquariumvissen. Deze stoffen komen ook in hun natuurlijke habitat voor en verbeteren de natuurlijke weerstand. Bovendien zijn ze erg decoratief.

  Inhoud: ca. 50 stuks

 • Dennerle Catappa Bark Nano
  € 6,99

  Catappa Bark is de schors van de Zee-Amandelboom. Naast zijn Catappabladeren is ook de schors zeer geschikt om in het aquarium te gebruiken. Catappa Bark heeft dezelfde eigenschappen en beschermt tegen bacteriën en schimmels. Het aquariumwater wordt op een natuurlijke manier voorzien van huminezuren en verlaagt de pH.

  Inhoud: 8 stuks (ca. 80 mm)

 • Dennerle Catappa Leaves Nano
  € 6,99
  Bladeren van de tropische amandelboom. Dennerle Catappa Leaves nano zijn de rijpe, gedroogde bladeren van de Ketapangboom (tropische amandelboom). Deze Catappa bladeren zijn rijk aan tal van natuurlijk werkzame stoffen. Zo zijn meervallen en garnalen dol op de bladeren als bron van waardevol bijvoer.

  Inhoud: 12 stuks (ca.8x5cm)
 • Dennerle Black Cones Nano
  € 5,99

  Dennerle Black Cones Nano zijn kegelvruchten van de Els. Deze Elzenproppen beschikken over waardevolle huminezuren en looistoffen die een positieve uitwerking hebben op aquariumvissen. Deze stoffen komen ook in hun natuurlijke habitat voor en verbeteren de natuurlijke weerstand. Bovendien zijn ze erg decoratief.

  Inhoud: ca. 25 stuks

 • Spiderwood Twigs 15-25cm
  € 5,95
  Verkrijgbaar in 100 en 250 gram
 • Ancient Root
  € 24,90
  Ancient Roots brengen iedere aquascape naar een hoger niveau. Het zijn hele fijne wortels, waarmee verbluffende details zijn aan te brengen in een aquascape. Bij Indonesian style aquascapes kan het eigenlijk niet ontbreken en ze worden vaak gezien in de IAPLC deelnemende aquascapes.

  Aantal: per bundel
 • Mini Root Twigs
  € 8,90
  Mini Root Twigs zijn de ideale aanvulling om details toe te voegen. Een hardscape die wordt opgebouwd met Driftwood, kan van enorm veel extra details worden voorzien met deze takjes.

  Aantal: per 10 takjes