Walnootbladeren

Walnootbladeren

€ 3,60
€ 0,14 / Pcs.
Inclusief belasting

Van bladeren van de walnootboom is bekend dat zij een antibacteriële en schimmelremmende bezitten. Ze bevatten vele vitamines die helpen bij de spijsvertering, vruchtbaarheid en intensiveren van de kleuren. Niet voor niets worden ze al vele jaren met succes in het aquarium gebruikt. Een eersteklas natuurproduct!

Inhoud: 25 stuks

Aantal
direct leverbaar

(3/5) uit 2 beoordelingen
Lees de reviews

Walnootbladeren

  • Verlaagt de pH en KH op natuurlijke wijze
  • Bevat veel tannines die de waterkwaliteit verbetern
  • Bevat veel micro-scopisch voedsel voor garnalen
  • Bevat stoffen die alggroei tegen gaan
  • Helpt bij de preventie van ziekten en schimmels
  • Biedt natuurlijke schuilmogelijkheden voor vissen

Van bladeren van de walnootboom is bekend dat zij een antibacteriële en schimmelremmende bezitten. Ze bevatten vele vitamines die helpen bij de spijsvertering, vruchtbaarheid en intensiveren van de kleuren. Niet voor niets worden ze al vele jaren met succes in het aquarium gebruikt. De walnoot bladeren geven veel tannines aan het aquariumwater af, waardoor het water sterk kan verkleuren.

In de regenwouden van het Amazone gebied of rivieren en beekjes in China, vallen vele afgestorven bladeren in het water. De bladeren geven looizuren en humusstoffen aan het water af, waardoor de pH en de hardheid daalt. Walnootbladeren zijn een bijzonder geschikt hulpmiddel om deze natuurlijke omstandigheden na te bootsen in het aquarium. Door het vergaan van de bladeren, wordt tevens het microbiologisch leven gestimuleerd. Dat levert een verbetering op voor het natuurlijk, biologisch evenwicht!

Plantaardig etende vissen, zoals vele L-nummers en andere dieren eten graag van de walnotenbladeren en dit is dan ook een goede afwisseling op een gevarieerd dieet. Vissen voelen zich thuis tussen de afgevallen bladeren en met name corydoras en dwerg cichliden verstoppen zich graag onder de bladeren.

Ook garnalen zijn er dol op door de aanwezigheid van het vele microscopisch voedsel wat er in te vinden is! Walnoot bladeren bevatten ook stoffen die algengroei tegengaan en de decoratieve waarde in biotoop aquaria maken van dit product een zwaar onderschat natuurproduct!

Inhoud: 25 stuks

Doseeradvies:
2-6 bladeren per 100 Liter water

De bladeren zijn gedroogd en zinken na 1 tot 2 dagen. Na ca. 2 maanden zijn ze uitgewerkt, maar kunnen gerust blijven liggen ter decoratie. Gebruik geen actieve kool als filtermateriaal, omdat daarmee de werkzame stoffen worden uitgefilterd. Niet geschikt voor een watertemperatuur van meer dan 28°C.

* 100% Gedroogd natuurproduct zonder toevoegingen, gebruik op eigen risico, droog bewaren, onbeperkt houdbaar.

AZ-1007

Datasheet

Productnaam:
Walnootbladeren
Fabrikant:
Azaqua
Inhoud:
25 stuks

! ! ! !    O P G E L E T    ! ! ! ! !

- SLAKKEN en GARNALEN worden NIET verzonden op vrijdag
- GEEN verzending bij temperaturen <14°C en >28°C
- Waardebon op DEAD ON ARRIVAL
(alleen als er foto's gemaakt zijn direct na ontvangst)
- GEEN garantie na die tijd