Filter op

Prijs

Prijs

 • € 1,00 - € 25,00

Botanicals

Aquarium botanicals zijn uitermate decoratief in het aquarium. Kijken we naar de natuur, dan ligt de bodem van rivieren, beken en poelen bezaaid met bladeren en takken. Botanicals zijn onmisbaar als het gaat om de natuur na te bootsen. Ze geven het aquarium een bruine tot gele kleur door de tanines. Deze helpen bij het verhogen van de gezondheid van dieren. Wij bieden eersteklas botanicles voor een garnalen of biotoop aquarium om op creatieve wijze de natuur na te kunnen bootsen.

Er zijn 29 producten.

Item 1-24 van 29 in totaal item(s)

Actieve filters

 • Ancient Root
  € 24,90
  Ancient Roots brengen iedere aquascape naar een hoger niveau. Het zijn hele fijne wortels, waarmee verbluffende details zijn aan te brengen in een aquascape. Bij Indonesian style aquascapes kan het eigenlijk niet ontbreken en ze worden vaak gezien in de IAPLC deelnemende aquascapes.

  Aantal: per bundel
 • Bananenbladeren
  € 2,95
  Bananenbladeren kunnen in het aquarium worden gebruikt als antibacterieel, anti-parasitair en anti-schimmel middel. Het houdt het aquarium daarmee vrij van pathogenen, wat resulteert in gezondere vissen. Daarnaast hebben ze, net als Catappa bladeren, een stress verlagende werking.

  Inhoud: ca. 5 bladeren per zakje (ca. 10 gram)
  Afmeting: ca. 10x35cm
 • Beukenbladeren
  € 1,90

  Een eersteklas natuurproduct! Beukenbladeren verlagen de pH van het aquariumwater op natuurlijke wijze, zonder dat het water sterk verkleurt. De vrijkomende humuszuren zorgen er voor dat vissen zich prettig voelen en beukenbladeren zijn uitermate decoratief voor het biotoop aquarium!

  Inhoud: 30 stuks

 • Casuarina cones
  Aantal: 10 stuks 25 stuks
  € 2,95

  Casuarina cones zijn een leuk alternatief voor Elzenproppen. De werking is vergelijkbaar. Casuarina cones geven tanines af aan het aquariumwater. Hierdoor zal het water een bruine tint krijgen en zal de pH verlagen.

  Verpakt per 10 of 25 stuks

 • Catappa bladeren
  Aantal: 5 stuks 10 stuks 25 stuks
  Maat: S M L
  € 1,95

  Catappa bladeren hebben vele goede eigenschappen en bieden een volkomen natuurlijke oplossing tegen huid- en vinproblemen bij vissen. Ook werken deze catappabladeren preventief tegen het beschimmelen van eieren en voorkomen stress bij vissen en garnalen.

  S = ca. 12 tot 17cm
  M = ca. 17 tot 23cm
  L = ca. 23 tot 27cm


  Per 5, 10 of 25 stuks verpakt

 • Catappa Bark tubes
  € 4,50
  Catappa Bark tubes zijn stukken gedroogde schors van de Zee Amandelboom. Catappa schors heeft een positieve invloed op de waterkwaliteit. Door de opgerolde vorm ontstaat er een veilige schuilplek voor garnalen. Catappa Bark gaat lang mee in aquarium.

  Lengte: 14 tot 18cm
  Gewicht: ca. 14 gram
  Prijs per stuk
 • Catappa Bark stripes
  € 4,50

  Catappa Bark stripes zijn stukken gedroogde schors van de Zee Amandelboom. Catappa schors heeft een positieve invloed op de waterkwaliteit. Catappa Bark gaat lang mee in aquarium.

  Lengte: ca. 8 tot 15cm
  Gewicht: ca. 20 gram
  Prijs: per zakje van 20 gram

 • Eikenbladeren
  € 1,90

  Eikenbladeren in het aquarium zijn ideaal voor natuurlijke decoratie in biotoop aquaria. De vrijkomende humuszuren en schuilplekken zorgen er voor dat vissen zich prettig voelen. Een eersteklas natuurproduct! 

  Inhoud: 25 stuks

 • Elzenproppen
  € 5,90

  Een eersteklas natuurproduct om de waterkwaliteit op natuurlijke wijze mee te optimaliseren. Elzenproppen verlagen de KH en PH door de afgifte van looizuren. Elzenproppen bevatten ook stoffen die op natuurlijke wijze vissen beschermen tegen schimmels en infecties en remt alggroei. Ideaal als decoratie en hulpmiddel in het garnalen aquarium!

  Inhoud: 50 gram

 • Guave bladeren
  € 2,95
  Guave bladeren staan bekent om hun anti-bacteriële werking. In het aquarium vormt zich een biofilm over de bladeren. Garnalen, kreeften, slakken en vissen voeden zich hiermee. Guave bladeren zijn een natuurlijk onderdeel van het habitat van garnalen.

  Inhoud: 10 stuks
  ca. 12-14cm
 • Hazelnoot mantels
  € 6,50

  Hazelnoot mantels zijn de verhoute vruchten van de boomhazelaar. Deze hebben een niet-alledaags voorkomen en zijn daarom erg leuk als decoratie in het aquarium.

