Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?

Filter op

Prijs

Prijs

 • € 0,00 - € 9,00

*zo lang de voorraad strekt

Slakken

Slakken voor het aquarium kopen? Wij bieden enkele nuttige sierslakken zoals Neritina en Clithon aan voor het aquarium. Deze eten algen en helpen bij het opruimen van allerlei afgestorven materialen in het aquarium. Daarbij komen ze op plekken waar wij niet bij kunnen. De meeste soorten slakken zullen zich niet voortplanten in het aquarium en zullen dus nooit een plaag kunnen vormen.

Er zijn 17 producten.

Item 1-17 van 17 in totaal item(s)

Actieve filters

 • Anatome helena (Slak etende slak)
  € 2,95
  Anatome helena of wel de Slaketende slak is een zoetwaterslak en afkomstig uit Zuidoost Azië. De Anatome helena wordt zo'n 3cm groot. Hun huisje is zwart met geel gestreept. Het aquarium hoeft niet groot te zijn voor ze.
 • Clithon corona (Geweislak)
  € 2,75
  Clithon corona (Geweislak) zijn kleine slakken met uitstulpingen op hun huisje. Veelal is bruingeel de basiskleur met al dan niet zwarte strepen. Het zijn echte opruimers. In alle hoekjes van het aquarium zullen op zoek gaan naar voedsel.
 • Clithon sowerbyana (bonte geweislak)
  € 2,75
  Clithon sowerbyana (bonte geweislak) zijn kleine slakken met uitstulpingen op hun huisje. Veelal is bruingeel de basiskleur. Het zijn echte opruimers. In alle hoekjes van het aquarium zullen op zoek gaan naar voedsel.
 • Clithon sp. "Fancy"
  € 2,75
  Clithon sp. "Fancy" zijn kleine slakken met leuke kleuren en patronen. Veelal is bruin de basiskleur met tal van variaties, waarop al dan niet strepen en/of stippen aanwezig kunnen zijn. Het zijn echte opruimers. In alle hoekjes van het aquarium zullen op zoek gaan naar voedsel.
 • Faunus sp. cappuccino
  € 4,95
  Faunus sp. cappuccino is een bijzondere slak, afkomstig uit Azië. Het huisje is langgerekt en kan zo'n 6cm lang worden. De punt is wit is en gaat over naar bruin om te eindigen in zwart, wat doet denken aan cappuccino. Het lijf van de slak is grijs met lichte stipjes.
 • Filopaludina martensi (Witte wonderslak)
  € 5,95
  Filopaludina martensi of ook wel de White Wizard Snail of in het Nederlands de Witte Wonderslak is een zoetwaterslak, afkomstig uit Cambodja, Indonesië, Laos, Maleisië, Thailand en Vietnam. Deze "witte" variant komt uit Thailand en wordt zo'n 6cm groot.
 • Maleisische Torenslak
  € 1,95
  Maleisische Torenslak zijn bijzondere slakken met een puntig huisje. Hij komt uit Azië en wordt zo'n 3 cm groot.

  Prijs per stuk.
 • Neritina natalensis (Zebra renslak)
  € 2,65
  Neritina natalensis, of zoals we hem in Nederlands noemen de Zebra renslak is een slakkensoort uit Zuid-Afrika. Zijn Nederlandse naam dankt hij aan de kleur en het feit dat hij zich voor een slak snel voortbeweegt. In het aquarium wordt hij zo'n 3cm groot.
 • Neritina pulligera (Duitse helmslak)
  € 3,50
  Neritina pulligera, of zoals we hem in Nederlands noemen de Duitse helmslak, Algen renslak of Bruine renslak is een slakkensoort uit Zuid-Afrika. Hij komt ook voor in Taiwan. Hij maakt zich zeer geliefd als opruimer. Een betere ruitenkrabber als de Neritina pulligera is er wellicht niet. Daarnaast is hij uitstekend te houden met andere slakken, vissen en garnalen.

  In het aquarium wordt hij zo'n 3cm groot.
 • Neritina turrita (Oranje spoor renslak)
  € 3,65
  Neritina turrita / Vittina semiconica of in het Nederlands: Oranje spoor renslak, is een mooie slakkensoort voor het aquarium. Hij komt voor in kustgebieden rond de Indische oceaan. Vanwege het patroon dat soms 3 onderbroken strepen bestaat en dat op een bandenspoor lijkt, wordt hij "Orange track Snail" genoemd. In het aquarium wordt hij zo'n 3cm groot.
 • Neritina variegata (Batik renslak)
  € 2,95

  Neritina variegata - Batik renslak

  Neritina variegata, of zoals we hem in Nederlands noemen de Batikslak of Tatoeageslak, is een slakkensoort uit Azië. Zijn Nederlandse naam dankt hij aan het variabele patroon. In het aquarium wordt hij zo'n 2,5-3 cm groot.

 • Neritina waigiensis (Rode renslak)
  € 6,90
  Neritina waigiensis of zoals hij tegenwoordig heet: Vittina waigiensis is een zeer geliefde slak voor het aquarium. In de natuur komt hij voor langs de kusten van de Filipijnen. Hij wordt zo'n 2-3cm groot.
 • Planorbella duryi (Blauwe posthoorn slak)
  € 3,95
  Planorbella duryi zijn mooie slakken met een blauwe verschijning. Het lichaam is bruin, roze tot oranje van kleur. In het aquarium worden deze blauwe posthoornslakken zo'n 2,5 tot 3cm groot.

  Prijs per stuk.
 • Taia naticoides (Piano slak)
  € 5,45

  Taia naticoides zijn robuuste slakken voor het aquarium. Oorspronkelijk komt de Piano slak uit Birma. Net als andere rivierslakken voedt de Taia naticoides zich met allerhande zacht voedsel. Niet opgegeten visvoer, detritus, dode plantresten staan op het menu. Ze worden zo'n 3-3,5cm groot.

  Prijs per stuk. Minimale afname 3 stuks.

 • Thiara scabra (Doornige torenslak)
  € 2,95
  Thiara scabra zijn bijzondere slakken met prachtige stekels over hun puntige huisje. Er is helaas weinig bekend over deze soort en wij noemen hem Doornige torenslak. Hij komt uit Azië en wordt zo'n 2-3 cm groot.
 • Emmer (noodzakelijk voor verzending)
  € 0,50

  Stevige emmer met deksel die wordt gebruikt voor het versturen van garnalen en slakken.

  Inhoud: 1000cc

 • GlasGarten Snail Safe
  € 8,50
  Snail Safe is eenvoudig aan te brengen als een dunne, transparante film als een crème, zodat je een barrière voor je slakken kunt creëren op de plekken waar ze niet mogen kruipen.