  Inhoud: 3 stuks

 • Jackfruit bladeren
  € 2,95

  Jackfruit bladeren zijn afkomstig van de Artocarpus heterophyllus. Deze boom is familie van van vijg en moerbei en komt veel voor in Azië. Bladeren vallen van de bomen en belanden in beekjes en rivieren. Zij vormen een onderdeel van het natuurlijke habitat van killivissen, goerami's, barbelen etc. In het water laten ze tanines los die het water een bruine kleur geven en het water zuurder maken.

  Inhoud: 10 stuks
  Formaat: ca. 10-18cm

 • Kokosnoot bloemen
  € 6,85

  Kokosnoot bloemen kunnen uitstekend dienen als natuurlijke decoratie in het aquarium. De gedroogde bloemblaadjes worden houtachtig en blijven lang goed in het aquarium. In een biotoop aquarium geven ze direct een tropische uitstraling.

  Lengte: max. 30cm (sommige bloemen hebben geen steel)
  Inhoud: 3 stuks

 • Mango bladeren
  € 2,95
  Mango bladerenzijn net als Catappa bladeren en andere botanicals zeer geschikt voor gebruik in het aquarium. De bladeren beschikken over schimmel- en bacterie werende eigenschappen. Tijdens de natuurlijke afbraak ontstaat een biofilm op de bladeren waarin vele micro-organismen leven. Garnalen, kreeften, slakken en vissen voeden zich hiermee. Mango bladeren zijn onderdeel van natuurlijke habitats van vele vissoorten.

  Inhoud: 10 stuks
  Formaat: ca. 12-21cm
 • Mangrove bladeren
  € 8,90
  Mangrove bladeren bieden net als andere bladeren voor het aquarium een uitstekend oppervlak voor een biofilm. Bij de afbraak van de bladeren zijn ontzettend veel micro-organismen betrokken. Alle garnalen voeden zich er mee. Met de aanwezigheid van bladeren is er altijd natuurlijk voedsel aanwezig voor garnalen, ook voor de baby garnalen.

  Inhoud: ca. 25-30 stuks
  Formaat: ca. 6-15cm
 • Mahogany pods
  € 2,70
  Mahogany pods zijn de houtachtige omhulsels van de zaden van de Swietenia mahagoni boom. Deze zijn zo'n 10cm lang en kunnen in het aquarium worden gebruikt als natuurlijke schuilplaats.

  Formaat ca. 8-15 cm lang
  Per stuk
 • Mini Root Twigs
  € 8,90
  Mini Root Twigs zijn de ideale aanvulling om details toe te voegen. Een hardscape die wordt opgebouwd met Driftwood, kan van enorm veel extra details worden voorzien met deze takjes.

  Aantal: per 10 takjes
 • Spiderwood Twigs 15-25cm
  Inhoud: 100 gram 250 gram
  € 5,95
  Verkrijgbaar in 100 en 250 gram
 • Sterculia pod
  € 5,95
  Sterculia pods zijn houtachtige doppen/peulen van de Sterculia foetida boom. De boom groeit in de jungles van Zuidoost Azië. Zodra de peulen van de boom vallen, worden ze verzameld. In het aquarium kunnen ze worden gebruikt als natuurlijke schuilplaats. Het formaat is zo'n 10cm.

  Per stuk
 • Walnootbladeren
  € 3,60

  Van bladeren van de walnootboom is bekend dat zij een antibacteriële en schimmelremmende bezitten. Ze bevatten vele vitamines die helpen bij de spijsvertering, vruchtbaarheid en intensiveren van de kleuren. Niet voor niets worden ze al vele jaren met succes in het aquarium gebruikt. Een eersteklas natuurproduct!

  Inhoud: 25 stuks

 • Hobby Turfplaten (3st.)
  € 8,95
  Turfblokken kunnen in het aquarium als onderste laag worden gebruikt om af te dekken met grind. Door turf ontstaat een lichte verzuring in de bodem met een lagere pH waarde.

  Verpakt per 3 platen
 • Dennerle Catappa Leaves
  € 10,99
  Bladeren van de tropische amandelboom. Dennerle Catappa Leaves zijn de rijpe, gedroogde bladeren van de Ketapangboom (tropische amandelboom). Deze Catappa bladeren zijn rijk aan tal van natuurlijk werkzame stoffen. Zo zijn meervallen en garnalen dol op de bladeren als bron van waardevol bijvoer.

  Inhoud: 10 stuks
 • Dennerle Catappa Bark
  € 8,99

  Catappa Bark is de schors van de Zee-Amandelboom. Naast zijn Catappabladeren is ook de schors zeer geschikt om in het aquarium te gebruiken. Catappa Bark heeft dezelfde eigenschappen en beschermt tegen bacteriën en schimmels. Het aquariumwater wordt op een natuurlijke manier voorzien van huminezuren en verlaagt de pH.

  Inhoud: 10 stuks

 • Dennerle Black Cones
  € 6,99

  Dennerle Black Cones zijn kegelvruchten van de Els. Deze Elzenproppen beschikken over waardevolle huminezuren en looistoffen die een positieve uitwerking hebben op aquariumvissen. Deze stoffen komen ook in hun natuurlijke habitat voor en verbeteren de natuurlijke weerstand. Bovendien zijn ze erg decoratief.

  Inhoud: ca. 50 stuks